https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve kilenc esetben szűrtek ki ittas vezetőt.

Kazincbarcika, Ságvári tér 3. szám előtt kiépített parkolóhelyek között vezető úton egy személygépkocsi vezetője szabálytalan hátramenet következtében álló autóknak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt. A járművekben anyagi kár keletkezett.

Sajószentpéter, Kossuth Lajos úton, motorkerékpár vezetője későn észlelte az előtte forgalmi okból megálló tehergépkocsit. A fékezés következtében elesett motorkerékpáros a tehergépkocsi alá csúszott. A balesetet okozó, súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

Kazincbarcika, Mátyás Királyút 21. szám előtti parkolóban személygépjármű vezetője szabálytalan hátramenet következtében álló autónak ütközött, majd a balesetet követően elhagyta a helyszínt. Rövid időn belül a balesetet okozó feltalálásra és felelősségre vonásra került.

Ormosbánya, Jószerencsét úton közlekedő személygépkocsi vezetője haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, forgalmi okból lassító tehergépjármű mögött, melynek következtében nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

Kazincbarcika, Egressy Béni úton közlekedő személygépkocsi vezetője haladása során a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, figyelmetlen sávváltás során nekiütközött a mellette közlekedő személygépkocsinak, melynek következtében a járművekben anyagi kár keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

Sajószentpéter és a sajóbábonyi elágazás között leállításos sebességellenőrzés került végrehajtásra. Egy Audi típusú személygépjármű vezetője a 90 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 141 km/h -val közlekedett. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a jármű vezetője, vezetői engedéllyel még nem rendelkezik – annak megszerzése folyamatban van. A gyorshajtás miatt vele szemben közigazgatási eljárás indult, mely során 60.000 Ft bírság került kiszabásra. Mellette, az engedély nélküli vezetés miatt, gyorsított szabálysértési eljárás keretén belül, 90.000 Ft pénzbírságot és 5 hónap vezetéstől eltiltást kapott.

Ittas gépjárművezetőkkel szembeni intézkedések

Múcsony, Kossuth út és az Ady út kereszteződésénél lévő útszakaszon segédmotorját vezető személy úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott. Mivel a hiteles alkoholszondát nem tudta kifújni, ezért vér és vizeletvételre került előállításra. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Sajószentpéter, Kossuth Lajos út 89. szám előtti útszakaszon személygépkocsi vezetője úgy vett részt a forgalomban az általa vezetett személygépkocsival, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért elfogását követően gyanúsítottként való kihallgatására került sor. A vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Kazincbarcika, Egressy Béni úton az Irinyi János Középiskola előtti útszakaszon személygépkocsi vezetője úgy vett részt a forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. Elfogását követően gyanúsítottként került kihallgatásra. A vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Múcsony, Élmunkás út 2. szám előtti útszakaszon egy lassú jármű vezetője úgy vett részt a forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott. Elfogását követően gyanúsítottként való kihallgatására került sor. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Izsófalva, Szabadság út 72. szám előtt egy hatósági jelzés nélküli Trabant 601 tip. szgk. árokba hajtott. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdését megelőzően szeszesitalt fogyasztott, valamint vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Elfogását követően gyanúsítottként került kihallgatásra.

Kazincbarcika, Múcsonyi út és a Szervíz út kereszteződésénél történt rendőri intézkedés során személygépjármű ellenőrzésére került sor. Az ellenőrzés során a sofőr a járműből történő kiszállás során elvesztette egyensúlyát, szemmel láthatóan ittas állapotban volt. Az alkoholtesztert nem volt hajlandó megfújni, ezért mintavételre került előállításra. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Múcsony külterületén a 2605-ös út 24 km-nél személygépkocsi vezetője úgy vett részt a forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért elfogását követően gyanúsítottként került kihallgatásra. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Kazincbarcika Egressy Béni út 49. szám előtt személygépkocsi vezetője úgy vett részt a forgalomban az általa vezetett járművel, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért elfogását követően gyanúsítottként való kihallgatására került sor. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Nagybarca, Kossuth utca 78. sz. előtti helyen segédmotoros - kerékpár vezetője úgy vett részt a forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Az alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért elfogását követően gyanúsítottként került kihallgatásra.

 

 

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk