https://kolorline.hu/Nyári diákmunka Kazincbarcikán

Nyári diákmunka Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Közel 350 fő jelentkezett az önkormányzat által szervezett nyári diákmunkára Kazincbarcikán. Júliusban és augusztusban is 65 tanuló kapott lehetőséget a munkára. A népszerű lehetőség nem csak a helyi fiatalokat, hanem a környező települések diákjait is érdekelte.

Az önkormányzat által szervezett diákmunkára leginkább a 16-19 év közötti tanulók jelentkeztek, az Irinyiből, a Surányiból, a Don Bosco iskolából és a Szaléziből is, de akadtak, akik miskolci, putnoki, edelényi, és ózdi iskolából is érdeklődtek a lehetőség iránt. Jelentkezni e-mailben és személyesen lehetett, az első körben július 6-tól július 31-ig, illetve második körben az augusztus 1-jétől augusztus 31-ig tartó munkára. Nem csak a Polgármesteri Hivatalban van lehetőség dolgozni, hanem a KSZSZK intézményeiben, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményeiben és az Egressy Béni Városi Könyvtárban is.

A diákoknak heti 30 órát, átlag napi 6 órát kell dolgozniuk. A munkaközi szünet naponta 30 perc, továbbá a hónapra 2 nap szabadság jár nekik. A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban többek között irattári anyagok rendezését, ügyiratok digitalizálását, adatrögzítést, adategyeztetést, tértivevények rendezését és határozatok fénymásolását kapják feladatul a nyári diákmunkások. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központban festési, növényápolási munkálatok, karbantartásban való segédkezés, csoportszobák rendbetétele a dajkák segítségével, illetve a külső terek, udvarok takarítása a feladat. A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a diákok feladatai között szerepel a dajkai munka segítése, például ágyazás, terítés, altatás, játékpakolás, udvari játékok takarítása, karbantartása. Az Egressy Béni Városi Könyvtárban a tanulók, az olvasótáborban segédkeznek, előkészítik a kézműves foglalkozás anyagait, valamint osztály szerint sorolják be a könyvtári könyveket.

Az önkormányzat által szervezett nyári diákmunka alatt, minden helyszínen igyekeznek olyan feladatokat adni a tanulók számára, amiket esetleg később a munkájuk során is hasznosítani tudnak majd. Megismerik a munkafolyamatokat, képet kapnak az önkormányzati munkáról, a közigazgatás működéséről, és átérezhetik a munkával járó kötöttségeket, ami mindenképpen hasznos tapasztalat lehet számukra.

Megkértünk három tanulót, hogy meséljen kicsit a nyári diákmunkán végzett feladatairól és élményeiről.

„A facebook nevezetű közösségi platformon keresztül találtam ezt a lehetőséget. Már a nyár kezdete előtt elhatároztam, hogy keresek egy sokkal gyakorlatiasabb munkát. A szervezeti kultúra az önkormányzaton belül nagyon pozitív benyomást hagyott bennem az eltöltött napok alatt. A munkatársak kedvesek és segítőkészek és ebből kifolyólag véleményem szerint hamar, probléma nélkül beilleszkedtem. Eddig többnyire adminisztrációs feladatokat kaptam. A feladatok nem voltak nehezek, de ez köszönhető annak, hogy a munkatársaim segítségére mindig számíthattam. Számomra szakmailag nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem és hihetetlenül jó csapatnak/osztálynak lehettem a részese, amire mindig emlékezni fogok. Jó szívvel ajánlom másoknak, hisz ez egy kihagyhatatlan lehetőség” – Kristóf, 22 éves

„Szitka Péter polgármester úr facebook-oldalán láttam megosztva ezt a lehetőséget. Nagyon jól érzem itt magam, örülök, hogy itt dolgozhatok. Segítőkész volt mindenki, mindig segítettek, amiben csak tudtak. Könnyű volt beilleszkedni, hisz mindenki kedves és közvetlen volt velem már az első naptól kezdve. Mindenféle irodai adminisztratív feladatot láttam el. Nem nagyon okoztak nehézséget, de ha elakadtam mindig kaptam segítséget. Számomra nagyon hasznos volt, mert betekinthettem a mindennapi munka világába. Természetesen, jelentkeznék újra, örülnék neki, ha jövő nyáron is itt dolgozhatnék, mert nagyon jó itt dolgozni és biztosan mások is annyira élveznék, mint én.” – Zsófi, 18 éves

„Nekem ez a második évem itt, és mind a két évben az interneten találtam rá a lehetőségre. Úgy gondoltam, hogy tapasztalatokat kellene szereznem ilyen irányokba is ezért döntöttem emellett a munka mellett a tavalyi év nyarán és most is. Jól érzem magam itt az önkormányzatnál. A munkatársaim segítőkészek voltak, segítettek, amiben kellett és sikerült hamar beilleszkednem. Feladataim közé tartozott, különböző Excel táblázatok készítése, amelyek függvények mély ismeretét igényelték. Különböző IT-eszközök telepítése és karbantartását, hálózati eszközök beállítását, konfigurálását is végeztem. Voltak olyan feladatok, amik kicsit nehezebbek voltak és nehézséget okoztak, de szakszerű segítséggel meg tudtam oldani a feladatokat. Én úgy gondolom, hogy eléggé hasznos volt számomra az itt töltött idő. Sok mindent tanultam a munkatársaimtól, amit majd a jövőben esetlegesen tudok majd kamatoztatni. Ha lesz rá megint lehetőség akkor ismét jelentkeznék ide. Bátran ajánlom ezt a munkát másnak is, aki nyáron szeretne egy jó munkahelyen dolgozni.” – Márk, 17 éves

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk