https://kolorline.hu/Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különleges, de nem egyedi kezdeményezést indított a 2018-ban alakult Cédrus Pont Kazincbarcika. Az elképzelést tett követte, így a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány sikeresen pályázott, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01017 azonosítószámú „Szuper Nagyi” képzésre. Az ötletet az 50 év feletti korosztály aktívabbá tétele, valamint a fiatalabb és az idősebb generációk együttműködésének erősítése adta.

A képzés helyszíne: Újkazinci Programsziget (Csokonai út 3.)

A képzés kezdete: 2020. szeptember 7.

A képzés időpontja: 8.30-14.30-ig.

További képzési napok: 2020. szeptember: 9, 10, 14, 16, 21, 23, 24, 29, 30,

október: 5, 7.

Zárónap: 2020. október 12.

Jelentkezni lehet: a Mezey István Művészeti Központ portáján, és a cedruspont.barcika@gmail.com e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 19. (szerda)

A program és a tananyag a CédrusNet akkreditált képzése.

Az oktatás 70 órás, mely 30 óra elméleti és 40 óra gyakorlati oktatást tartalmaz. A résztvevők tanfolyami költsége díjmentes.

A képzés befejezése után a résztvevők tanúsítványt kapnak.

A szervezők a tanfolyamot új, saját fejlesztésű családtámogató szakmaként ajánlják, mely főállású szakmává is válhat.

A képzésen való részvétel feltételei:

Legalább középfokú, illetve szakirányú szakmunkás végzettség, 50 év feletti életkor, szülői kompetenciák, felhasználói szintű számítógép használat, jó mentális- és fizikai állapot. A szervezők azon 50 év feletti aktív korúak jelentkezését várják, akik második karrierként a társadalmi munkaerőpiacon keresik a helyüket, illetve az aktív kort elhagyó nyugdíjasokat, akik a képzésben, a gazdasági és szociális aktivitás folytatásának, megőrzésének lehetőségét látják.

Tanítási egységek:

Önismeret, asszertív kommunikáció

XYZ generáció és általános jellemzői

Fizikai, intellektuális és szociális fejlődés szerepe kisgyermekkorban

Modern gyermeknevelés, modern család

Infokommunikáció idősebb korban (Net-Nagyi)

Speciális készségfejlesztés-“játékórák”

Egészséges életmód és prevenciós ismeretek

Szerepviselkedés-Együttműködés a szülőkkel

Vállalkozói, munkavállalási ismeretek, feladatkezelés

Miért jó a „Szuper Nagyi” képzés?

Kazincbarcika városa, illetve az itt működő civil szervezetek kiemelt figyelmet fordítanak a városban élő 50+-os korosztályra. Dicséretes ez, hiszen a kutatások azt bizonyítják, hogy harminc éven belül Magyarország lakosságának negyede a 60 éven felüli korosztályból fog kikerülni. Ezért nélkülözhetetlen a generáció támogatása, testi-lelki egészségének megőrzése és persze tapasztalatuk, tudásuk hasznosítása.

A „Szuper Nagyi” képzés lehetőséget teremt arra, hogy a dolgozni vágyó, energikus, idősödő emberek hatékony támaszai legyenek azoknak a kisgyermekes családoknak, ahol a hozzátartozói segítség nem megoldott. A tananyagegységek összeállításában fontos szerepet kapott a szemléletformálás, és felkészítés a generációk közötti sikeres kommunikációra, szeretetteljes kapcsolatok kialakítására. A képzés során a leendő szuper nagyik hasznos ismereteket szereznek önmagukról, a társas kapcsolatokról, a generációs problémákról, a gyermekek, kamaszok, fiatal felnőttek életfeladatairól, helyzetéről, a család rendszerbeli szerepeiről, a modern gyermeknevelésről, az elsősegélynyújtás technikáiról.

 

 

Indexfotó: nagyszuloklapja.hu

 

 

 

 

 

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Dátum: 2020. szept 18. 16:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. szept 18. 14:06

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén négy közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül három járt személyi sérüléssel. Ezenkívül két esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mindkettőt ittas járművezetés elkövetése miatt.

Nívós kitüntetéssel jutalmazták Tóthné Szepesi Éva munkásságát

Dátum: 2020. szept 18. 13:22

Rangos elismerést vehetett át a közelmúltban Tóthné Szepesi Éva, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Atlétikai Szakosztályának edzője. A Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntető díjban részesítette, melyet augusztus 29-én, a Hidegkúti Nándor Stadion dísztermében kapott kézhez.

20 mázsa hal került a közkedvelt tavakba

Dátum: 2020. szept 17. 11:50

Összesen húsz mázsa halat telepített szeptember 17-án azaz a mai napon Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Park Nonprofit Kft. a Csónakázó-tóba, valamint a Herbolyán található I-es számú tóba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk