https://kolorline.hu/Irodalmi kávéház Orosz Margittal

Irodalmi kávéház Orosz Margittal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Újkazinci Baráti Kör „Kávéházi délutánok” programsorozatának első, megnyitó műsora a vers és zene bűvöletében zajlott.

Az ünnepélyes eseményt, a rendezvény támogatója, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő nyitotta meg. Az interaktív sorozat első vendége Orosz Margit a Bánvölgye poétája, Németh László-díjas író, költő, publicista, a Magyar Nemzeti Írószövetség tagja volt.  Az írónőnek eddig hat kötete jelent meg. Az augusztus 11-ei programon nagyon szép számú közönség előtt a napokban napvilágot látott, Vésett idő című könyvét mutatta be az érdeklődőknek. A kötetben található versek, gondolatok, érzések, a mindennapokból kiragadott képek, a gyorsuló idő reflexiói. A költő kapcsolatokról, élményekről, emberekkel, szülőfölddel, természettel összekovácsolt sorsokról ír.


Fotók: Gál Gábor

A prózai részeket zenei betétek színesítették, mely hangulatilag a versekhez illeszkedett. Az esemény zenei közreműködői Kottner László, Dzsupin Imre és Horváthné Sánta Ildikó voltak.

A bemutatót követően a közönség is aktívan bekapcsolódott a programba. A krízishelyzet sokakból kihozta a szunnyadó alkotókedvet. Ez az időszak mindenki számára az élet rendkívül különleges periódusaként fog megmaradni. Írásában ezt a néhány hónapot foglalta össze Tóth Andrásné, prózában és versben, mellyel nagy sikert aratott, hasonlóan az alberttelepi Kunvári Etelkához, aki az édesanyák tiszteletéről szóló versét mondta el, de ismét hallhatta a közönség szavalni Hazag Mihályt is. A rendezvény háziasszonya Landenberger Lászlóné volt. A programsorozat állandó helyszíne a Kocka Étterem, ahol limonádé és kávékülönlegességekkel készülnek a vendégek részére. A következő rendezvényt augusztus 19-én, szerdán 18 órakor tartják, amikor is Dévai Nagy Kamilla Liszt-, Bartók - és Kazinczy-díjas előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze előadására invitálják a közönséget. A műsor címe:" KRÓNIKÁSÉNEK 1918-ból", melyen a 100 évvel ezelőtti trianoni békeszerződésről hangzanak el megzenésített versek és népénekek.

 

 

További híreink

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk