https://kolorline.hu/Tour de Hongrie – Bemutatkozik a csapat

Tour de Hongrie – Bemutatkozik a csapat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 41. Tour de Hongrie ünnepélyes csapatbemutatójára augusztus 28-án 19 órától a Novotel Budapest Cityben kerül majd sor. A koronavírus-járványt övező szigorú intézkedések miatt a csapatbemutatón kizárólag a korlátozott számban meghívott vendégek lehetnek majd jelen, de a szervezők gondoskodnak róla, hogy az interneten keresztül minden kerékpáros szurkoló követhesse majd az eseményt.

Minden eddiginél erősebb mezőnyt várnak az idei Magyar Körversenyre, a viadal történetében első alkalommal állnak rajthoz a Tour de France-ról ismert World Teamek: a holland Jumbo-Visma, az amerikai TREK-Segafredo, az ausztrál Mitchelton-Scott, a lengyel CCC Team (jó hír, hogy mindkét World Tour-versenyzőnket, Valter Attilát és Peák Barnabást is benevezte klubja) és az izraeli Israel Start-Up Nation.

TDH

Nyolc Pro Team is Magyarországot választotta ebben az időszakban, indul az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, a belga Alpecin-Fenix, az amerikai Team Novo Nordisk, az olasz Vini Zabu-KTM, a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles, a norvég Uno-X Pro Cycling Team, a spanyol Caja Rural-Seguros-RGA és a belga Sport Vlaanderen-Baloise, a további hat kontinentális klub – a spanyol Kometa-Xstra, a szlovén Adria-Mobil, a csíkszeredai Team Novák, az osztrák Vorarlberg Santic és a román Giotti Victoria-Savini Due és a cseh Elkov-Kasper mellett a magyar válogatott lesz a huszadik résztvevő együttes.

TDH

Az egy órásra tervezett csapatbemutató augusztus 28-án pénteken 19 órakor kezdődik, az eseményt az érdeklődők élőben követhetik majd az M4Sport online felületén (mediaklikk.hu/m4), illetve a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán is.

TDH

A 41. Tour de Hongrie 2020. augusztus 29-én Esztergomban rajtol, a nemzetközi mezőny öt nap alatt, a Kékestetőn kijelölt célig összesen 826 kilométert tesz majd meg.

TDH


Tour de Hongrie Roadbook

Már a nyomdában van az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie Roadbookja, vagyis az az "útikönyv", amely a versenyez kapcsolódó legfontosabb információkat tartalmazza. Bővebben


Nagyüzemben javítják az utakat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években szoros együttműködésben segítette a Tour de Hongrie szervezőinek munkáját. A szakmai segítség mellett évek óta úgy ütemezik be a szakemberek a javítási, felújítási munkákat, hogy a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny ideje alatt is megfelelő minőségű szakaszokon mérkőzzenek meg egymással a profi versenyzők. Az idén augusztus 29-én kezdődő verseny előtt Esztergom térségében több szakaszon is nagy erőkkel dolgozik majd a Magyar Közút. Bővebben


Piros, fehér, zöld, no és a sárga!

A nagy kerékpáros körversenyek, a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana nézői számára nem újdonság, hogy néhány kerékpáros különleges, színes, úgynevezett megkülönböztető mezt visel. Természetesen így lesz ez az idei Tour de Hongrie során is: a sárga, a zöld, a piros és a fehér mezért ismét óriási lesz a küzdelem! Bővebben


A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 180 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

További híreink

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk