https://kolorline.hu/Kétkeréken, színesen! – Újabb színes házfal Kazincbarcikán

Kétkeréken, színesen! – Újabb színes házfal Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft., valamint a Tour de Hongrie (TDH) főszervezője, a Vuelta Sportiroda pályázatot hirdetett Kazincbarcikán található lakóépületre festhető tartós, kreatív alkotás tervezésére. Augusztus 22-én megszületett a döntés, Dani Márton, budapesti diplomás grafikus győztes pályaműve kerül a Csokonai út 20. szám alatti társasház homlokzatára.

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2019 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások elhelyezésével.

 

A nyertes alkotás

 

A pályaművekkel szembeni elvárás volt, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a kerékpározáshoz. A Tour de Hongrie és az önkormányzat közös döntése alapján a harminc beérkező pályamű közül a legsportosabb és legdinamikusabb alkotás: Dani Márton bicikliző figurája fogja díszíteni a város legújabb színes házfalát.

– Nekem három-négy kép emelkedett ki a pályázatok közül, amelyeket személy szerint szívesen látnék magammal szemben egy házfalon. Mégis a győztes grafika az, aminek számomra íze, hangulata van, és ez, amely leginkább kötődik a körversenyhez. Remélem, ez a kötődés a városlakóknál is kialakul, ha megszeretik ezt az igényesen kidolgozott munkát – árulta el véleményét Eisenkrammer Károly, a TDH főszervezője.

– Egy közösségi oldalon figyeltem fel a pályázatra, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Bár, már óriás molinót terveztem, de egy ekkora felület kihívást jelentett számomra. Mint minden alkalommal, kutatómunkába kezdtem, utánanéztem a Kolorcity márkának, és nagyon tetszett a kezdeményezés. Az alkotómunkám nagy részét az előkészítés tette ki, a TDH honlapján kerestem a megfelelő képet, amiből kiindulhatok. A kerékpározó alakot egy fotó alapján dolgoztam ki grafikus formában, amin egy héten keresztül dolgoztam. Nagyon örültem neki, hogy a művem elnyerte a zsűri tetszését – mesélt az alkotói folyamatról Dani Márton, a győztes pályázó.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Megkezdődött az érettségi!

Dátum: 2024. máj 07. 09:39

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával indult az idei érettségi időszaka. Kazincbarcikán az Irinyi, a Szalézi, és a Surányi diákjai adtak számot tudásukról.

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk