https://kolorline.hu/Hamarosan kezdődik az iskola

Hamarosan kezdődik az iskola

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a 2020/2021-es tanévet is a hagyományos munkarend szerint indítják el. Felkészültek az esetleges járványügyi helyzetből fakadó nehézségekre, megtették a megfelelő óvintézkedéseket a megelőzésre.

A tanév első napján, szeptember 1-jén, 8.00 órakor várják a diákokat az intézményeikbe. Az elsős évfolyam kivételével minden diák a saját osztálytermébe megy, ahol osztályfőnökeik várják őket. Számukra a tanévnyitó, iskolarádión keresztül 8.30-kor kezdődik. Ebéd után minden tanuló hazamehet, ám azok részére, akik maradni szeretnének, saját osztályukban gyermekfelügyeletet biztosítanak16 óráig.
Az első osztályosok számára a tanévnyitó 8.00-kor kezdődik, jó idő esetében az iskola udvarán, rossz idő esetében a tornateremben. A szülők részt vehetnek az ünnepségen, azonban javasolják, hogy egy tanulóval csak egy szülő érkezzen. Az elsősök esetében a hozzátartozók két hétig elkísérhetik gyermeküket az intézménybe, ám számukra a maszk viselése kötelező, amíg az épületen belül tartózkodnak. Kérik, hogy fokozottan figyeljenek az egészségvédelmi előírások betartására!
A tankönyvek kiosztása is az első tanítási napon történik, és a 16 órás kérelmeket is ekkor kapják meg a tanulók. Kérik a szülőket, hogy ezen jelezzék, mikor szeretnék hazavinni gyermekeiket: a tanítási órák után, ebéd után, tanulási előtt vagy után.
A tanévkezdés utáni napokban már órarend szerint folyik majd az oktatás.

Protokoll a járványügyi helyzet idején

  • A tanulók és a pedagógusok, munkatársak egészségének védelmében kérik a tisztelt szülőket, hogy csak egészséges gyermeket engedjenek iskolába!
  • Amennyiben intézményen belül felmerül a fertőzöttség gyanúja, az érintett személyt (tanulót, pedagógust, munkatársat), elkülönítik. Az iskolaorvost, valamint tanuló esetében a szülőt értesítik a gyanú fennállásáról. Amíg a tanulót a szülő nem tudja hazavinni, felügyeletét ellátják.
  • Amennyiben a fertőzés gyanúja iskolán kívül merül fel, a szülő kötelessége erről értesíteni az intézményt. Házi karanténba kerülés esetén a tanuló hiányzását igazoltnak minősítik. Igazolt a hiányzás abban az esetben is, ha a diák a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége miatt és a szülő ezért nem engedi az iskolai közösségbe. Ebben az esetben, az ezt megerősítő orvosi igazolás bemutatása kötelező!
  • Igazolt fertőzés esetén csak akkor jöhet a tanuló iskolába, amennyiben háziorvosa kiadja a veszélyeztetés megszűnéséről szóló igazolást. A betegség fennállásának időszakában, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási formában vesz részt az oktatási folyamatban a tanuló.
  • Az intézmény előtt a távolságtartás szabályainak megfelelően közlekedési sávokat jelölnek ki.
  • Az intézmények előterében egy kézfertőtlenítőt helyeznek ki, amelyet belépéskor mindenki használni köteles!
  • A félév folyamán a nagy létszámot igénylő események elmaradnak! Az ünnepi megemlékezések iskolarádión keresztül valósulnak meg!

Kérik a szülőket, hogy folyamatosan figyeljék az iskolai online felületeket (Kréta, honlap, osztályfacebook, stb), mert ezeken a felületeken keresztül tájékoztatnak minden változásról, itt érhetik el az aktuális információkat!

Forrás: Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk