https://kolorline.hu/Kétkeréken, színesen! – Készül az újabb színes házfal Kazincbarcikán

Kétkeréken, színesen! – Készül az újabb színes házfal Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődtek a munkálatok a Csokonai út 20. szám alatti társasház homlokzatán. A pályaművekkel szembeni elvárás volt, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a kerékpározáshoz. A Tour de Hongrie és az önkormányzat közös döntése alapján a harminc beérkező pályamű közül a legsportosabb és legdinamikusabb alkotás: Dani Márton bicikliző figurája fogja díszíteni a város legújabb színes házfalát.

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft., valamint a Tour de Hongrie (TDH) főszervezője, a Vuelta Sportiroda pályázatot hirdetett Kazincbarcikán található lakóépületre festhető tartós, kreatív alkotás tervezésére. Augusztus 22-én megszületett a döntés, Dani Márton, budapesti diplomás grafikus győztes pályaműve kerül a Csokonai út 20. szám alatti társasház homlokzatára.


Fotók: Bartók Bence

Eisnkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője elárulta, számára három-négy kép emelkedett ki a pályázatok közül, de neki a győztes grafika az, aminek íze, hangulata van, és ez, amely leginkább kötődik a körversenyhez. Dani Márton a pályázat győztese egy közösségi oldalon figyelt fel a pályázatra, ami rögtön felkeltette az érdeklődését. Nagy kihívást jelentett számára az alkotás, sokat foglalkozott kutatómunkával. A pályázó végül a Tour de Hongrie honlapján talált egy megfelelő képet, ami megadta a kiindulási alapot a munkájához. A nyertes kerékpározó alakot egy fotó alapján dolgozta ki a művész grafikus formában, amin egy héten keresztül dolgozott.

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk