https://kolorline.hu/Beiskolázási és sikeres nyelvvizsga-támogatás a diákoknak

Beiskolázási és sikeres nyelvvizsga-támogatás a diákoknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán a települési támogatás keretében, a város közigazgatási területén lakcímmel rendelkezőknek rendkívüli beiskolázási és a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése nyújtható támogatás.

Gyermeke jogán egyszeri települési támogatás iránti kérelmet nyújthat be gyermek beiskolázására  a szülő, amennyiben rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

A beiskolázási rendkívüli települési támogatás, valamint a sikeres nyelvvizsga támogatás a keresettel rendelkező, de alacsony jövedelmű családoknak nyújt segítséget, azaz azoknak a családoknak, akiknek az összjövedelme nem haladja meg: kétszemélyes család esetén a 150 000 Ft összeget, háromszemélyes család esetén a 210 000 Ft összeget, négy- és többszemélyes család esetén a 260 000 Ft összeget.

Ezekre a támogatásokra jogosult az a középiskolás nappali iskolarendszerű tanuló, főiskolai és egyetemi nappali rendszerű tanulmányokat folytató fiatal, legfeljebb 24 éves korig, akinek szülei összjövedelemük összege miatt nem rendelkeznek rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel.

 A beiskolázási rendkívüli települési támogatás összege egy fő tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek esetén 20 000 Ft, két fő tanuló esetén 25 000 Ft, három vagy több fő tanuló esetén 30 000 Ft. A kérelmet az erre rendszeresített formanyomtatványon lehet benyújtani november 15-éig.

Nyelvvizsga-támogatást, melynek összege 30 000 Ft, az kaphat, aki középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsgáját a kérelem beadásának évében szerzi meg.

A formanyomtatvány letölthető: ITT

Részletes tájékoztatás a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztály Szociális csoportján kérhető (3700 Kazincbarcika, Fő tér 35.).

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk