https://kolorline.hu/Már Kazincbarcikán is tölthetők az elektromos autók

Már Kazincbarcikán is tölthetők az elektromos autók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Átadták Kazincbarcikán azt a két darab töltőállomást, amik segítségével lehetővé vált az elektromos autók köztéri töltése. Kazincbarcika Város Önkormányzata részt vett az elektromobilitás hazai ösztönzéséről szóló Jedlik Cselekvési Terv részeként elfogadott Elektromos töltőállomás alprogramban, melynek általános célja a közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése és hazánk Környezetkímélő gépkocsikkal történő átjárhatóságának megteremtése.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által telepített elektromos töltőállomások a Jószerencsét út 1/a szám alatt, valamint a Munkácsy téren találhatók. 

A számtalan funkcióval rendelkező Smart töltőoszlop rendkívül biztonságos, és a töltési pontonként 22 kW-os töltési teljesítménynek köszönhetően hatszor gyorsabban tölthetjük fel elektromos járműveinket, mint a háztartásokban dugaszolóaljzat segítségével végzett töltés esetében. A töltési folyamat egyszerű és kényelmes, amelyet a Plug & Charge (Csatlakozz & Tölts) választásával, internet segítségével, illetve a telefonos hotline-on keresztül  is elindíthatunk.

 

Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere a beruházás és az átadó kapcsán kiemelte, hogy környezetvédelmi szempontból óriás jelentősége van a töltőállomásoknak, valamint nem utolsó sorban a városban is egyre több a zöld rendszámmal rendelkező gépjármű. A városvezető hozzátette, hogy az elektromos autók elterjedésével párhuzamban egy természetes folyamat része lesz, hogy a jövőben egyre több ilyen töltőállomás létesülhet a városban. 

 

A telepített töltőberendezések az alábbi specifikációkkal rendelkeznek:

 

-2db  „A” típusú (normál) töltőberendezés eSTATION SMART 22 kW

- töltőoszloponként 2 db „Type 2” csatlakozási lehetőséggel, melyből az egyik lehet kábeles;

-a töltő intelligens hálózati csatlakozásra és intelligens kommunikációra alkalmas valós idejű, kétirányú kommunikációval, legalább 99,5%-os rendelkezésre állással (a vételezett energiamennyiségre, az ügyfél azonosításra, foglaltságra vonatkozó információk kijelzésével és folyamatos adattovábbítása céljából), online, azaz például GSM modul segítségével;

- OCPP 1.5 protokoll (OCPP 2.0 upgrade lehetőségét megteremtve);

- egyértelmű ügyfél-azonosításra alkalmas;

- a működés biztonságát garantáló bevizsgálással rendelkezik és a kültéri elektromos berendezésekre vonatkozó előírásoknak megfelel;

- a felhasználó azonosítását az elérhető legjobb, és legszélesebb körben alkalmazható technológia alapján tudja biztosítani;

- biztosítva lesz a központi IT infrastruktúrára kapcsolódás – monitorozás és vezérlés, ügyfeleknek elérhető mobiltelefon applikáció, amelyen keresztül külön regisztráció nélküli bankkártyás fizetés lehetséges

Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
Projekt: „Jedlik Ányos Terv - Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére
Projekt kódja: GZR-T-Ö-2016-0039
Támogatás összege: 4.952.000 Ft

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk