https://kolorline.hu/Vidám nótaest a Kockában

Vidám nótaest a Kockában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Még augusztusban indította el az Újkazinci Baráti Kör a „Kávéházi délutánok” programsorozatát, melynek a Kocka Étterem ad otthont. Bizonyos időközönként különböző témákkal, szórakoztató műsorokkal várják az érdeklődőket. Előfordul azonban, hogy nem szervezőként, hanem támogatóként működnek közre egy-egy program lebonyolításában. Ez történt a szeptember 9-én megtartott „Vidám nótaest” rendezvényen, hiszen a műsor főszervezője a Barcika Hangjai Egyesület volt. A nagyközönség előtt talán kevéssé ismert az egyesület tevékenysége, ezért vezetőjüket, Horváthné Sánta Ildikót kértük meg, hogy röviden mutassa be munkásságukat.

- A roma hagyományokat ápoló egyesület elsődlegesen azzal a céllal alakult, hogy felkutassuk azokat a környékbeli, tehetséges fiatalokat, akiknek nincs lehetőségük a nagy nyilvánosság előtti szereplésre, illetve képességeik egyéb formában történő fejlesztésére. Megkezdtük a gyerekek meghallgatását és kiválasztását, és igyekeztünk helyet biztosítani nekik Múcsonyban, a Hunyadi János Művelődési Házban. Sajnos a koronavírus – járvány minket is visszavetett, de nagyjából tíz-tizenöt gyermekkel foglakozunk, hattól tizennyolc éves korig. Vannak köztük zenészek, táncosok és énekesek. Másik fő feladatunknak a műsorok szervezését tekintjük. Szívesem működünk közre – akár én magam is – civil szervezetek, nyugdíjasklubok programjaiban – tájékoztatott Horváthné Sánta Ildikó.


Fotók: Szűcs Mara

Az egyesület állandó partnere Miskolci Balogh Zoltán és Zenekara, akik a hagyományos, autentikus cigányzene mellett igencsak széles repertoárral rendelkeznek, melyet mindig a kulturális program jellegének megfelelően alakítanak ki. A zenekarról mindenképp érdemes tudni, hogy több éve muzsikálnak televíziós és rádiós zenei csatornákon, valamint gyakori kísérői a budapesti és a főváros környéki nótaénekeseknek.

A minapi rendezvény nyitóakkordjaiként közkedvelt dallamok csendültek fel az előadásukban, majd Horváthné Sánta Ildikó, az együttes vezetőjét, Miskolci Balogh Zoltánt faggatta a zenekarról, a terveikről, a mindennapjaikról. Ezt követően Stöhr Attiláné és Varga Ferenc, a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub énekesei magyar nótacsokorral szórakoztatták a megjelenteket.

Ezek után a Barcika Hangjai Egyesület vezetője igazi meglepetéssel készült. Az egyesület nevében emléklappal ismerte el azon művészek munkáját, akik ötven éve vannak a pályán. Elismerő oklevelet kapott Balogh Géza, a Miskolci Balogh Zoltán és Zenekarának brácsása, valamint klarinétosa, Burai Béla, Balogh József nagybőgős, az egri Kulacs Csárda zenésze, és Kalas János, a 100 Tagú Cigányzenekar cimbalmosa. A megható pillanatok után a közönség kívánságait teljesítették az előadók, végül pedig Miskolci Balogh Zoltán állt a mikrofon elé és énekelte el kedvenc nótáját.

A Miskolci Balogh Zoltán és Zenekara a közelmúltban sikeresen pályázott a „Köszönjük Magyarország!”programban, mely a magyar előadóművészeket hivatott támogatni. A műsor e program részeként valósult meg.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk