https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Rendőrkapitányság – Közlekedési helyzetjelentés

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság – Közlekedési helyzetjelentés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén kilenc közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve egy esetben szűrtek ki ittas vezetőt.

Kazincbarcika, Mátyás Király úton az Egessy Béni út irányából, a Herbolyai út irányába közlekedő személygépjármű vezetője a Reál Élelmiszer üzlet előtt található kijelölt gyalogosátkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogos személy részére és elütötte. A baleset következtében a gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Berente külterületén a 26-os főút 17 km 200 msz.-ben Kazincbarcika irányából, Sajószentpéter irányába közlekedő személygépkocsi vezetője, nem tartott megfelelő követési távolságot a vele egy irányban előtte közlekedő, forgalmi okból megálló jármű mögött, melynek következtében hátulról neki ütközött és azt az előtte álló autónak lökte. A baleset következtében egy fő könnyű sérülést szenvedett.

A 2506-os úton Bánhorváti irányából, Dédestapolcsány irányába közlekedő kerékpáros, Dédestapolcsány Kossuth útra kívánt bekanyarodni. jobb kezével elengedte a kormányt, hogy irányjelezzen, míg a bal kezével fogta a kormányt és közben fékezett. A kerékpár kormánya becsuklott a fékezéstől és ezután az egyensúlyát elveszítve az aszfalton elesett, melynek következtében súlyos sérülést szenvedett.

Kazincbarcika, Mátyás Király út és a Jószerencsét út kereszteződésénél kiépített körforgalomnál, a Jószerencsét úttal párhuzamos kerékpárúton, a Dózsa György út irányából közlekedett a kerékpárját hajtó személy. A kerékpárút végét jelző táblát követően a járda folytatásaként kijelölt gyalogos-átkelőhelyen tovább folytatta útját, mely során egy személygépjármű elütötte az elé szabálytalanul úttestre behaladó kerékpárost.

Sajószentpéter, Kossuth Lajos út és József Attila utca kereszteződésében közlekedő személygépkocsi vezetője, jobbra kis ívben végrehajtott kanyarodás során nem vette észre, hogy előtte egy gépjármű a gyalogos-átkelőhelyen közlekedőknek történő elsőbbségadás következtében megáll és neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

Kazincbarcika, Egressy B. út 48. szám mögötti útszakaszon a parkolóból figyelmetlenül tolató személygépjármű vezetője, az út túloldalán lévő szemetes konténernek ütközött, melynek következtében anyagi kár keletkezett.

Berente, BorsodChem Zrt. V. kapu közforgalom előtt megnyitott magánúton közlekedő személygépjármű vezetője a vasúti átjáróban figyelmen kívül hagyta az átjárót biztosító fényjelzőkészülék tilos jelzését, melynek következtében vasúti szerelvénnyel ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A 26-os főúton, Miskolc irányából, Kazincbarcika irányába közlekedő személygépjármű nem tartott megfelelő követési távolságot, melynek következtében, az előtte, forgalmi okokból megálló járműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A 27 fkl. út 3350 msz-ben közlekedő személygépkocsi vezetője áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő nyerges vontatóval. A baleset következtében a személygépkocsiban utazók súlyos sérülést szenvedtek.

Járművezetés ittas állapotban

Egy személygépjármű vezetője, Sajószentpéter, Kazinczy Ferenc u. 19. szám előtti útszakaszon, alkoholtól befolyásolt állapotban közlekedett. Vele szemben, a helyszínen alkalmazott alkoholteszter 1,20 mg/l értéket mutatott, ezért mintavételre előállításra került. A vezetői engedélyét a helyszínen elvették és bűntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben.

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk