https://kolorline.hu/Megkezdődött az iskola – az utcán is vigyázzunk a gyermekekre

Megkezdődött az iskola – az utcán is vigyázzunk a gyermekekre

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Véget ért a vakáció, szeptember 1-jén megkezdődött az új tanév. Rendhagyó ez a helyzet, hiszen a megszokottól hosszabbra nyúlt a gyerekek otthon tartózkodása. Iskolakezdéskor egyébként is figyelmetlenebbek a gyerekek, ugyanakkor a kényszerű otthonlét miatt még nehezebben zökkennek vissza a hétköznapokba.

Éppen ezért szükséges a fokozott elővigyázatosság mind a járművezetők, mind pedig a szülők részéről. Az előző évekhez hasonlóan a Kazincbarcikai Városi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának rendőrei, valamint a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai az iskolakezdés első napjától, várhatóan a hónap végéig az iskolák környékén segítik a biztonságos közlekedést. Mint dr. Rácz Tamás osztályvezető elmondta, ezt a kisdiákok igénylik, hiszen amikor a rendőr jelez, hogy mehetnek, magabiztosabban haladnak át a gyalogátkelőn. Ezenfelül a rendőri jelenlét óvatosabbá teszi a járművezetőket is, jobban igyekeznek betartani a közlekedési szabályokat. Sajnos, a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek sok esetben körültekintés nélkül, mobilozva, vagy zenét hallgatva mennek át a zebrán. Fontos, hogy tudatosítsuk gyermekeinkben, hogy a gyalogátkelőn sincs minden esetben elsőbbségük, a járdaszigetről való lelépés előtt mindig figyelmesen nézzenek szét, mert ha későn észlelik az érkező autót, abból nagy baj lehet. Ugyancsak elengedhetetlen, hogy a gyermekeiket iskolába vivő szülők türelmesebbek, toleránsabbak legyenek. Természetesen minden szülő az iskolakapuban igyekszik gyermekét kitenni, de ez nem a megfelelő megoldás, mert könnyen balesethez vezethet. Inkább induljunk el otthonról öt perccel hamarabb, hogy megfelelő parkolóhelyet találjunk, elkerülve a torlódást és a nem kívánt koccanást. A város forgalmas útszakaszain található Tompa Mihály Református Általános Iskolánál, a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumnál, valamint a Kazinczy Ferenc Általános Iskolánál a reggeli, illetve a délutáni csúcsidő kíván több toleranciát a gépjárművezetőktől. A rendőrség kéri, hogy „Megállni tilos” táblánál, gyalogátkelőhelyen senki ne parkoljon, illetve használja a biztonsági eszközöket, természetesen a gyermek életkorának megfelelő biztonsági eszközöket is.  Mindemellett a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai a jövő héten, szeptember 17-én, csütörtökön, 8 órán keresztül a város különböző pontjain sebesség ellenőrzést, valamint átfogó gépjármű ellenőrzést is tartanak – tudtuk meg dr. Rácz Tamástól.

 

 

Fotó: Zele Tímea

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk