https://kolorline.hu/Elindult a „Szuper Nagyi” képzés

Elindult a „Szuper Nagyi” képzés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Valószínűleg nincs a Földön olyan nagyszülő, - legyen az nagymama, vagy nagypapa - aki ne rendelkezne szuper képességekkel. Hiszen a nagyi sütije a legízletesebb, nagypapával pedig a világ legjobb dolga a fészerben barkácsolni.

Minden bizonnyal így gondolja ezt az univerzum valamennyi gyermeke. Igen ám, de lehet a nagyikból még szuperebbet faragni. Szeptember 7-én indult útjára ugyanis Kazincbarcikán a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01017 azonosítószámú „Szuper Nagyi” képzés, melyre a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány nyújtott be sikeres pályázatot, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül. A kurzus a CédrusNet Egyesület akkreditált képzése, melyet városunkban a CédrusPont Kazincbarcika valósít meg. A „Szuper Nagyi” programra jelentkezett hallgatók ötven és nyolcvan év közöttiek. A meghirdetett tíz tanegységből az első héten már hármat megtartottak, így Sütő Ágnest, a CédrusPont szakosztály-, valamint a program vezetőjét faggattuk az első benyomásairól.


Fotókat Sütő Ágnes bocsátotta rendelkezésünkre

- Nagyon kellemesen telt az első hét a „Szuper Nagyi” képzésben, mert igazán jó hallgatói gárda verbuválódott össze. Nyitott, aktív és jó kedélyű társaság találta meg egymást. El kell mondjam, hogy én ugyancsak beiratkoztam a kurzusra, és nagyon örülök, mert már az első napon igencsak jó hangulatúra sikerült a foglalkozás, és úgy vélem, a többi nap csak fokozta ezt a jó kedvel teli együttlétet. Az előadásokat tartó dr. Csontos Jánosné, Pelle Anna, Gergely Judit és Lukács Jánosné, tudásuk legjavát nyújtva, rendkívül élvezetesen, interaktív módon adták át ismereteiket a résztvevőknek. A visszajelzések azt mutatják, hogy a leendő szuper nagyik nagyon élvezik a tréninget, temérdek információval gazdagodunk, sokat nevetünk. Hétfőn az önismerettel, illetve az asszertív kommunikációval kezdtünk. Ennek keretében próbáltuk felvázolni jellemvonásainkat, valamint különböző teszteket oldottunk meg. Ezek értékelésén aztán rendkívül jókat mulattunk. A kommunikáció terén azt boncolgattuk, hogy miként beszélgessünk, viselkedjünk helyesen embertársainkkal és családtagjainkkal. Szerdán a kisgyermekek fizikai, intellektuális és szociális fejlődéséről hangzottak el hasznos információk. Hál’ Istennek a hallgatók között nagyon sok befogadó, tevékeny, beszélni szerető hölgy van, úgyhogy nem unatkozunk, gyorsan eltelik az idő. Sokat tanultunk a csecsemőkről, a kisgyermekekről, arról, hogy milyen játékokat játsszunk velük, mire taníthatjuk meg őket mi, nagyszülők. Dalokat, játékokat, mondókákat gyűjtöttünk össze, természetesen a hallgatókkal. Aztán ezeket együtt el is mondtunk, el is énekeltük. Csütörtökön a speciális képességekről esett szó, például, hogy mit jelent a kreativitás. Ehhez kapcsolódóan hangzottak el gondolatok, és mindenki megosztotta saját élményeit, tapasztalatait. A kurzus résztvevői, a szuper nagyikhoz méltóan, minden alkalommal ellátják a „csapatot” minden földi jóval. Minden nap van frissen sütött sütemény, és az évszaknak megfelelő gyümölcs. Már alig várom a hétfői folytatást!– osztotta meg szerkesztőségünkkel élményeit Sütő Ágnes.

 

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk