https://kolorline.hu/Elindult a „Szuper Nagyi” képzés

Elindult a „Szuper Nagyi” képzés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Valószínűleg nincs a Földön olyan nagyszülő, - legyen az nagymama, vagy nagypapa - aki ne rendelkezne szuper képességekkel. Hiszen a nagyi sütije a legízletesebb, nagypapával pedig a világ legjobb dolga a fészerben barkácsolni.

Minden bizonnyal így gondolja ezt az univerzum valamennyi gyermeke. Igen ám, de lehet a nagyikból még szuperebbet faragni. Szeptember 7-én indult útjára ugyanis Kazincbarcikán a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01017 azonosítószámú „Szuper Nagyi” képzés, melyre a Kazincbarcika Város Kommunális és Kulturális Fejlődéséért Alapítvány nyújtott be sikeres pályázatot, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül. A kurzus a CédrusNet Egyesület akkreditált képzése, melyet városunkban a CédrusPont Kazincbarcika valósít meg. A „Szuper Nagyi” programra jelentkezett hallgatók ötven és nyolcvan év közöttiek. A meghirdetett tíz tanegységből az első héten már hármat megtartottak, így Sütő Ágnest, a CédrusPont szakosztály-, valamint a program vezetőjét faggattuk az első benyomásairól.


Fotókat Sütő Ágnes bocsátotta rendelkezésünkre

- Nagyon kellemesen telt az első hét a „Szuper Nagyi” képzésben, mert igazán jó hallgatói gárda verbuválódott össze. Nyitott, aktív és jó kedélyű társaság találta meg egymást. El kell mondjam, hogy én ugyancsak beiratkoztam a kurzusra, és nagyon örülök, mert már az első napon igencsak jó hangulatúra sikerült a foglalkozás, és úgy vélem, a többi nap csak fokozta ezt a jó kedvel teli együttlétet. Az előadásokat tartó dr. Csontos Jánosné, Pelle Anna, Gergely Judit és Lukács Jánosné, tudásuk legjavát nyújtva, rendkívül élvezetesen, interaktív módon adták át ismereteiket a résztvevőknek. A visszajelzések azt mutatják, hogy a leendő szuper nagyik nagyon élvezik a tréninget, temérdek információval gazdagodunk, sokat nevetünk. Hétfőn az önismerettel, illetve az asszertív kommunikációval kezdtünk. Ennek keretében próbáltuk felvázolni jellemvonásainkat, valamint különböző teszteket oldottunk meg. Ezek értékelésén aztán rendkívül jókat mulattunk. A kommunikáció terén azt boncolgattuk, hogy miként beszélgessünk, viselkedjünk helyesen embertársainkkal és családtagjainkkal. Szerdán a kisgyermekek fizikai, intellektuális és szociális fejlődéséről hangzottak el hasznos információk. Hál’ Istennek a hallgatók között nagyon sok befogadó, tevékeny, beszélni szerető hölgy van, úgyhogy nem unatkozunk, gyorsan eltelik az idő. Sokat tanultunk a csecsemőkről, a kisgyermekekről, arról, hogy milyen játékokat játsszunk velük, mire taníthatjuk meg őket mi, nagyszülők. Dalokat, játékokat, mondókákat gyűjtöttünk össze, természetesen a hallgatókkal. Aztán ezeket együtt el is mondtunk, el is énekeltük. Csütörtökön a speciális képességekről esett szó, például, hogy mit jelent a kreativitás. Ehhez kapcsolódóan hangzottak el gondolatok, és mindenki megosztotta saját élményeit, tapasztalatait. A kurzus résztvevői, a szuper nagyikhoz méltóan, minden alkalommal ellátják a „csapatot” minden földi jóval. Minden nap van frissen sütött sütemény, és az évszaknak megfelelő gyümölcs. Már alig várom a hétfői folytatást!– osztotta meg szerkesztőségünkkel élményeit Sütő Ágnes.

 

 

További híreink

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Idén is pályázhatnak támogatásra a kazincbarcikai vállalkozások — KolorFund 2024

Dátum: 2024. márc 26. 17:00

Zárt ülésen döntött március 25-én Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete arról, hogy idén is segítséget nyújtanak a helyi cégeknek. A KolorFund vissza nem térítendő támogatást kínál a pályázaton megfelelő mikro- és kisvállalkozások számára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk