https://kolorline.hu/Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tedd képessé program a Szakképzés 4.0 stratégia alapján az új szakképzési törvényben megfogalmazott műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, lakástextil készítő és csőhálózat szerelő részszakmákat fogják elsajátítani.

A Tedd képessé program Műhelyiskolai programelem célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódással veszélyeztetett, 16 éven felüli fiatalok képzésben tartása. A program célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse, a programban résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával. A programban 40 olyan diák vesz részt, akik a szakképzésből egyébként lemorzsolódtak volna. A műhelyiskolai képzés lényege, hogy a tanulók mester-diák kapcsolatban, műhelyben végzendő gyakorlati munka által tanulják meg a részszakmák fortélyait. Nincs tehát külön elméleti képzés, mindent a gyakorlati tevékenység által, annak végzése közben sajátítanak el.

A Tedd Képessé mintaprogram Magyarországon elsőként végez műhelyiskolai képzést. A Don Bosco iskola számára büszkeség az, hogy példaként tudnak majd szolgálni mindazon szakképzési centrumok, illetve nem állami szakképzők számára, akik ezt a képzést a jövőben meg kívánják majd indítani.

Ez egy új képzési rendszer, mi ebben úttörő szerepet vállaltunk, egy külön projektnek a keretében, ez a Tedd képessé. Én abban hiszek, hogy ez az a képzési forma, amivel igazán meg lehet azokat a diákokat szólítani, akik belefáradtak a szokványos oktatási formákba, tehát akik nem bírják a tantermi rendet. Azt gondolom, itt lehet sikerélményük. Mi azt látjuk, hogy ez egy olyan képzési forma, amiben ezek a gyerekek képesek lesznek a hátrányukat ledolgozni, és tanulni. – emelte ki Puskás Balázs a program igazgatója.

A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése is. A csarnok a Don Bosco Szakképző területén kerül megépítésre, a közbeszerzés sikeres lefolytatását követően a munkálatok megkezdésére várhatóan szeptember végén kerül sor. A kivitelezés véghatárideje 2021 június 30-a lesz.

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Dátum: 2020. szept 18. 16:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. szept 18. 14:06

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén négy közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül három járt személyi sérüléssel. Ezenkívül két esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mindkettőt ittas járművezetés elkövetése miatt.

Nívós kitüntetéssel jutalmazták Tóthné Szepesi Éva munkásságát

Dátum: 2020. szept 18. 13:22

Rangos elismerést vehetett át a közelmúltban Tóthné Szepesi Éva, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Atlétikai Szakosztályának edzője. A Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntető díjban részesítette, melyet augusztus 29-én, a Hidegkúti Nándor Stadion dísztermében kapott kézhez.

20 mázsa hal került a közkedvelt tavakba

Dátum: 2020. szept 17. 11:50

Összesen húsz mázsa halat telepített szeptember 17-án azaz a mai napon Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Park Nonprofit Kft. a Csónakázó-tóba, valamint a Herbolyán található I-es számú tóba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk