https://kolorline.hu/Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tedd képessé program a Szakképzés 4.0 stratégia alapján az új szakképzési törvényben megfogalmazott műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, lakástextil készítő és csőhálózat szerelő részszakmákat fogják elsajátítani.

A Tedd képessé program Műhelyiskolai programelem célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódással veszélyeztetett, 16 éven felüli fiatalok képzésben tartása. A program célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse, a programban résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával. A programban 40 olyan diák vesz részt, akik a szakképzésből egyébként lemorzsolódtak volna. A műhelyiskolai képzés lényege, hogy a tanulók mester-diák kapcsolatban, műhelyben végzendő gyakorlati munka által tanulják meg a részszakmák fortélyait. Nincs tehát külön elméleti képzés, mindent a gyakorlati tevékenység által, annak végzése közben sajátítanak el.

A Tedd Képessé mintaprogram Magyarországon elsőként végez műhelyiskolai képzést. A Don Bosco iskola számára büszkeség az, hogy példaként tudnak majd szolgálni mindazon szakképzési centrumok, illetve nem állami szakképzők számára, akik ezt a képzést a jövőben meg kívánják majd indítani.

Ez egy új képzési rendszer, mi ebben úttörő szerepet vállaltunk, egy külön projektnek a keretében, ez a Tedd képessé. Én abban hiszek, hogy ez az a képzési forma, amivel igazán meg lehet azokat a diákokat szólítani, akik belefáradtak a szokványos oktatási formákba, tehát akik nem bírják a tantermi rendet. Azt gondolom, itt lehet sikerélményük. Mi azt látjuk, hogy ez egy olyan képzési forma, amiben ezek a gyerekek képesek lesznek a hátrányukat ledolgozni, és tanulni. – emelte ki Puskás Balázs a program igazgatója.

A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése is. A csarnok a Don Bosco Szakképző területén kerül megépítésre, a közbeszerzés sikeres lefolytatását követően a munkálatok megkezdésére várhatóan szeptember végén kerül sor. A kivitelezés véghatárideje 2021 június 30-a lesz.

További híreink

Az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban

Dátum: 2021. jan 18. 08:39

A napokban akár -20 Celsius-fokot is jósolnak a meteorológusok, ami életveszélyes is lehet a fedél nélkül élőkre. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Éjjeli Menedékhelye és Nappali Melegedője továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban Kazincbarcikán.

Új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Dátum: 2021. jan 18. 08:22

Új módszerrel próbálnak pénzt kicsalni a jóhiszemű idősektől idegenek. Mindenki ügyeljen idős rokonaira, ne váljanak áldozattá!

Hamarosan megjelenhet a Tükörcserepek 3.

Dátum: 2021. jan 17. 11:24

Lovas Tiborné neve kazincbarcikaiként 2009 óta még ismerősebben cseng a városlakók számára, hiszen lelkes lokálpatriótaként, a modern kor krónikásaként interjúkat készít a város építésében, gazdasági, kulturális és sportéletének megalapozásában, fejlesztésében fontos szerepet játszó emberekkel. Hamarosan megjelenik a Tükörcserepek 3. kötete, ennek kapcsán kérdezi a szerzőt a Kolorline munkatársa.

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Dátum: 2021. jan 17. 08:00

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk