https://kolorline.hu/Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tedd képessé program a Szakképzés 4.0 stratégia alapján az új szakképzési törvényben megfogalmazott műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, lakástextil készítő és csőhálózat szerelő részszakmákat fogják elsajátítani.

A Tedd képessé program Műhelyiskolai programelem célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódással veszélyeztetett, 16 éven felüli fiatalok képzésben tartása. A program célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse, a programban résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával. A programban 40 olyan diák vesz részt, akik a szakképzésből egyébként lemorzsolódtak volna. A műhelyiskolai képzés lényege, hogy a tanulók mester-diák kapcsolatban, műhelyben végzendő gyakorlati munka által tanulják meg a részszakmák fortélyait. Nincs tehát külön elméleti képzés, mindent a gyakorlati tevékenység által, annak végzése közben sajátítanak el.

A Tedd Képessé mintaprogram Magyarországon elsőként végez műhelyiskolai képzést. A Don Bosco iskola számára büszkeség az, hogy példaként tudnak majd szolgálni mindazon szakképzési centrumok, illetve nem állami szakképzők számára, akik ezt a képzést a jövőben meg kívánják majd indítani.

Ez egy új képzési rendszer, mi ebben úttörő szerepet vállaltunk, egy külön projektnek a keretében, ez a Tedd képessé. Én abban hiszek, hogy ez az a képzési forma, amivel igazán meg lehet azokat a diákokat szólítani, akik belefáradtak a szokványos oktatási formákba, tehát akik nem bírják a tantermi rendet. Azt gondolom, itt lehet sikerélményük. Mi azt látjuk, hogy ez egy olyan képzési forma, amiben ezek a gyerekek képesek lesznek a hátrányukat ledolgozni, és tanulni. – emelte ki Puskás Balázs a program igazgatója.

A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése is. A csarnok a Don Bosco Szakképző területén kerül megépítésre, a közbeszerzés sikeres lefolytatását követően a munkálatok megkezdésére várhatóan szeptember végén kerül sor. A kivitelezés véghatárideje 2021 június 30-a lesz.

További híreink

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Dátum: 2022. jún 30. 08:34

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk