https://kolorline.hu/Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Tedd képessé program indult a Don Bosco Szakképzőben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tedd képessé program a Szakképzés 4.0 stratégia alapján az új szakképzési törvényben megfogalmazott műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik. A műhelyiskolai képzésben részt vevők a fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, lakástextil készítő és csőhálózat szerelő részszakmákat fogják elsajátítani.

A Tedd képessé program Műhelyiskolai programelem célja a szakképzési rendszerben a lemorzsolódással veszélyeztetett, 16 éven felüli fiatalok képzésben tartása. A program célja továbbá, hogy a fiatalok életkezdését, a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését, a munka világába történő beilleszkedését segítse, a programban résztvevők versenyképes képzettséghez juttatásával. A programban 40 olyan diák vesz részt, akik a szakképzésből egyébként lemorzsolódtak volna. A műhelyiskolai képzés lényege, hogy a tanulók mester-diák kapcsolatban, műhelyben végzendő gyakorlati munka által tanulják meg a részszakmák fortélyait. Nincs tehát külön elméleti képzés, mindent a gyakorlati tevékenység által, annak végzése közben sajátítanak el.

A Tedd Képessé mintaprogram Magyarországon elsőként végez műhelyiskolai képzést. A Don Bosco iskola számára büszkeség az, hogy példaként tudnak majd szolgálni mindazon szakképzési centrumok, illetve nem állami szakképzők számára, akik ezt a képzést a jövőben meg kívánják majd indítani.

Ez egy új képzési rendszer, mi ebben úttörő szerepet vállaltunk, egy külön projektnek a keretében, ez a Tedd képessé. Én abban hiszek, hogy ez az a képzési forma, amivel igazán meg lehet azokat a diákokat szólítani, akik belefáradtak a szokványos oktatási formákba, tehát akik nem bírják a tantermi rendet. Azt gondolom, itt lehet sikerélményük. Mi azt látjuk, hogy ez egy olyan képzési forma, amiben ezek a gyerekek képesek lesznek a hátrányukat ledolgozni, és tanulni. – emelte ki Puskás Balázs a program igazgatója.

A projekt része egy több, mint 1100 nm-es műhelycsarnok építése is. A csarnok a Don Bosco Szakképző területén kerül megépítésre, a közbeszerzés sikeres lefolytatását követően a munkálatok megkezdésére várhatóan szeptember végén kerül sor. A kivitelezés véghatárideje 2021 június 30-a lesz.

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk