https://kolorline.hu/Nívós kitüntetéssel jutalmazták Tóthné Szepesi Éva munkásságát

Nívós kitüntetéssel jutalmazták Tóthné Szepesi Éva munkásságát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Rangos elismerést vehetett át a közelmúltban Tóthné Szepesi Éva, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Atlétikai Szakosztályának edzője. A Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntető díjban részesítette, melyet augusztus 29-én, a Hidegkúti Nándor Stadion dísztermében kapott kézhez.

Tóthné Szepesi Éva évtizedek óta a kazincbarcikai atlétika élet meghatározó alakja. A korábban ugyancsak versenyszerűen atletizáló sportember a Nyíregyházi Főiskolán fejlesztette tovább képességeit. Főiskolásként, a város színeiben lett magyar bajnok váltófutásban, 400 méteres gátfutásban pedig a dobogó második fokára állhatott az Országos Bajnokságon, sőt ebben az időszakban válogatott kerettag is volt.


Az Országos Bajnokság 400 méteres gátfutásának befutója. A dátum: 1983.

Szülővárosába visszatérve, pedagógusként több mint két évtizede neveli a sport szeretetére a gyerekeket a Kazinczy Ferenc Tagiskolában, valamint tíz éve a KVSE edzőjeként készíti fel az utánpótlás korosztályt egy magasabb színvonalú sportéletre. Gyermekei rendre diákolimpiai bajnokságok érmesei. Kezei alól olyan ifjú sportolók kerültek ki, akik között ma már válogatott versenyzők is vannak. Iskolája 2012-ben kapcsolódott be a Kölyök Atlétika, illetve a Sport XXI. Atlétikai Alapprogramba, mely lehetővé teszi a 7-12 éves korosztály rendszeres versenyeztetését.

- Rettenetesen büszke vagyok a gyerekekre, mert ezeken az Észak-magyarországi Regionális Versenyeken folyamatosan dobogós helyezéseket érünk el, nem egyszer megelőzve a miskolci és az egri iskolák csapatait. A járványhelyzet teljesen kétségbe ejtett, hiszen tavaly szeptembertől, márciusig keményen dolgoztunk, nagyon jó csapataim voltak, s a karantén miatt nem jutottunk el az Országos Diákolimpiára. Több mint fél év után, szeptember 13-án, vettünk részt először versenyen. A gyerekek alig várták, én még ilyen motiváltnak sosem láttam őket. Az U 11-es és az U13-as korosztállyal versenyeztünk, melybe a 9-10, illetve a 11-12 éves gyerekek tartoznak. Leírhatatlan öröm a számomra, hogy mindkét együttessel győztünk - büszkélkedett tanítványaival a tanárnő.


A legutóbbi versenyen. A dobogó legfelső fokán az U11-es csapat. A fotókat Tóthné Szepesi Éva bocsátotta rendelkezésünkre

Amikor a díjra terelődik a szó, meséli, hogy meglepetésként érte, de nagy megtiszteltetésnek tartja, hiszen az a Miskolc Városi Sportiskola atlétika szakosztályának vezetősége terjesztette fel a kitüntetésre, ahová a KVSE-ből kikerülő gyerekek járnak.

- Edzőként fontosnak tartom, hogy a tehetséges sportolóknak esélyt adjunk a képességeik minél nagyobb kiaknázására. Amit mi tudunk, megteszünk, ám amikor látom, hogy egy- egy ügyesebb gyerek kinőtte a lehetőségeinket, javaslom a továbblépést. Így volt ez többek között Tóth Anna, Komlósi Panni, valamint Papp Dorina esetében is. Ezek a fiatalok több éve elszakadtak a kazincbarcikai klubtól, de azóta is korosztályos bajnokok. Anna, Panni és Komlósi Bence gyermekválogatottként magasugrásban értek el szép eredményeket a KVSE színeiben, Dorina diákolimpiai bajnok volt 3 próbában, Panni pedig távolugrásban. Tóth Anna ebben az évben egy 39 éves országos ifjúsági csúcsot adott át a múltnak 100 méteres gátfutásban – foglalta össze gondolatait Tóthné Szepesi Éva.

 

Indexfotó: A MASZ díjátadó ünnepségén

További híreink

Elmarad a Zorán - koncert

Dátum: 2020. okt 20. 15:46

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy COVID-19 érintettség miatt a 2020. október 22-ére hirdetett Zorán-koncert elmarad.

Pszichofitnesz, az életerőserkentő

Dátum: 2020. okt 20. 11:39

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott lélekmelegítő előadást az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 19-én.

Miskolc után gyöngyösi sikerek birkózásban

Dátum: 2020. okt 20. 10:06

A KVSE Birkózószakosztályának diák I-es és diák II-es korcsoportú sportolói október 18-án színvonalas, regionális szabad és kötött fogású versenyen vettek részt Gyöngyösön.

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

KolorTV élőben

Programajánló

ÚJ IDŐPONT – ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk