https://kolorline.hu/„Színek ösvényén”

„Színek ösvényén”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kiállítás nyílt a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében szeptember 17-én csütörtökön. A tárlaton Máté Andrea és Ivanics Judit alkotásait tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

A kiállítást Bakos Márta képzőművészet-terapeuta nyitotta meg. A tárlaton Máté Andrea festményei, és Ivanics Judit fotói tekinthetők meg.


Fotók: Tanyi Fanni

Máté Andra a közelmúltban döntött úgy, hogy belekezd a festészetbe. Ennek oka az volt, hogy mint édesanya, már nem volt annyi feladata hiszen lánya, már felnőtt, így volt ideje saját magára. Hobbit keresett, olvasással indította a keresést, majd egyre inkább a művészet irányába orientálódott. Családjában több képző, és iparművész is akad, végül ő is a festészet mellett döntött. A festő elárulta, nem szereti a művész megszólítást, stílusában inkább az absztrakt felé irányul. Számára ez a legideálisabb önkifejező eszköz. Nem szereti definiálni saját stílusát, hiszen ez egy nagyon tág fogalom.

Ha egy absztrakt képet tíz ember néz, akkor azt tíz féle képen fogja nézni, az ő hangulatától, az ő érzelmi világától, az ő színvilágától függően, tehát az az egy kép tíz féle dolgot fog jelenteni egyidejűleg. Abban a pillanatban ahogy a befogadó, befogadja azt a képet, vagy nem, ő is művésszé válik. – tette hozzá Máté Andrea.

Ivanics Judit emberek fotózásával kezdte a munkásságát, majd kinyílt számára a világ. Képeivel elsősorban meg szeretné mutatni az embereknek, hogy mi minden mellett sétálnak el, ebben a rohanó világban. Emellett gyerekeket is nagyon szeret fotózni, mert nem kedveli a beállított képeket, és velük igazán spontán munkákat lehet létrehozni.

A kiállításon számomra legkedvesebb fotók a keresztlányomról és a fiamról készült képek. A keresztlányom nagyon szereti, ha fotózom, és én is nagyon szeretem őt fotózni, a kisfiamról pedig nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó fotó alany, de ő is nagyon szereti, ha fotózom. – árulta el Ivanics Judit.

A kétalkotó hallotta Burinda Zsombor történetét, és úgy érezték segíteniük kell a családnak, így a szeptember 17-én nyílt kiállítás festményei, illetve fotói után befolyt összeg 100%-át Zsombor számára létrehozott alapítványnak ajánlották fel, ezzel támogatva a kisfiú gyógyulását. A tárlat november 6-áig tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központ emeletén.

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk