https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 7 fő, 
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 67 fő.


Látogatási és intézményelhagyási tilalom a városi idősotthonokban
Vigyázzunk szüleinkre, nagyszüleinkre!

A COVID-19 koronavírus járvány továbbra is az idős emberekre a legveszélyesebb, az országos és világszintű statisztikák is azt mutatják, hogy a halálozási arány ebben a korosztályban a legmagasabb. Ennek okán látogatási és intézményelhagyási tilalom van érvényben a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos idősellátó intézményegységekben.
Az érintett intézmények Kazincbarcikán: az I. Számú Idősek Otthona, a II. Számú Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza.
Az intézkedés időtartamára a gondozottak ellátásának minőségét javító szolgáltatás is szünetel, mindez a járvány terjedésének megelőzése érdekében. A csomagok átvétele fertőtlenítés után történik, a fodrász, valamint a kozmetikai szolgáltatások szünetelnek, ugyanez vonatkozik a szervezett vallásgyakorlás lehetőségére, valamint a mozgásterapeuta-szolgáltatásra.
A nappali ellátásokban az önkormányzat egyelőre nem tervez korlátozásokat bevezetni, amíg az országos előírások ezt nem teszik kötelezővé.


Kötelező a maszkviselés az ügyfélszolgálatokon

Kazincbarcika Város Önkormányzata szeptember 19-étől kötelezővé teszi a maszkviselést az önkormányzati fenntartású intézmények, cégek ügyfélszolgálatain és közösségi tereiben. Egyéb, nem városi fenntartású intézmények esetében, kérjük, hogy tájékozódjanak a bejáratoknál a maszkviselés szabályaira vonatkozóan. Minden esetben hordjanak magukkal maszkot a kellemetlenségek elkerülése érdekében!


Továbbra is megmarad az e-recept, kiterjesztik a távgyógykezelést

Többféle kezelést végezhetnek ezután az orvosok telefonon vagy internetes kapcsolaton keresztül, véglegessé válik a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége, tehát azzal a járványhelyzet után is élhetnek majd a betegek.
Ha az ellátás sajátossága és orvosszakmai megítélése lehetővé teszi, az orvos telefonon vagy interneten keresztül:

  • tanácsadást végezhet,
  • betegirányítást láthat el,
  • beutalót adhat,
  • gondozást láthat el,
  • rehabilitációs tevékenységet végezhet,
  • gyógyszert és elektronikus vényen rendelhető gyógyászati segédeszközt írhat fel.

Étkezési díj befizetése

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott módosított Intézkedési Terv 2.13 pontja értelmében „Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.”

Ezen intézkedés következtében a szülők az étkeztetési térítési díjat személyesen nem tudják az iskolákban befizetni, erre a következő formákban biztosítunk lehetőséget:

  • A térítési díjbeszedők a megfelelő védőfelszerelésben és a védőtávolság betartása mellett az oktatási intézményben a tanulóknak kiosztják a díjbeszedő borítékokat. Az eddig megszokott formában, az intézmény területén csak és kizárólag tanulók általi befizetés lehetséges a kiosztást követő munkanapon.
  • Online felületen keresztül (https://barcikaprima.qb.hu) bankkártyával. Kérjük, amennyiben lehetősége van erre, akkor az étkezési térítési díjak befizetését elsősorban ezen a fizetési módon tegye meg!
  • A szülőknek lehetőséget biztosítunk a készpénzzel történő díj- és részlet befizetésre hétköznapokon 8.00 - 15.00 óra között Kazincbarcika, Építők útja 15. földszintjén található pénztárban.

Menüválasztás nélkül biztonságosabban, gyorsabban

A járvány elleni védekezés részeként a városi intézmények (nevelési-oktatási intézmények, idősellátás) közétkeztetésében egy sor új szabály védi az ellátást igénybe vevőket.
Ilyen például a másfél méteres kötelező távolságtartás, az evőeszközök, illetve a kitálalt ételadagok egymástól való elkülönítése, vagy az iskolákban az ebédlők fertőtlenítése egy-egy osztály étkezését követően, hogy csak néhányat említsünk. Ennek okán torlódások és csúszások alakulhatnak ki az oktatási intézményekben. Mindezek lassítják a közétkeztetés menetét, így a feladatot ellátó Barcika Príma Kft. vezetése az intézményvezetőkkel egyeztetve határozatlan ideig szünetelteti a menüválasztásos ebédeltetést, ezzel is lerövidítve az intézményekben az étkeztetés időtartamát, gyorsítva annak menetét.


Köszönjük, hogy vigyáznak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Központi felvételi – jó, ha tudod!

Dátum: 2021. jan 16. 10:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az általános iskolások számára a központi írásbeli vizsgát 2021. január 23-án, 10.00 órától tartják. Mivel az egészségügyi vészhelyzet továbbra is fennáll, különleges szabályok szerint tervezik megtartani a vizsgát. Az iskola kéri, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a szabályokat.

Brexit – mi változott?

Dátum: 2021. jan 16. 08:00

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Dátum: 2021. jan 15. 15:07

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Hirdetmény Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakások bérbeadásáról

Dátum: 2021. jan 15. 10:54

Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízása alapján a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. jelen pályázat kiírásával bérbeadásra meghirdeti a 3700 Kazincbarcika, Bercsényi utca 14. szám alatti fiatalok garzonházában lévő 4 db önkormányzati tulajdonú bérlakást az alábbiak szerint:

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk