https://kolorline.hu/Rendhagyó anyatejes világnap Kazincbarcikán

Rendhagyó anyatejes világnap Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hagyomány már, hogy Kazincbarcikán az anyatejes táplálás világnap alkalmából szeptember végén köszöntik azokat az édesanyákat, akik legalább egyéves korukig anyatejjel táplálják gyermeküket.

Világszerte 1992-től tartják a szoptatás világnapjának is nevezett jeles napot, felhívva a figyelmet, hogy egyre több csecsemő hal meg azért, mert nem jut anyatejhez. Az  Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF ezzel a programmal mutat rá az anyatejjel való táplálás fontosságára. Sajnos, a tradíció most megszakad, a koronavírus-járvány miatt ez a szép ünnepség elmarad a városunkban, de Kazincbarcika Város Önkormányzata ezúton is köszönti az édesanyákat, megköszönve azt az áldozatos munkát, szeretetet és törődést, amit a gyermeküknek nyújtanak. Azonban a szokásos születésfát, - bár nem a lakosság közreműködésével – elültetik a Völgy Parkban.  A születésfát díszítő almákat ezúttal elküldik a szülőknek, helyette egy tábla hirdeti majd az utókornak, hogy 2019-ben 209 gyermek látta meg a napvilágot Kazincbarcikán.

 

További híreink

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk