https://kolorline.hu/Továbbra is be kell tartani a járványügyi protokollt

Továbbra is be kell tartani a járványügyi protokollt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány második hulláma megköveteli a fokozott odafigyelést, nem csupán a hétköznapokban, hanem az egészségügyi ellátások területén is.

Fontos a torlódás elkerülése a háziorvosi várókban

A koronavírussal diagnosztizált esetszám újabb növekedése miatt a háziorvosok elsősorban a telefonos megkeresést szorgalmazzák. Ráadásul az ősz beköszöntével egyre több a meghűléses beteg, fontos a COVID, illetve a meghűléses panaszok megkülönböztetése, így a háziorvosok a korábban megszokott eljárásrendnek megfelelően főként a felsőlégúti tüneteket mutató betegek esetében alkalmazzák a távkezelést. Amennyiben a telefonon, illetve az interneten keresztül történő tanácsadás nem célravezető, - egyéb betegségek tekintetében is - úgy előjegyzés alapján fogadják a betegeket. A személyes kontaktus minimalizálása érdekében a háziorvosi várókban egyszerre két beteg tartózkodhat, a megbeszélt időpontnál korábban érkezők, vagy az időponttal nem rendelkezők az épületen kívül várakozhatnak. A fertőzésveszély elkerülése érdekében a rendelőbe érkezéskor kötelező szájmaszkot használni. Véglegessé válik a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége, tehát azzal a járványhelyzet után is élhetnek majd a betegek. A TAJ szám bemutatásával a patikák kiadják a „felhőbe” írt gyógyszereket.

Alapvető a kismamák és a csecsemők védelme

Kazincbarcikán a védőnői munkavégzés a Központi Tanácsadóban, az Egressy út 38. szám alatt történik. Itt a védőnők és ellátottak érdekében a találkozások számát ugyancsak csökkenteni kell, a távkonzultációt - telefon, e-mail, facebook - kell előtérbe helyezni. Ez vonatkozik a védőnői ellátás minden területére: az újszülöttek, a csecsemők, a kisgyermekek és a várandósok ellátására is.

Saját védőnőjét minden szülő vagy leendő szülő telefonon keresheti. Egyedi esetekben – amennyiben nélkülözhetetlen a személyes konzultáció – időpontot egyeztetve, a megfelelő óvintézkedések, higiénés rendszabályok betartása mellett lehetséges a tanácsadás megtartása a tanácsadóban. A védőnőnek ebben az esetben előzetesen nyilatkoztatni kell a szülőt vagy a gondozottat arról, hogy egészséges-e, illetve van-e a környezetében akut fertőzésben szenvedő beteg, külföldről hazatért családtag. A tanácsadó váróhelyiségében, egy időben egyszerre, csak egy gondozott és hozzátartozója lehet jelen. A kötelező védőoltásokat a gyermekorvossal történt előzetes egyeztetés után a központi tanácsadóban kapják meg a gyerekek.

 

Indexfotó:egeszsegtukor.hu

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk