https://kolorline.hu/Kihelyezett vegyészmérnöki alapképzés Kazincbarcikán

Kihelyezett vegyészmérnöki alapképzés Kazincbarcikán

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kémiai Intézet szervezésében a Miskolci Egyetem Műszaki és Anyagmérnöki Kara vegyészmérnöki alapképzést indít levelező szakon Kazincbarcikán a tervek szerint 2021. szeptember elsejétől.

A munkaerőpiac is egyre kevésbé éri be a formális oktatás nyújtotta lehetőségekkel; mind több szektorban lesz szükség olyan speciális kompetenciákra, amelyeket az egyetem nem tud kialakítani. A munkaerőpiac számára, különösen a kiemelt ipari partnereik – többek között a Wanhua BorsodChem Zrt. – érdekében, az általános tanrendbe illesztett egyéni, személyre szabott tanulási ösvényeket alakítanak ki.
A vegyészmérnök-képzés keretében az országban először, kísérleti jelleggel bevezeti a kar a személyre szabott oktatási modellt is. Az alapképzésbe belépők mellé páronként egy-egy fiatal mentoroktató áll majd, aki heti rendszerességgel konzultál a rábízott hallgatókkal, segíti az előrehaladásukat a tanulmányaik során. Emellett folyamatosan monitorozzák a szakmai tárgyakat, hogy azok mennyiben segítik elő a megfelelő mérnöki kompetenciák megszerzését. A partnercégek havonta egy-egy alkalommal orientációs megbeszéléseket tartanak, így az ipari gyakorlatokat már egy jól ismert közegben tudják elkezdeni a fiatalok.
Az orientációs csoportok kialakítása a legnagyobb rugalmasság mentén a mentorok és az érintett tanszékvezetők egyetértésével történik, ahol elsajátítják a problémafeltárást és kritikai gondolkodást; fejlesztik a kommunikációt és a beszédkultúrát; valamint tudatosítják a diákban, hogy a képzés sikeréhez az ő munkája, tudása és javaslatai elengedhetetlenek.
A csoportban végzett munka során megtanulhatják, hogyan alakítsanak ki kapcsolatokat és működjenek együtt, függetlenül az alárendeltségi viszonyoktól
A felmenő rendszerben elsajátítják a tanítva tanulni elvet, így egy sokkal biztosabb alkalmazható tudással fogják befejezni tanulmányaikat. Ezzel együtt átalakul a motivációs bázis is; kialakítják az egyéni és csoportos kompetenciák kibontakoztatásának képességét. Az iparban elvárt élethosszig tartó tanulás igénye fog kifejlődni a tanulási tartalom és forma személyre szabásán keresztül. Ezzel az új módszerrel biztosítható az oktatásban a technológiai szinten már meglévő produktivitás.
Az elméleti oktatás a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzés a választott partnerszervezetnél történik, ezáltal bepillantást nyernek a kiválasztott partnerszervezet működésébe, megismerik a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatják meg a szakma alapjait. A tanulmányok befejezésekor pedig már olyan versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkeznek majd, ami hatalmas előnyhöz juttatja a diplomásokat a karrier elindításában, vagy a szakmai előmenetelben.
A képzésről bővebben: a www.vegyeszmernok.eu oldalon.

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk