https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 25.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 25.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén 
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 7 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 29 fő 


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.

Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. 

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.

Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Új ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

A Kazincbarcikai Polgármesterei Hivatalban azügyfélfogadási rend az alábbiak szerint módosul 2020. szeptember 28-tól:

Hétfő: 8:00-12:00
Csütörtök: 13:00-17:00

A Dolgozók és az Ügyfelek egészségének védelme érdekében többek között az alábbi feltételek betartása mellett van lehetőség a személyes ügyintézésre:

 • várakozás a megfelelő, 1,5 méteres távolság betartásával,
 • belépéshez és az ügyintézés ideje alatt kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése,
 • belépéskor kézfertőtlenítő használata kötelező,
 • belépéskor aláveti magát az érintés nélküli testhőmérséklet mérésnek,
 • beteg, lázas, köhögő állapotban a belépés szigorúan tilos!

Az elektronikus és a postai ügyintézési lehetőségre korlátozás nélkül továbbra is van lehetőség, melyhez a szükséges formanyomtatványok elérhetőek a www.kazincbarcika.hu weboldalon.


Zárt közösségi terekben és mindenhol, ahol nem tartható a másfél méteres távolság, viseljen maszkot saját és mások egészségének védelme érdekében!

2020. szeptember 21-étől kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése: 

 • a tömegközlekedési eszközön,
 • vendéglátó üzlet vendégei kivételével – az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során, 
 • a vendéglátó üzlet vendégei, továbbá az irodák, sportolás céljára szolgáló helyiségek és az  üzemi helyiségek területének kivételével – a bevásárlóközpont területén,
 • a fellépők kivételével az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott esemény helyszínén, függetlenül annak nyilvánosságától – így különösen színház, tánc-, zeneművészet
 • az irodák és az üzemi helyiségek kivételével – a mozi területén, 
 • muzeális intézmény látogatók számára nyitva álló területén, 
 • nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézmény látogatók számára nyitva álló területén, 
 • kép- és hangarchívum látogatók számára nyitva álló területén, 
 • közművelődési intézmény látogatók számára nyitva álló területén, 
 • közösségi színtér látogatók számára nyitva álló területén, 
 • integrált kulturális intézmény látogatók számára nyitva álló területén,
 • a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló törvényben meghatározott közlevéltár külső személyek számára látogatható területén, 
 • nyilvános magánlevéltár külső személyek számára látogatható területén,
 • ügyfélfogadási időben a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén, 
 • az  egyetemes postai szolgáltató által vagy a  postai közreműködők által üzemeltetett, az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségben,
 • minden egyéb olyan helyiségben, amelyben ügyintézés céljából ügyfélfogadás zajlik és a helyiségben – az ott foglalkoztatottakat is beleértve – rendszeresen 5 főnél többen tartózkodnak egy időben, 
 • minden olyan helyiségben, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak
 • az egészségügyi intézmény területén (kivéve az intézmény területén ápolt beteg)
 • a szociális intézményben az ott foglalkoztatottaknak az ellátottakkal való közvetlen érintkezéskor, vagy ha tartósan 1,5 méteren belüli távolságban tartózkodnak az ellátottakkal, valamint az ellátottaknak a  közösségi programok alkalmával és a  közösségi terekben való tartózkodás esetén.

A kendő és sál használata már nem elégséges, a rendeletben foglaltak szerint kizárólag maszk alkalmazható, mely az orrot és szájat is eltakarja.

A fent leírt helyszíneken a maszk helytelen viselése vagy nem viselése akár 100.000 – 1.000.000 Forint pénzbüntetést is vonhat maga után. A szabályok betartásának ellenőrzése az intézmények, kereskedelmi egységek üzemeltetőjének is feladata, a hatósági ellenőrzéseket a kereskedelmi hatóság és a rendőrség végzi.

Minden esetben hordjon magával maszkot a kellemetlenségek elkerülése érdekében!


Testhőmérsékletmérés, kéz-és lábfertőtlenítés a bölcsődékben és a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben

Az I. és II. számú Bölcsődében a belépéskor testhőmérsékletmérés történik, a gyermek átadása és átvételekor kötelező a maszk használata a hozzátartozók és a dolgozók részére is. Az intézmények területén kéz- és lábfertőtlenítést alkalmaznak, a játékokat folyamatosan fertőtlenítik. A gyermekeket lehetőség szerint 1 fő kísérje be a létesítménybe maszk használata mellett!

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban is kiemelt figyelmet fordítanak a vírus elleni védekezésre. A reggeli órákban testhőmérsékletmérés, kéz- és cipőtalp fertőtlenítés történik, egy gyermeket egy hozzátartozó kísérhet be maszk használata mellett,az eszközök, játékok, felületek fertőtlenítése folyamatos. Az óvodapedagógusok igyekeznek sok időt tölteni a szabadban, így gyakoribbak a szellőztetések.


Szigorú szabályok betartásával vehető igénybe a nappali szociális ellátás

A nappali ellátást biztosító intézményekbe való belépéskor testhőmérsékletmérés történik. Megemelkedett testhőmérséklet esetén kötelező a háziorvos telefonos megkeresése, melyben az intézmények is segítséget nyújtanak. Mindemellett a belépő személynek nyilatkozni szükséges az egészségügyi állapotáról, valamint arról, hogy járványügyi szempontból kockázatot jelentő személlyel lépett-e kapcsolatba.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester

Klimon István alpolgármester

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk