https://kolorline.hu/Harmincadik születésnapját ünnepelte a SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezete

Harmincadik születésnapját ünnepelte a SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Manapság, mikor oly sok szó esik a fogyatékkal élő emberek integrációjáról, a munka világába való bevezetéséről, a hátuk mögött álló támogató szervezeteknek egyre hangsúlyosabb szerepet kell vállalniuk. S nem csupán az aktív korúak segítéséről van szó, hanem az idősebb generáció mindennapi életének, látókörének kibővítéséről. Így van ez a SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezeténél is, ahol három évtizede a tagok életkörülményei határozzák meg működés irányvonalát. A sokat megélt szervezet szeptember 26-án ünnepelte megalakulásának évfordulóját.

A Hotel Lukács kerthelységében a meghívott vendégeket és a megjelent tagokat a helyi szervezet elnöke, Hegyaljai Béla Lászlóné köszöntötte, aki felelevenítette az országos szövetség történetét, és néhány szó elejéig megemlékezett a kazincbarcikai szervezet mindennapjairól. Kazincbarcika Város Önkormányzatának születésnapi tortáját a Barcika Art Kft. munkatársa nyújtotta át az elnökasszonynak. Ezt követően emléklappal és egy kis ajándékkal jutalmazták azokat, akik sok éve hűségesek a szervezethez, majd videó felvétellel emlékeztek a közösség két elhunyt tagjára. A díjátadót szavalat előzte meg: Kondás Béláné Kinter Jenő Sorstársaim című versét adta elő. Dienes Mária a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma elnökének méltató szavai után a Baráti Kezek jelnyelvi előadásában jelelve hangzott el a Mit tehetnék érted, valamint a Nélküled című dal. Ezek után Seszták Ferencné az egészséges életmód titkaiba avatta be a hallgatóságot. Az ebédszünet elteltével Dr. Szunyogh Szabolcs, a SINOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke szólt a megjelentekhez. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Kardos Mihály, a Kazincbarcikai Hadigondozottak Egyesületének az elnöke, illetve Selmeczkiné Gergely Tímea a SINOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének titkára is. Az ünnepet zenés-táncos mulatság zárta.

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk