https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 2.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 2.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés
Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 9 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 32 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Jelenleg is működik az e-recept szolgáltatás, az orvosok telefonon és interneten keresztül is konzultálnak a betegekkel

Többféle kezelést végezhetnek az orvosok telefonon vagy internetes kapcsolaton keresztül, véglegessé vált a telefonos gyógyszerfelírás lehetősége.
Ha az ellátás sajátossága és orvosszakmai megítélése lehetővé teszi, az orvos telefonon vagy interneten keresztül:

  • tanácsadást végezhet,
  • betegirányítást láthat el,
  • beutalót adhat,
  • gondozást láthat el,
  • rehabilitációs tevékenységet végezhet,
  • gyógyszert és elektronikus vényen rendelhető gyógyászati segédeszközt írhat fel.

Ingyenesség vált az influenza elleni védőoltás

Október közepétől térítésmentesen igényelhető az influenza elleni védőoltás. A Magyar Kormány 1.3 millió főnek elegendő vakcinával készül első körben, aminek eddig a 60%-át vették igénybe a korábbi években. Az országos tisztifőorvos szerint a védőoltás beadása abban nyújthat segítséget, hogy az influenza és a koronavírus tünetei sokban hasonlítanak egymásra, így a diagnosztizálást könnyítheti meg, ha valaki beadatja magának a vakcinát.


Elhalasztják a 2019/2020-as színházi évad utolsó meghirdetett előadását

A 2019/2020-as kazincbarcikai színházi évad utolsó előadására került volna sor október elején az Egressy Béni Művelődési Központban. A Kassai Thalia Színház előadásában a Légy jó mindhalálig című darab előadási időpontját a Szlovák Kormányzat döntése értelmében a szervező Barcika Art Kft. elhalasztja. A Magyarország szomszédságában lévő Szlovákia október 1-jétől előre láthatólag 45 napra szükségállapotot rendelt el, melynek részeként megtiltotta az országból való ki-és beutazást. Ennek értelmében a Kassa Thalia Színház művészei nem tudják megtartani a barcikai előadásokat. Az új időpontról a vírushelyzet függvényében tájékoztatjuk az érdeklődőket. A jegyek a Mezey István Művészeti Központban válthatók vissza. A bérleteket egyelőre a Barcika Art Kft. nem váltja vissza, mivel az előadásokra későbbi időpontban sor kerül.

A helyi, előzetesen meghirdetett színháztermi programok, amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a szükséges óvintézkedések betartásával (maszkviselés, testhőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés)- megrendezésre kerülnek.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Őrjárat a falopások visszaszorításáért

Dátum: 2020. okt 26. 14:49

Közös járőrszolgálatot szerveztek az edelényi és a kazincbarcikai rendőrök, erdészekkel és polgárőrökkel együtt.

Két új fitneszpark épül a városban

Dátum: 2020. okt 26. 10:12

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén júliusban a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében két úgynevezett ’D’ típusú sportpark megvalósítására kapott támogatást, amelyeket az Eötvös téri játszótéren és a Radnóti téren alakítanak ki a közeljövőben.

Zsombi egyéves lett

Dátum: 2020. okt 25. 14:29

Október 22-én, Zsombi tortáján meggyulladt az első szál gyertya, jelezve a kisfiú születésnapját.

A „Dózsások” sikere Székesfehérváron

Dátum: 2020. okt 25. 14:23

Október 17-18-án rendezték az Országos Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságot, Székesfehérváron. A Megyei Ügyességi Csapatbajnokságon elért eredmények alapján a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskolájának csapata is meghívást kapott az országos döntőbe.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk