https://kolorline.hu/A nagy kapás - jótékonysági horgászverseny 50-en túl

A nagy kapás - jótékonysági horgászverseny 50-en túl

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A verseny szervezői a horgászat szerelmeseit várják a Csónakázó-tóhoz, október 10-én, 08.00 és 12.00 óra között. A cél nemes, hiszen a nevezési díj teljes összegét a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány részére ajánlják fel.

A versenyre maximum 80 fő jelentkezését tudják elfogadni, ezért érdemes előzetesen nevezni. Ezt október 08-án, 12.00 óráig személyesen, a Mezey István Művészeti Központ információs pultjánál, vagy a rendezveny@barcikaart.hu e-mail-címen tehetik meg. A verseny előtt - korlátozott létszámban a helyszínen - a verseny napján 07.00 - 07.30 óra között is fogadnak nevezéseket munkatársaink a regisztrációnál!

Horgászverseny Szabályzat

A horgászversenyre kizárólag állami horgászjeggyel vagy turista horgászjeggyel rendelkező horgászok jelentkezhetnek 50 év felett.

A jelenléti ívre való felkerüléshez be kell mutatni az érvényes állami horgászjegyet vagy a turista horgászjegyet! Az aláírás után horgászhely számot kell húznia a nevezőnek és a versenyen csak azon a helyen horgászhat.

Egyidejűleg csak 1 darab horgászkészség használható, azon 1 darab horoggal. A horgászat, a nem tiltott módszerek kivételével, szabadon választott technikával történhet. A horgászaton kívüli tartalék botokat külön kell tárolni. A horgászatra aktuálisan használt boton kívül a bottartó állványon más bot nem lehet!

A versenyző 1 segítővel rendelkezhet, de nem kötelező jelleggel. A verseny közben a segítő, nem akaszthatja meg a halat a versenyző helyett, nem fáraszthat és a csalit nem dobhatja be!

Etetőanyag felhasználása maximum 1 kg, melynek ellenőrzésére a nevezés után kerül sor. Előetetés TILOS! Etető és csalizó anyag csak természetes eredetű lehet. Etetni csak etetőkosárral és kézzel megengedett. A ráetető gombócok mennyisége benne foglaltatik az 1kg etetőanyag mennyiségébe.

Etetés és a horgászat (felcsalizott horog bevetése) 08:00 órakor csak a verseny kezdetét jelző dudaszó után engedélyezett!

A versenyben minden hal számít, a versenyzők kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni. A halakat kíméletesen kell a horogról levenni, tilos az úgynevezett rázás! A halak megcsonkítása a nem megfelelő kíméletes bánásmód a versenyből való kizárást vonja maga után. A versenyzőnek a mérlegeléskor jelen kell lennie! A halfogást a szektorbírók felé azonnal jelezni kell és haladéktalanul le kell mérlegelni.  Mérlegelés után, a szektorbíró utasítására óvatosan, kíméletesen vissza kell engedni a tóba a halat, kivéve a törpeharcsát. Mérlegelésnél a halak összsúlyát állapítjuk meg, annak helyességét a versenyzőnek aláírásával el kell ismernie!

A halak vízbe történő visszahelyezése után semminemű súlyra vonatkozó reklamáció nem fogadható el!

Horgászhelyről átúszó hal beleszámít a fogásba. A két szomszédos horgász ez ellen óvással élhet (azonnal jelezni köteles a szervezőknél), melynek díja 5000 ft, és ha bizonyítani tudja igazát, az összeg visszajár. A szabálytalanság csak abban az esetben állapítható meg a kifogó fél terhére, ha a szomszédos horgászoknak a halátúszás tényleges, hosszabb időveszteséggel járó problémát, vagy horgon lévő hal elvesztését okozza! A sporttársi együttműködés és a viszonosság határain belül próbáljuk elsősorban megoldani ezt a sarkalatos kérdést. Ha szemben is horgásznak, a versenyző köteles tartani magát a tómeder képzeletbeli felezővonalához!

12:00 órakor a verseny végét jelző dudaszóra a horgászatot be kell fejezni! A horogra akadt és „fárasztott” hal még beleszámít a verseny eredménybe. Bármilyen vitatott kérdés orvoslása, óvás, rögtön, a helyszínen 5000 ft díj megfizetésével történhet, a vitás kérdésekről a versenybizottság dönt, ez ellen fellebbezésnek helye nincs.

Aki ittas állapotánál fogva a többi versenyzőt akadályozza, vagy zavarja, kizárásra kerül! Szabályok megszegése esetén az eljárás: horgász etikai szabályok és etetőanyag, csali-limitek apróbb fokú megsértése esetén a versenyző elsőnek figyelmeztetésben részesül, ha viszont ezt a cselekményt a továbbiakban megismétli, vagy olyan egyértelmű szabálypontot sért meg, mint az egybotos horgászat, a versenyből kizárásra kerül! Bármiféle az eredményt befolyásoló csalás azonnali kizárással jár! Egymásnak halat átadni TILOS!

A versenyző, a nevezéssel magára nézve kötelezőnek fogadja el a halászati törvény és a versenyszabályzat pontjait, megszegésük esetén a versenyből a szervező kizárással élhet, a felelősséget a nevező maga viseli! A szervező a verseny ideje alatt előforduló balesetekért és anyagi károkért felelősséget nem vállal!

A verseny díjazása: A fogott összsúly (összes kilogramm) alapján történik a végső sorrend felállítása.

Azonos súlyok esetén a legnagyobb súlyú hal megfogásával bíró versenyzőt illeti az elsőbbség. Ha még mindig fennáll a holtverseny, akkor az elsőbbség azt a versenyzőt illeti, akinél nagyobb a fogások átlagsúlya (összes súly/fogások száma).

Díjazásban a legjobb három horgász részesül!

A szabályok célja, hogy biztosítsák a sportszerű versengést és a résztvevők zavartalan szórakozását, ezen felül horgászversenyről lévén szó, a természet és az élővilág szigorú védelmét.

A versenyre mindenki azért jelentkezik, mert szeretne kikapcsolódni és kellemesen szórakozni és a nevezési díj teljes összegével Burinda Zsombor, az SMA1-es típusú betegségben szenvedő kisfiú gyógykezelését támogatni!

          Szervező Bizottság

Kazincbarcika, 2020. szeptember 25.

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk