https://kolorline.hu/Lakossági tájékoztató a KSH Miből élünk? felméréséről

Lakossági tájékoztató a KSH Miből élünk? felméréséről

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy harmadik alkalommal vesz részt önkéntesen hazánk abban a szeptember 15-én elindult kutatásban, amely a háztartások életkörülményeinek feltárására irányul. A háromévenkénti felmérést idén is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre.

A Miből élünk? elnevezésű kutatás – amelyet az Európai Központi Bank koordinál – minden euróövezeti tagállamban kötelező, ehhez csatlakozott hat évvel ezelőtt önkéntesen Magyarország. A kérdőív rákérdez a háztartások tulajdonában lévő reáleszközökre (például bankszámlákra, befektetésekre, nyugdíjcélú előtakarékosságra). Az önkéntes és anonim kutatás kitér a háztartások kötelezettségeire (adósságára, a hitelekre és kölcsönökre) is.

„A felmérés elsődleges célja, hogy európai szinten összehasonlítható adatok álljanak rendelkezésre a háztartások vagyoni helyzetéről. A kutatás legfontosabb törekvése, hogy olyan elemzések készüljenek, amelyek alapvetően hozzájárulnak a hatékony nemzeti, valamint az európai szintű gazdaságpolitikai döntések meghozatalához” – mondta Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.

A KSH szeptember közepéig postai felkérőlevélben értesíti a véletlenszerűen kiválasztott 345 település több mint 15 ezer háztartásban élőket, akik részvétele önkéntes és anonim. A felmérés szeptember 15-től december 31-ig tart. A kérdőíveket interneten keresztül szeptember 15 és november 30. között lehet kitölteni. Október 2. és december 31. között pedig kérdezőbiztosok keresik fel – maszkban és a közösségi távolságtartás szabályait betartva – azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével. A kérdőív kérdései körülbelül 20-40 perc alatt megválaszolhatóak.

A kutatásban résztvevő országok adatai az Európai Központi Bank gyűjti össze, az eredményekből pedig várhatóan 2022-ben a KSH és az MNB is közöl adatokat.

A kutatásról bővebb információ itt található: mibolelunk.ksh.hu

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk