https://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Október 5-étől 11-éig zajlott Magyarországon az Országos Könyvtári Napok programsorozat. Ehhez 15 éve folyamatosan csatlakozik az Egressy Béni Városi Könyvtár. Idén is számos érdekes ismeretterjesztő és szórakoztató programmal készültek a szervezők a könyvtár látogatói számára.

A programsorozat alatt a könyvtár célja, hogy minden korosztályt megszólítsanak, egészen a babáktól, a nyugdíjas korosztályig. A szervezők igyekeznek úgy összeállítani a különböző eseményeket, hogy az valóban minden korosztály figyelmét felkeltse.


Fotók: Bartók Bence

Hétfőn Galambposta címmel, ismeretterjesztő előadás várta az általános iskolás tanulókat, ami az üzenetküldés történetéről szólt. Kedden Balázs Ágnes író-olvasó találkozóján vehettek részt az érdeklődők, szerdán pedig a baba-mama klub számára szerveztek meseposztós foglalkozást a könyvtár munkatársai.

Csütörtök délelőtt Soltészné Herczeg Mária tartott bábelőadást a kicsik számára, délután pedig a Herbolyai letéti könyvtárban „Bölcs Bagoly” című kreatív foglalkozást szerveztek a városrész lakói számára. Pénteken ismét általános iskolásoknak tartottak ismeretterjesztő előadást a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

A programsorozat záró napján vasárnap, a „Mesélnek a házfalak” pályázaton belül Maratoni meseolvasás várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A délelőtt folyamán Telegdi Ágnes író, természetfotós, délután pedig Balázs Ágnes író, színész, Gáspár András színész, író és a Kazinci Klub tagjai meséltek a gyerkőcöknek.

A Nemzedékek egymás között családi programsorozat is ezen a napon zárult. A „Színek és évek” pályázat alatt tartott Záró vetélkedőn azok a családok vettek részt, akik végig követték a programsorozat eseményeit. A vetélkedő feladatai a városhoz, mesékhez, történetekhez kapcsolódtak. Az interaktív, játékos formában zajlott vetélkedő után a legjobbakat díjazták is. Az eredményhirdetésen a legügyesebbek könyvtári ajándékcsomagban részesültek.

 

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk