https://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Országos Könyvtári Napok Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Október 5-étől 11-éig zajlott Magyarországon az Országos Könyvtári Napok programsorozat. Ehhez 15 éve folyamatosan csatlakozik az Egressy Béni Városi Könyvtár. Idén is számos érdekes ismeretterjesztő és szórakoztató programmal készültek a szervezők a könyvtár látogatói számára.

A programsorozat alatt a könyvtár célja, hogy minden korosztályt megszólítsanak, egészen a babáktól, a nyugdíjas korosztályig. A szervezők igyekeznek úgy összeállítani a különböző eseményeket, hogy az valóban minden korosztály figyelmét felkeltse.


Fotók: Bartók Bence

Hétfőn Galambposta címmel, ismeretterjesztő előadás várta az általános iskolás tanulókat, ami az üzenetküldés történetéről szólt. Kedden Balázs Ágnes író-olvasó találkozóján vehettek részt az érdeklődők, szerdán pedig a baba-mama klub számára szerveztek meseposztós foglalkozást a könyvtár munkatársai.

Csütörtök délelőtt Soltészné Herczeg Mária tartott bábelőadást a kicsik számára, délután pedig a Herbolyai letéti könyvtárban „Bölcs Bagoly” című kreatív foglalkozást szerveztek a városrész lakói számára. Pénteken ismét általános iskolásoknak tartottak ismeretterjesztő előadást a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

A programsorozat záró napján vasárnap, a „Mesélnek a házfalak” pályázaton belül Maratoni meseolvasás várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A délelőtt folyamán Telegdi Ágnes író, természetfotós, délután pedig Balázs Ágnes író, színész, Gáspár András színész, író és a Kazinci Klub tagjai meséltek a gyerkőcöknek.

A Nemzedékek egymás között családi programsorozat is ezen a napon zárult. A „Színek és évek” pályázat alatt tartott Záró vetélkedőn azok a családok vettek részt, akik végig követték a programsorozat eseményeit. A vetélkedő feladatai a városhoz, mesékhez, történetekhez kapcsolódtak. Az interaktív, játékos formában zajlott vetélkedő után a legjobbakat díjazták is. Az eredményhirdetésen a legügyesebbek könyvtári ajándékcsomagban részesültek.

 

További híreink

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

Dátum: 2021. jan 27. 18:29

Új szolgáltatással bővült a NAV saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.

Kolorcity Kazincbarcika SC - kezdődik a szezon

Dátum: 2021. jan 27. 12:18

Január 31-én indul a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika csapata vasárnap, hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen kezdi meg az új szezont.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Dátum: 2021. jan 26. 16:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Félévet zártak az általános iskolák

Dátum: 2021. jan 26. 12:59

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorítások 2020 tavaszán az általános iskolákat is érintette, amely az idei tanévre is hatással volt, ennek ellenére sikeres félévet zárnak a kazincbarcikai általános iskolákban. A pandémia miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2021/2022-es tanévre történő beiskolázási program is.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk