https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 13.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 13.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 26 fő
A koronavírus-járvány második hullámában meggyógyultak száma: 16 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 46 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


150 koronavírus-teszt kiértékelése készült el a hétvége óta – az önkormányzat folytatja az óvodai és szociális területen dolgozók szűrését

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata már a koronavírus-járvány első hullámában is lehetőséget adott a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok, valamint krónikus illetve idős betegekkel, emberekkel foglalkozó intézmények dolgozói intézményi szűrésére.
A második hullámban a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Kazincbarcikai Összevont Óvodák munkatársait tesztelteti a város, mivel az önkormányzat által fenntartott intézmények közül ezen munkatársak találkoznak a legtöbb emberrel, ellátottal nap mint nap, valamint például az idősotthonok esetében a legveszélyeztetettebb korosztállyal foglalkoznak. A szűrővizsgálat szombaton kezdődött el az önkormányzat által tavasszal vásárolt tesztgép segítségével, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. laboratóriumának dolgozóinak közreműködésével. A kórház vezetésének és a laboratórium dolgozóinak a városvezetés ezúton is köszönetet mond. Ma délutánig a levett kb. 200 db mintából 150-et sikerült kiértékelni. Tizenegy személynél mutattak az eredmények pozitivitást, 5 fő már korábban átesett a fertőzésen, 6 fő jelenleg koronavírussal fertőzött. Utóbbi esetben a szükséges lépéseket a munkáltató és a munkavállaló is megtette, az aktív fertőzöttek otthon tartózkodnak, a háziorvost értesítették. Tünetek egyik esetben sem mutatkoznak/mutatkoztak, a korábban a fertőzésen már átesettek tekintetében sem. A városvezetés kérésére az intézményekben a továbbiakban is fokozottan figyelnek a járványügyi szabályok betartására. Az önkormányzat az ehhez szükséges eszközöket, fertőtlenítő szereket mindenhol biztosítja.


Egyeztetéseket kezd az önkormányzat a nem saját fenntartásban lévő intézmények és cégek dolgozóinak szűrése kérdésében

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak szűrése során szerzett tapasztalatokat figyelembe véve Kazincbarcika Város Önkormányzata megkezdte az egyeztetéseket a nem önkormányzati fenntartású intézmények és cégek vezetőivel a dolgozók szervezett, intézményi keretek között történő tesztelése témában. Az önkormányzat további tesztek vásárlását tervezi, hogy többek között a fokozott veszélynek kitett helyi rendőri, katasztrófavédelmi állomány ingyenes szűrését is lehetővé tehesse.

Jótékonysági, virtuális Kolorfutás Zsombiért– a sport testünkre és lelkünkre is jó hatással van, de a higiéniás szabályok betartása fontos

A koronavírus-járvány miatt az idei, szeptember 13-ára tervezett hagyományos Kolorfutás elmaradt. A szervezők rendhagyó, virtuális formában hirdették meg az eseményt. A nevezési díjból származó bevételt Burinda Zsombor, SMA-1-es betegségben szenvedő kisfiú gyógykezelésére ajánlják fel.
A nevezők öt útvonal közül válaszhatnak, és az általuk választott táv teljesítését GPS órával vagy bármely telefonos futóalkalmazással rögzítve igazolhatják. A linket vagy a képernyőfotót a sportszervezes@barcikaart.hu e-mail címre várják.
A Virtuális Kolorfutás részvevői e-mailben oklevelet, postai úton pedig egyedi érmet kapnak jutalmul.
Nevezni a Simple Pay rendszer segítségével, azonnali bankkártyás fizetéssel lehet a https://kolorcity.hu/kolorfutas oldalon. A nevezés akkor érvényes, ha a regisztráció során megadott e-mail címre megérkezett az elektronikus számla és a nevezési visszaigazolás voucher formájában.
A nevezés leadása október 7-étől december 1-éig folyamatos, a kiválasztott táv december 10-éig bármikor teljesíthető.

További részletek: https: https://kolorcity.hu/reszveteli-szabalyzat

A sportolás alkalmával is fontos a higiéniás szabályok betartása

A testmozgás, sportolás a járvány idején is fontos. Testünk, elménk is akkor egészséges, ha rendszeresen karbantartjuk. Érdemes tehát hetente több alkalommal mozogni. Amikor csak lehet inkább szabadtéren végezzenek sporttevékenységet, ha viszont az időjárás vagy a sportág, amit választanak, zárt térbe szólítja Önöket, a járványügyi szabályok betartására kiemelt figyelmet fordítsanak.

A legfontosabb járványügyi megelőző szabályok a következőek:

– Az edzéseken, sportfoglalkozásokon kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző sportoló, illetve edző vehet részt.

– Az edzések során (edzés előtt és azt követően) is különös figyelemmel kell lenni a személyi higiéne betartására, melynek alapja a gyakori, alapos, szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés

– Szigorúan be kell tartani a köhögés etikett szabályait (papírzsebkendő használata, annak hiányában behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, tüsszentés).

– Kerülni szükséges a felesleges közvetlen testkontaktust, valamint a saját arc, szem, száj érintését is.

– A különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében az edzések előtt és után minden esetben fertőtlenítő takarítás elvégzése szükséges az edzésre szolgáló termekben, a folyosókon és a szociális helységekben, öltözőkben.

– A szociális helységekben biztosítani kell legalább a szappanos kézmosási lehetőséget, melyet lehetőség szerint vírusölő hatású kézfertőtlenítési lehetőséggel kell kiegészíteni.

– Úgy kell az edzéseket megszervezni, hogy a lehetőségekhez mérten minél kisebb legyen az azonos időben egy légtérben tartózkodók száma.

– Az edzések során törekedjenek kb. 1,5-2 méteres védőtávolság folyamatos betartására!

– A testi kontaktussal járó sportok (birkózás, judo, stb.) esetén javasolt az állandó edzőpartnerrel történő edzés.

– Az edzés helyszínét a sportolóknak az edzés végén a lehető leghamarabb el kell hagyniuk.

– Amennyiben megoldható javasolt előnyben részesíteni a szabadtéri edzéseket.

– Zárt térben történő edzések esetében a kórokozók koncentrációjának minimalizálása érdekében kiemelten figyelmet kell fordítani a fokozott és folyamatos szellőztetésre.

Fott Barcika


Fokozott figyelmet kér a városvezetés a külső szervezésű rendezvényeken, így a hétvégi Teréz-napi búcsún is

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása és megfékezése céljából Kazincbarcika Város Önkormányzata továbbra sem javasolja nagy létszámú rendezvények megtartását, mivel kiemelt kockázattal bírnak a vírus terjedése szempontjából.  Ennek okán sem az önkormányzat, sem annak intézményei, cégei előreláthatólag a 2020-as évben nem szerveznek nagy létszámú programokat.
A hétvégén megrendezésre kerülő Teréz-napi búcsú külsős szervezésben valósul meg, mivel az önkormányzat a közterület-használatot nem korlátozhatja állami rendelkezés hiányában.
A rendezvény kapcsán a városvezetés nyomatékosan kéri, hogy a szervezők szigorúan tartsák be a rendezvény látogatói létszámára vonatkozó előírásokat és a higiéniás szabályokat! Rendszeresen fertőtlenítsék a hinták és eszközök felületeit. A kilátogató vendégek lehetőség szerint viseljenek szájmaszkot, ha a biztonsági előírások lehetővé teszik, kesztyűt, és használjanak kézfertőtlenítő szereket, tartsák a másfél méteres távolságot. Légúti, megfázásos tünetekkel rendelkezők ne látogassák meg az eseményt!


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk