https://kolorline.hu/Áradnak a folyók Borsodban

Áradnak a folyók Borsodban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Sajó áradása miatt le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. Viszont ezek a szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el, Sajóvelezdre ugyanakkor csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni.


A Sajó "tengerré" változtatta a Sajókazára vezető összekötőutat.   Fotók: Lévai Ákos/Sajókaza Községi Önkormányzat

Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Itt egyelőre Múcsony felé kell kerülnie az autósoknak. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, a falut jelenleg csak egy földúton lehet megközelíteni.

Le van zárva a Muhi és Köröm közötti mellékút is, az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egy 1 km-es szakaszát kellett lezárnunk. Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település csak Hídvágardó felől közelíthető meg.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és a Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált a közlekedés. Encs, vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok. Szintén elöntötte a folyó a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát. Aki teheti, a 3-as főút felé kerüljön.

A Hernád áradása miatt Hernádszentandrást elárasztotta az árvíz. Ezért Pere, Ináncs és Encs felől sem lehet bejutni a településre.

A Halmaj és Abaújszántó összekötő utat Hernádkércs határában a folyó áradása miatt ugyancsak le kellett zárnia szakembereinknek. Kerülni a Szikszó - Onga - Megyaszó útvonalon lehet.

Továbbra is arra kérjük a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról a www.utinform.hu oldalon, vagy diszpécsereinknél - tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

 

További híreink

Pszichofitnesz, az életerőserkentő

Dátum: 2020. okt 20. 11:39

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott lélekmelegítő előadást az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 19-én.

Miskolc után gyöngyösi sikerek birkózásban

Dátum: 2020. okt 20. 10:06

A KVSE Birkózószakosztályának diák I-es és diák II-es korcsoportú sportolói október 18-án színvonalas, regionális szabad és kötött fogású versenyen vettek részt Gyöngyösön.

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

Hamarosan megjelenhet a Tükörcserepek 3.

Dátum: 2020. okt 19. 11:24

Lovas Tiborné neve kazincbarcikaiként 2009 óta még ismerősebben cseng a városlakók számára, hiszen lelkes lokálpatriótaként, a modern kor krónikásaként interjúkat készít a város építésében, gazdasági, kulturális és sportéletének megalapozásában, fejlesztésében fontos szerepet játszó emberekkel. Hamarosan megjelenik a Tükörcserepek 3. kötete, ennek kapcsán kérdezi a szerzőt a Kolorline munkatársa.

KolorTV élőben

Programajánló

ÚJ IDŐPONT – ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk