https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 16.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 16.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 31 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyultak száma:  22 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 56 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A járványhelyzetre való tekintettel az iskolákban az étkezési díjak online és az Építők útján fizethetők be

A koronavírus-járványra való tekintettel, mivel az iskolákban is fokozott veszélynek vannak kitéve a dolgozók és diákok is, az étkezési díjak kifizetésére az a következő időszakban ezekben az intézményekben nincs lehetőség.

A befizetés módjai:
Online felületen keresztül  a https://barcikaprima.qb.hu oldalon, bankkártyával.
Hétköznapokon 8.00 – 15.00 óra között a Kazincbarcika, Építők útja 15. földszintjén található pénztárban.


A helyi oktatási intézményekben is megjelent a koronavírus, kiemelten fontos a higiéniás szabályok betartása

A kazincbarcikai oktatási intézményekben mind a dolgozói körben, mind diákok esetében is igazoltak koronavírus fertőzést az elmúlt napokban. A kontaktkutatások révén egy-egy általános és középiskolában is zajlik központi tesztelés. Kérjük a tisztelt szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a rendszeres kézmosás fontosságára, a lehetőség szerinti távolságtartásra és a kézfertőtlenítők használatára, az intézmények fenntartóját pedig a rendszeres fertőtlenítésre, szellőztetésre és a gyerekek biztonsága érdekében a fent felsoroltak betartására, betartatására.


Újabb támogatással segíti az önkormányzat az egészségügyi alapellátást

Az egészségügyi alapellátás munkatársai éppúgy fokozott veszélynek vannak kitéve az utóbbi hónapokban, mint a nagy létszámú egészségügyi intézmények, kórházak dolgozói, különösképpen a fogászati területen tevékenykedőket. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi fogorvosi rendelőbe, a helyben praktizáló orvosok kérésére, mosó-és szárítógép beszerzését indította el, hogy a rendelési időben viselt ruházatot a dolgozóknak ne kelljen hazavinniük, hanem a helyszínen legyen mód a tisztításra, fertőtlenítésre, ezzel is csökkentve a lehetőséget, hogy a vírus a rendelőből az orvosok, asszisztensek és egyéb munkatársak otthonába kerüljenek a ruházatokon keresztül.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Elmarad a Zorán - koncert

Dátum: 2020. okt 20. 15:46

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy COVID-19 érintettség miatt a 2020. október 22-ére hirdetett Zorán-koncert elmarad.

Pszichofitnesz, az életerőserkentő

Dátum: 2020. okt 20. 11:39

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott lélekmelegítő előadást az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 19-én.

Miskolc után gyöngyösi sikerek birkózásban

Dátum: 2020. okt 20. 10:06

A KVSE Birkózószakosztályának diák I-es és diák II-es korcsoportú sportolói október 18-án színvonalas, regionális szabad és kötött fogású versenyen vettek részt Gyöngyösön.

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

KolorTV élőben

Programajánló

ÚJ IDŐPONT – ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk