https://kolorline.hu/Mindenkinek ingyenes az influenza elleni védőoltás

Mindenkinek ingyenes az influenza elleni védőoltás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járványra való tekintettel mindenkinek javasolják a háziorvosok az influenza elleni oltások beadását. Ősszel várhatóan ismét beköszönt hazánkba az influenzaszezon. A betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás, ami október 20-ától térítésmentesen igényelhető a háziorvosi rendelőkben.

A védőoltást leginkább az influenzaszezon előtt érdemes beadatni, de később is ajánlott. Fontos tudni, hogy az influenzában szenvedők más betegségekre, így az új típusú koronavírusra is fogékonyabbak lehetnek, valamint a két betegség egyszerre sokkal súlyosabb formában érintheti a szervezetet.

– A legfontosabb, hogy az egészségügyi szempontból leginkább sérülékeny, krónikus betegek és a 60 év felettiek, valamint az egészségügyi és szociális intézmények dolgozói, lakói beoltassák magukat – hívta fel a figyelmet dr. Perjési Zsolt háziorvos, aki mindenkinek azt javasolja, hogy éljen ezzel a térítésmentes lehetőséggel.

A szakember kiemelte, hogy a tünetek mindkét betegségnél nagyon hasonlóak, de az influenza ellen beoltott betegek esetében részben kizárható az influenzával való fertőzöttség, ami segíti a koronavírus diagnosztizálását.

– Az influenza elleni védőoltások megbízhatóak, biztonságosak, azokat azonban lázas, beteg, illetve az oltásra allergiás embereknek nem szabad beadni. A COVID-19 világjárvány miatt a mostani időszakban kiemelten fontos, hogy a leggyakoribb szezonális légúti kórokozóknak ne legyünk, lehessünk célpontjai, ezért is javasolt beoltatni magunkat – tette hozzá dr. Perjési Zsolt.

 

 

Indexfotó: kaposvarmost.hu

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk