https://kolorline.hu/Mindenkinek ingyenes az influenza elleni védőoltás

Mindenkinek ingyenes az influenza elleni védőoltás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járványra való tekintettel mindenkinek javasolják a háziorvosok az influenza elleni oltások beadását. Ősszel várhatóan ismét beköszönt hazánkba az influenzaszezon. A betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás, ami október 20-ától térítésmentesen igényelhető a háziorvosi rendelőkben.

A védőoltást leginkább az influenzaszezon előtt érdemes beadatni, de később is ajánlott. Fontos tudni, hogy az influenzában szenvedők más betegségekre, így az új típusú koronavírusra is fogékonyabbak lehetnek, valamint a két betegség egyszerre sokkal súlyosabb formában érintheti a szervezetet.

– A legfontosabb, hogy az egészségügyi szempontból leginkább sérülékeny, krónikus betegek és a 60 év felettiek, valamint az egészségügyi és szociális intézmények dolgozói, lakói beoltassák magukat – hívta fel a figyelmet dr. Perjési Zsolt háziorvos, aki mindenkinek azt javasolja, hogy éljen ezzel a térítésmentes lehetőséggel.

A szakember kiemelte, hogy a tünetek mindkét betegségnél nagyon hasonlóak, de az influenza ellen beoltott betegek esetében részben kizárható az influenzával való fertőzöttség, ami segíti a koronavírus diagnosztizálását.

– Az influenza elleni védőoltások megbízhatóak, biztonságosak, azokat azonban lázas, beteg, illetve az oltásra allergiás embereknek nem szabad beadni. A COVID-19 világjárvány miatt a mostani időszakban kiemelten fontos, hogy a leggyakoribb szezonális légúti kórokozóknak ne legyünk, lehessünk célpontjai, ezért is javasolt beoltatni magunkat – tette hozzá dr. Perjési Zsolt.

 

 

Indexfotó: kaposvarmost.hu

További híreink

Elmarad a Zorán - koncert

Dátum: 2020. okt 20. 15:46

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy COVID-19 érintettség miatt a 2020. október 22-ére hirdetett Zorán-koncert elmarad.

Pszichofitnesz, az életerőserkentő

Dátum: 2020. okt 20. 11:39

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus tartott lélekmelegítő előadást az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 19-én.

Miskolc után gyöngyösi sikerek birkózásban

Dátum: 2020. okt 20. 10:06

A KVSE Birkózószakosztályának diák I-es és diák II-es korcsoportú sportolói október 18-án színvonalas, regionális szabad és kötött fogású versenyen vettek részt Gyöngyösön.

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

KolorTV élőben

Programajánló

ÚJ IDŐPONT – ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk