https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 20.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 20.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 44 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 35 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 60 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


COVID-19 érintettség miatt szigorított szabályokkal folytatódik az oktatás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

Egy teljes 12. osztálynak és két pedagógusnak rendelt el karantént a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy végzős diák pozitív koronavírus tesztje miatt.
A fertőzésveszély kockázata ezáltal megnőtt az intézményben, így az őszi szünet előtti három napon mindössze napi 4-4 órát tartanak meg 8.00 és 12.00 óra között, a tantermekben is kötelező a maszk viselése. A menza a higiéniás szabályok betartásával zavartalanul működik. Az intézmény helyiségeit folyamatosan fertőtlenítik, a gyermek- és tanárkontaktust a minimálisra csökkentették. Az órarend összeállításánál a vezetőség arra törekedett, hogy a tanulók lehetőleg egy teremben tartózkodjanak egész nap.
A szülők által igazolható napok számát ettől a tanévtől évi 3-ról félévenként 5-re emelték.
Csütörtökön az angol érettségi vizsgát megtartják. A gimnáziumban ebben az időpontban kizárólag az érettségizők és az érintett pedagógusok tartózkodhatnak.


Átmenetileg nem tudja folytatni az önkormányzat a városi intézmények és cégek dolgozóinak szűrését az országosan jellemző, így a kazincbarcikai kórházat is érintő egészségügyi szakdolgozói hiány és a laborkapacitási problémák miatt

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a koronavírus-járvány első hullámában is lehetőséget adott a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok, valamint krónikus illetve idős betegekkel, emberekkel foglalkozó intézmények dolgozói intézményi szűrésére.
A második hullámban a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Kazincbarcikai Összevont Óvodák munkatársait teszteltelte a város, mivel az önkormányzat által fenntartott intézmények közül ezen munkatársak találkoznak a legtöbb emberrel, ellátottal nap mint nap, valamint például az idősotthonok esetében a legveszélyeztetettebb korosztállyal foglalkoznak.
A szűrővizsgálat az önkormányzat által tavasszal vásárolt tesztgép segítségével, a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. laboratóriumának dolgozóinak közreműködésével történt, melyért a városvezetés köszönetet mond mind a kórház vezetőségének, mind a laboratórium munkatársainak.
Az eddig elvégzett 330 teszt öt munkatársnál mutatott pozitív eredményt, kilencen már tünetmentesen átestek a fertőzésen.

A további tervezett szűrések az országosan is jellemző, így a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft-nél is felmerülő szakdolgozói hiány és laborkapacitási problémák miatt a kórház részéről nem folytathatók le. A városvezetés jelenleg azon dolgozik, hogy más partnert találjon, hogy mihamarabb folytathassa a kiemelt kockázatú munkahelyeken dolgozók teszteltetését.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Nyert a Kolorcity Kazincbarcika SC

Dátum: 2021. márc 08. 13:45

A Merkantil Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a szintén kiesés ellen küzdő, DEAC csapatát fogadták a kék-sárgák március 7-én, vasárnap. A bajnoki mérkőzést a Kolorcity Kazincbarciky SC csapata 3:1-es győzelemmel zárta.

Bronzérmes a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2021. márc 08. 11:22

A Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen lépett pályára március 7-én, vasárnap a K&H Magyar Kupa bronzmeccsén. A találkozón a Vegyész két szoros és egy sima játszmában győzte le a Kecskemét csapatát, ezzel megszerezve a K&H Magyar Kupa harmadik helyét.

Harminc napig ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok az internetet

Dátum: 2021. márc 08. 10:56

Az iskolabezárások miatt március hónapban is kérhető az ingyenes internet. A digitális oktatásban résztvevők harminc napra igényelhetik a szolgáltatójuknál a járványhelyzet miatt a díjmentes internetet.

Így vigyázhatunk szeretteinkre az új koronavírus-járvány idején

Dátum: 2021. márc 08. 10:21

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk