https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 23.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 23.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 47 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 56 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 82 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Október 23-ától kötelező a maszkiviselés a szabadtéri és a sportrendezvényeken is

Október 23-ától a 6 éven aluli gyermekek kivételével kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben megjelent 464/2020. kormányrendelet szerint.

A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen a résztvevőknek maszkot kell viselniük, ez alól kivétel:

  • a sportrendezvényen a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és a segítői,
  • gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását

Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.


Hétfőtől (október 26-ától) határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban 2020.10.26-tól az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.

  • Születési és halotti anyakönyvi kivonatok kiállítására, valamint lakossági anyakönyvi ügyintézésre csütörtökönként 14-16 óra között van lehetőség.
  • Halaszthatatlan bejelentések megtételére az elektronikus ügyintézési felület, a www.kazincbarcika.hu – Közügyek – Önkormányzat – Polgármesteri hivatal – elektronikus ügyintézés útvonalon érhető el.
  • Az egyéb hivatali ügyintézéssel kapcsolatos kérelmeket is elektronikus úton, illetve postai úton nyújthatja be a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalhoz.
  • A szociális csoport ügyfélfogadása hétfőn 8-12 óráig és csütörtökön 13-17 óráig tart.

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal egyes osztályainak e-mail elérhetőségét a www.kazincbarcika.hu weboldalon megtalálhatják, illetve írásban bejelentést tehetnek a hivatal@kazincbarcika.hu e-mail-címen.


Október 23-án ’56 hőseire emlékezünk

A COVID-19 koronavírus járványra való tekintettel Kazincbarcika Város Önkormányzata továbbra sem támogatja a nagy létszámú rendezvények megtartását, így nem került sor a hagyományos október 23-i ünnepi műsorra és megemlékezésre sem.
A történelmi napra és a forradalom hőseire emlékezve a város nevében Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester koszorút helyezett el az ’56-os szobornál.

koszorúzás


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk