https://kolorline.hu/Két új fitneszpark épül a városban

Két új fitneszpark épül a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika két legnagyobb terén, a Völgyparkban és a Fő téren számos fitneszeszköz áll a szabadban sportolni vágyó emberek rendelkezésére. A hamar népszerűvé vált eszközöket szívesen vették birtokba és használják korosztálytól függetlenül nemcsak a helyiek, de a környékről idelátogatók is. A város több játszóterén találhatóak hasonló edzésre alkalmas tárgyak, ám több, a belvárostól távol eső környék lakójától érkezett jelzés az önkormányzat felé, hogy a közelükben is lenne igény ilyen lehetőségre, amely hamarosan meg is valósulhat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén júliusban a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében két úgynevezett ’D’ típusú sportpark megvalósítására kapott támogatást, amelyeket az Eötvös téri játszótéren és a Radnóti téren alakítanak ki a közeljövőben.
A 150 m2 alapterületű, gumiburkolatú parkokban több, mint 15 eszközön tornázhatnak majd a mozgás szerelmesei. amelyek többek között húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom-erősítésre, hátizom-erősítésre, létramászásra, lépcsőzésre, függeszkedésre is alkalmasak.

Eötvös tér

A lakosság számára alapvető igény a helyben rendelkezésre álló sportinfrastruktúra, hiszen a sportolni vágyó közönség legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el.
– Tapasztalatból tudjuk, hogy az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze a mindennapos sportolás, melyet leginkább a könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel lehet vonzóvá tenni – mondta el dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő.
Az önkormányzat alapvető és tudatos célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki minél több városrészben, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri sportlétesítményekben, melyek révén elérhető, hogy az aktív életvitelt, mozgás-gazdag életmódot folytatók száma növekedjen Kazincbarcikán és vonzáskörzetében. A cél, hogy valamennyi lakos, turista, idelátogató számára elérhető sportolási lehetőségek száma növekedjen – az esélyegyenlőség (integráció és akadálymentesség) biztosításával –, valamint, hogy a telepített kültéri sporteszközök használatának köszönhetően a helyi lakosság egészségi állapota javuljon és fejlődjön testkultúrájuk.
Azzal, hogy a sportolás az emberek mindennapi életének alapvető részévé válhat, segítséget jelent számukra az egészségmegőrzésben, a betegség megelőzésében, a nevelésben, a személyiségformálásban; a mozgásműveltség és cselekvés biztonságfejlesztésében. Nem utolsó sorban pedig erősíti a közösségi együttélést és a társadalmi mobilitást, miközben szórakozást és szórakoztatást biztosít.
– A tervezett létesítmények hasznosítása során elsődleges cél értelemszerűen a kazincbarcikai lakosság minél nagyobb arányú, és minél intenzívebb mozgósítása, hogy szabadidejük hasznos eltöltésével egyúttal többet tegyenek egészségük megőrzéséért vagy épp a megelőzés érdekében. Szintén fontos az is, hogy mind a diáksport, mind a tömegsport egyesületek, klubbok, csoportok, szervezett keretek között tudják hasznosítani a kialakítandó kültéri fitneszparkokat – árulta el Lövey Zoltán önkormányati képviselő.

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk