https://kolorline.hu/Két új fitneszpark épül a városban

Két új fitneszpark épül a városban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika két legnagyobb terén, a Völgyparkban és a Fő téren számos fitneszeszköz áll a szabadban sportolni vágyó emberek rendelkezésére. A hamar népszerűvé vált eszközöket szívesen vették birtokba és használják korosztálytól függetlenül nemcsak a helyiek, de a környékről idelátogatók is. A város több játszóterén találhatóak hasonló edzésre alkalmas tárgyak, ám több, a belvárostól távol eső környék lakójától érkezett jelzés az önkormányzat felé, hogy a közelükben is lenne igény ilyen lehetőségre, amely hamarosan meg is valósulhat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata idén júliusban a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program keretében két úgynevezett ’D’ típusú sportpark megvalósítására kapott támogatást, amelyeket az Eötvös téri játszótéren és a Radnóti téren alakítanak ki a közeljövőben.
A 150 m2 alapterületű, gumiburkolatú parkokban több, mint 15 eszközön tornázhatnak majd a mozgás szerelmesei. amelyek többek között húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom-erősítésre, hátizom-erősítésre, létramászásra, lépcsőzésre, függeszkedésre is alkalmasak.

Eötvös tér

A lakosság számára alapvető igény a helyben rendelkezésre álló sportinfrastruktúra, hiszen a sportolni vágyó közönség legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el.
– Tapasztalatból tudjuk, hogy az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze a mindennapos sportolás, melyet leginkább a könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel lehet vonzóvá tenni – mondta el dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő.
Az önkormányzat alapvető és tudatos célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki minél több városrészben, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri sportlétesítményekben, melyek révén elérhető, hogy az aktív életvitelt, mozgás-gazdag életmódot folytatók száma növekedjen Kazincbarcikán és vonzáskörzetében. A cél, hogy valamennyi lakos, turista, idelátogató számára elérhető sportolási lehetőségek száma növekedjen – az esélyegyenlőség (integráció és akadálymentesség) biztosításával –, valamint, hogy a telepített kültéri sporteszközök használatának köszönhetően a helyi lakosság egészségi állapota javuljon és fejlődjön testkultúrájuk.
Azzal, hogy a sportolás az emberek mindennapi életének alapvető részévé válhat, segítséget jelent számukra az egészségmegőrzésben, a betegség megelőzésében, a nevelésben, a személyiségformálásban; a mozgásműveltség és cselekvés biztonságfejlesztésében. Nem utolsó sorban pedig erősíti a közösségi együttélést és a társadalmi mobilitást, miközben szórakozást és szórakoztatást biztosít.
– A tervezett létesítmények hasznosítása során elsődleges cél értelemszerűen a kazincbarcikai lakosság minél nagyobb arányú, és minél intenzívebb mozgósítása, hogy szabadidejük hasznos eltöltésével egyúttal többet tegyenek egészségük megőrzéséért vagy épp a megelőzés érdekében. Szintén fontos az is, hogy mind a diáksport, mind a tömegsport egyesületek, klubbok, csoportok, szervezett keretek között tudják hasznosítani a kialakítandó kültéri fitneszparkokat – árulta el Lövey Zoltán önkormányati képviselő.

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 1.

Dátum: 2020. dec 01. 17:19

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Távozik Vitelki Zoltán

Dátum: 2020. dec 01. 11:32

Távozik Vitelki Zoltán a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője. A kazincbarcikai klub vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel.

Rendkívüli Covid-hír – 2020. november 30.

Dátum: 2020. nov 30. 17:10

Koronavírus fertőzést mutattak ki a Védőnői Szolgálat egyik munkatársánál.

Volánbusz – Kazincbarcikán is megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés

Dátum: 2020. nov 30. 11:29

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében 2020. december 1-jétől bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés.