https://kolorline.hu/Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Már a hosszú hétvégén és a hét elején is sokan látogattak ki szeretteik sírjához a kazincbarcikai temetőbe. Mindenszentek alkalmából fokozott forgalomra kell számítani a sírhelyek környékén, így pénteken és a hétvégén a szokásosnál is körültekintőbben közlekedjenek az érintett helyszíneken, hívja fel mindenki figyelmét a rendőrség.

Sokan csak a közeli temetőbe gyalogolnak ki, de a legtöbben kocsiba ülnek, hogy ellátogassanak szeretteik sírjához. Ahogy a rendőrség fogalmaz: gyakorlatilag az egész ország útra kel. Fontos tudni, hogy emiatt ez az időszak az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára.

Pénteken és a hétvégén a kazincbarcikai temetőnél fokozottabb rendőri és önkormányzati rendészeti  jelenlétre számíthatnak a közlekedők amely elsősorban a forgalom segítésére irányul, de a járőrök a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek. A temetők, sírok felkeresése során fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagyobb csoportosulásnak részesei, hiszen köztudott dolog, hogy a zsebtolvajok a nagy tömegben „dolgoznak”. Ilyen, tolvajokat vonzó tömeg alakulhat ki a virágárusok standjainál, a piacok mécseseket árusító pultjainál, a tömegközlekedési eszközökön, a temetők bejáratainál – emelte ki Vincze Csaba a Kazincbarcikai önkormányzati Rendészet vezetője.

  • A tömegközlekedési eszközökön fokozott figyelemmel utazzanak ebben az időszakban is! Értékeiket, okmányaikat lehetőleg a ruházat belső zsebeiben tárolják. Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e!
  • A gépjármű ajtóit, ablakait a leparkolást követően zárják be, ellenőrizzék is azok zárt állapotát!
  • Bármilyen rövid időre is távolodnak el a gépjárműtől azt csukják be. Látható helyen ne hagyjanak értéket a gépkocsiban!
  • A síremléknél még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, minden magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára!
  • Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe történő behajtás és parkolás rendjéről, esetlegesen a forgalmi rend változásáról!
  • Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban lévő gyalogosokra, kerékpárosokra!

 

További híreink

A gyerekeké is a Kolorfesztivál

Dátum: 2024. aug 02. 15:00

Három napon át a gyerekeké lesz a Csónakázó-tó Kazincbarcikán. A Kölyöksziget csupa játékkal vár minden fiatalt augusztus 10. és 12. között.

Forgalomkorlátozás hétfőtől a Mátyás király út 17-23. szám előtt

Dátum: 2024. aug 02. 11:37

Hétfőtől a következő hét péntekig — munkavégzés miatt — a Mátyás király út 17-23. szám előtti parkolóban nagyobb volumenű forgalomkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek Kazincbarcikán.

Tanszergyűjtést kezd a KSZSZK

Dátum: 2024. aug 01. 17:39

Felajánlásokat vár a KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központ a rászoruló diákok számára a tanévkezdéshez. Akik felszereléssel járulnának hozzá ahhoz, hogy gondtalan legyen az iskola indulása azoknak is, akiknek kevesebb jut, azok szeptember 5-ig segíthetnek. Cikkünkben a részletek.

Kiállítások és könyvbemutató a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 01. 15:00

A kultúra és a művészet is megjelenik az idei Kolorfesztiválon. Kiállítások nyílnak helyi alkotók munkáiból, valamint debütál dr. Czifra János legújabb kötete is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk