https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 30.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 30.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 85 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 88 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: 113 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Jövő héttől az akut koronavírus-fertőzöttséget kimutató PCR-teszthez szükséges mintavételi pontnak ad helyet az önkormányzat Kazincbarcikán az OMSZ részére

Az igazolt koronavírus fertőzöttek megyei és országos szinten is magas száma és a háziorvosok által kezdeményezett, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt tesztelések napról napra hatványozottan növekednek, az Országos Mentőszolgálat munkatársaira hatalmas terhet róva ezzel. Gyakori, hogy a teszt kiírásától számított 4-5 napon belül tudnak csak a beteghez eljutni a mentősök, ezután küldik csak meg a mintát a laboratóriumokba. Ezáltal hosszú napok, többnyire legalább egy hét eltelik, mire a beteg eredményt kap.
November első hetétől Kazincbarcikán azon betegek számára, akinek egészségi állapota megengedi, és szeretnék felgyorsítani a háziorvos/Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt mintavételt, lehetőségük nyílik, hogy előzetes telefonos időpontegyeztetést követően személyesen jelenjenek meg a kijelölt szűrőponton. Azon betegek is, akik koronavírusra utaló tüneteket produkálnak. A tesztelést az Országos Mentőszolgálat szakképzett munkatársai végzik majd. – erősítette meg Csala András a kazincbarcikai állomás vezetője. A betegek 10 perces időközönként kora reggeltől késő estig érkezhetnek a megbeszélt időpontokra, kizárólag autóval (a tömegközlekedési eszköz kizárt).
A mintavételi pont pontos nyitvatartásáról, helyszínéről és a bejelentkezés módjáról hamarosan tájékoztatást adunk.


Covid-19 érintettség miatt digitális oktatás lesz a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

Továbbra is számos dolgozó: 15 pedagógus, 6 nem pedagógus munkavállaló beteg vagy karanténra kötelezett, illetve 8 osztályból összesen 15 igazolt COVID fertőzött diák van a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Ennek okán az iskola vezetősége jövő hétre digitális oktatást rendelt el.
A hétvégén elkészül a hétfői órarend, a kedd és péntek közötti órarendet hétfőn este találják meg a KRÉTÁ-ban. Hétfőn a diákoknak az iskola nem biztosít ebédet, a külsősök kiszolgálása továbbra is a szeptembertől megszokott módon történik. Amennyiben a menzás diákok szeretnének keddtől ebédelni, azt legkésőbb hétfőn délig jelezzék a (48) 510-059-es telefonszámon. Részleteket az osztályfőnöktől tudhatnak meg.
A digitális oktatáson a részvétel kötelező, csak akkor hiányozhatnak, ha a betegségük indokolja. A digitális oktatás célja, hogy a vírusfertőzést megelőzzék, ezért fontos, hogy senki ne menjen el szórakozni, közösségbe, a másokkal való találkozást a minimálisra kell szorítani. Ha valakinek gondja van bizonyos tárgyak tanulásával, keresse a szaktanárát, aki segíteni fog a megoldásban.

Forrás: sagim.hu


November 2-ától a szórakozóhelyeken, a vendéglátóüzletekben és a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező a maszk viselése

Hétfőtől további szigorítások lépnek életbe, melynek értelmében bővül a maszkviselésre vonatkozó szabályozás. A szórakozóhelyeken, a vendéglátó üzletekben és a sportrendezvények vendéglátó részén is kötelező lesz a maszkviselés. A vendéglátó egységekben a maszk kizárólag az étel vagy italfogyasztáskor vehető le. Az üzemeltetőnek kell intézkednie arról, hogy aki felszólításra sem hajlandó felvenni a maszkot, az ne vehesse igénybe a hely szolgáltatását - jelezte.
A rendőrség a szórakozóhelyekre, a vendéglátóhelyekre és a sportrendezvényekre kiterjesztett maszkhasználati kötelezettséget saját hatáskörben ellenőrizheti, és joga van arra is, hogy szabályszegés esetén intézkedjen az adott hely bezáratására.
A kendő és sál használata szeptember óta már nem elégséges, kizárólag maszk alkalmazható, mely az orrot és szájat is eltakarja.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Nyert a Kolorcity Kazincbarcika SC

Dátum: 2021. márc 08. 13:45

A Merkantil Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a szintén kiesés ellen küzdő, DEAC csapatát fogadták a kék-sárgák március 7-én, vasárnap. A bajnoki mérkőzést a Kolorcity Kazincbarciky SC csapata 3:1-es győzelemmel zárta.

Bronzérmes a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2021. márc 08. 11:22

A Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen lépett pályára március 7-én, vasárnap a K&H Magyar Kupa bronzmeccsén. A találkozón a Vegyész két szoros és egy sima játszmában győzte le a Kecskemét csapatát, ezzel megszerezve a K&H Magyar Kupa harmadik helyét.

Harminc napig ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok az internetet

Dátum: 2021. márc 08. 10:56

Az iskolabezárások miatt március hónapban is kérhető az ingyenes internet. A digitális oktatásban résztvevők harminc napra igényelhetik a szolgáltatójuknál a járványhelyzet miatt a díjmentes internetet.

Így vigyázhatunk szeretteinkre az új koronavírus-járvány idején

Dátum: 2021. márc 08. 10:21

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk