https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 13.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 13.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 142 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 180 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: –
elhunytak száma: 10 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Rendkívüli intézkedések Kazincbarcikán

November 10-én a koronavírus járványra való tekintettel a Magyar Országgyűlés 90 napra ismét felhatalmazást adott a kormány számára a rendeleti szabályozásra, a tavaszi időszakhoz hasonlóan újra különleges (köznyelvben rendkívüli) jogrend lépett életbe.
A legújabb járványügyi intézkedésekről megjelent kormányrendelet felhatalmazása alapján megszülettek a helyi önkormányzat döntései is a lakosság egészségének és életének védelme, vagyis a járvány terjedésének lassítása, a fertőzés elleni hatékony védekezés céljából.

Rendkívüli intézkedések Kazincbarcikán: ITT


A maszkviselés szabályainak megsértése és a kijárási korlátozás megszegése miatt folyamatosan intézkedik a rendőrség

A kormányzati döntés értelmében a maszkviseléssel és a kijárási korlátozással kapcsolatos ellenőrzések a rendőrség feladatai közé kerültek. Az operatív törzs tájékoztatása szerint az elmúlt napokban két kazincbarcikai üzletben – a Vasedényben és a Kolor Pubban – történt szankció, ahol bezárásra is sor került. Az üzletek ellenőrzése továbbra is folyamatos, az említett eseteket követően az a tapasztalat, hogy a vásárlók és a dolgozók jogkövető magatartást tanúsítanak, azóta nem volt szükség újabb büntetés kiszabására.
Ezen túlmenően a lakossági visszajelzések alapján elmondható, számos esetben történt intézkedés, figyelmeztetés a maszkviselés szabályainak be nem tartása és a kijárási korlátozás megszegése miatt.
Nemcsak a büntetés elkerülése miatt fontos a maszk helyes viselése, hanem saját magunk és embertársaink védelme érdekében is elengedhetetlen!
Az üzletek mindegyikében a dolgozók és vásárlók számára is kötelező maszkot hordani, valamint lehetőség szerint a másfél méteres védőtávolságot betartani.
A járványügyi szabályok betartása és betartatása az üzemeltető felelőssége, amennyiben azonban ezeket a szabályokat akár az eladók, akár a vendégek nem tartják tiszteletben, úgy kereskedelmi hatóságként eljárva a rendőrség akár boltbezárással is büntetheti a szabályszegő üzlettulajdonosokat.


Változott a BMH ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartása

Ideiglenesen, a kijárási tilalomra való tekintettel módosult a BMH ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartása.
A következő időszakban az iroda az alábbiak szerint látogatható személyesen:
Kazincbarcika (Jószerencsét u.1/A)
Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: Zárva
Szerda: 7.00-18.00
Csütörtök: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-16.00


Szigorú higiénés szabályok betartásával kölcsönözhető könyv az Egressy Béni Városi Könyvtárból

Az Egressy Béni Városi Könyvtár a kormányzat által kötelezővé tett zárvatartás idején az alábbiak szerint biztosítja a könyvek kölcsönzését:

A kölcsönözni kívánt könyvek kiválasztásához vegye igénybe online katalógust a www.barcikakonyvtar.hu honlapon.

  • Alkalmanként maximum 10 db könyv kölcsönözhető!

  • A könyvcsomagok átvétele 9 és 15 óra között a könyvtár főbejárata előtt lehetséges!

  • Minden nap 13 óráig beérkezett igényeket aznap 15 óráig, a 13 óra után beérkezett igényeket másnap 9 órától tudják teljesíteni a könyvtár dolgozói.

  • Kérjük, az átvételnél viseljen maszkot és kesztyűt! A kikölcsönzött könyvek visszavételére a járványhelyzet miatt nincs lehetőség!

  • A leadott igények alapján összekészített könyvcsomagok átvétele csak előzetes időpontegyeztetés alapján lehetséges!

  • Az átvétel pontos időpontjáról a könyvtár a megadott e-mail-címre értesítést küld.

  • A telefonon történő időpontegyeztetést az olvasónak kell kezdeményeznie a fent megadott telefonszámon.

  • A könyvcsomagok összeállítása során a könyvtárosok fokozott figyelemmel betartják az egészségügyi szabályokat, mint a maszk és a kesztyű használata, fertőtlenítés.

  • A „Házhoz megy a könyvtár” szolgáltatás továbbra is működik, kizárólag a mozgásukban korlátozott és az idős olvasók részére.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Nyert a Kolorcity Kazincbarcika SC

Dátum: 2021. márc 08. 13:45

A Merkantil Bank Liga huszonnyolcadik fordulójában a szintén kiesés ellen küzdő, DEAC csapatát fogadták a kék-sárgák március 7-én, vasárnap. A bajnoki mérkőzést a Kolorcity Kazincbarciky SC csapata 3:1-es győzelemmel zárta.

Bronzérmes a Vegyész RC Kazincbarcika

Dátum: 2021. márc 08. 11:22

A Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen lépett pályára március 7-én, vasárnap a K&H Magyar Kupa bronzmeccsén. A találkozón a Vegyész két szoros és egy sima játszmában győzte le a Kecskemét csapatát, ezzel megszerezve a K&H Magyar Kupa harmadik helyét.

Harminc napig ingyen használhatják a diákok és a pedagógusok az internetet

Dátum: 2021. márc 08. 10:56

Az iskolabezárások miatt március hónapban is kérhető az ingyenes internet. A digitális oktatásban résztvevők harminc napra igényelhetik a szolgáltatójuknál a járványhelyzet miatt a díjmentes internetet.

Így vigyázhatunk szeretteinkre az új koronavírus-járvány idején

Dátum: 2021. márc 08. 10:21

A csalók minden lehetőséget megragadnak és leginkább az idős emberekre fókuszálnak, akik egyedül élnek. Beszélgessünk rokonainkkal a veszélyekről!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk