https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 13.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. november 13.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 142 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 180 fő
hatósági házi karanténban lévő személyek száma: –
elhunytak száma: 10 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Rendkívüli intézkedések Kazincbarcikán

November 10-én a koronavírus járványra való tekintettel a Magyar Országgyűlés 90 napra ismét felhatalmazást adott a kormány számára a rendeleti szabályozásra, a tavaszi időszakhoz hasonlóan újra különleges (köznyelvben rendkívüli) jogrend lépett életbe.
A legújabb járványügyi intézkedésekről megjelent kormányrendelet felhatalmazása alapján megszülettek a helyi önkormányzat döntései is a lakosság egészségének és életének védelme, vagyis a járvány terjedésének lassítása, a fertőzés elleni hatékony védekezés céljából.

Rendkívüli intézkedések Kazincbarcikán: ITT


A maszkviselés szabályainak megsértése és a kijárási korlátozás megszegése miatt folyamatosan intézkedik a rendőrség

A kormányzati döntés értelmében a maszkviseléssel és a kijárási korlátozással kapcsolatos ellenőrzések a rendőrség feladatai közé kerültek. Az operatív törzs tájékoztatása szerint az elmúlt napokban két kazincbarcikai üzletben – a Vasedényben és a Kolor Pubban – történt szankció, ahol bezárásra is sor került. Az üzletek ellenőrzése továbbra is folyamatos, az említett eseteket követően az a tapasztalat, hogy a vásárlók és a dolgozók jogkövető magatartást tanúsítanak, azóta nem volt szükség újabb büntetés kiszabására.
Ezen túlmenően a lakossági visszajelzések alapján elmondható, számos esetben történt intézkedés, figyelmeztetés a maszkviselés szabályainak be nem tartása és a kijárási korlátozás megszegése miatt.
Nemcsak a büntetés elkerülése miatt fontos a maszk helyes viselése, hanem saját magunk és embertársaink védelme érdekében is elengedhetetlen!
Az üzletek mindegyikében a dolgozók és vásárlók számára is kötelező maszkot hordani, valamint lehetőség szerint a másfél méteres védőtávolságot betartani.
A járványügyi szabályok betartása és betartatása az üzemeltető felelőssége, amennyiben azonban ezeket a szabályokat akár az eladók, akár a vendégek nem tartják tiszteletben, úgy kereskedelmi hatóságként eljárva a rendőrség akár boltbezárással is büntetheti a szabályszegő üzlettulajdonosokat.


Változott a BMH ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartása

Ideiglenesen, a kijárási tilalomra való tekintettel módosult a BMH ügyfélszolgálati irodájának nyitvatartása.
A következő időszakban az iroda az alábbiak szerint látogatható személyesen:
Kazincbarcika (Jószerencsét u.1/A)
Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: Zárva
Szerda: 7.00-18.00
Csütörtök: 8.00-16.00
Péntek: 8.00-16.00


Szigorú higiénés szabályok betartásával kölcsönözhető könyv az Egressy Béni Városi Könyvtárból

Az Egressy Béni Városi Könyvtár a kormányzat által kötelezővé tett zárvatartás idején az alábbiak szerint biztosítja a könyvek kölcsönzését:

A kölcsönözni kívánt könyvek kiválasztásához vegye igénybe online katalógust a www.barcikakonyvtar.hu honlapon.

  • Alkalmanként maximum 10 db könyv kölcsönözhető!

  • A könyvcsomagok átvétele 9 és 15 óra között a könyvtár főbejárata előtt lehetséges!

  • Minden nap 13 óráig beérkezett igényeket aznap 15 óráig, a 13 óra után beérkezett igényeket másnap 9 órától tudják teljesíteni a könyvtár dolgozói.

  • Kérjük, az átvételnél viseljen maszkot és kesztyűt! A kikölcsönzött könyvek visszavételére a járványhelyzet miatt nincs lehetőség!

  • A leadott igények alapján összekészített könyvcsomagok átvétele csak előzetes időpontegyeztetés alapján lehetséges!

  • Az átvétel pontos időpontjáról a könyvtár a megadott e-mail-címre értesítést küld.

  • A telefonon történő időpontegyeztetést az olvasónak kell kezdeményeznie a fent megadott telefonszámon.

  • A könyvcsomagok összeállítása során a könyvtárosok fokozott figyelemmel betartják az egészségügyi szabályokat, mint a maszk és a kesztyű használata, fertőtlenítés.

  • A „Házhoz megy a könyvtár” szolgáltatás továbbra is működik, kizárólag a mozgásukban korlátozott és az idős olvasók részére.


Vigyázzanak magukra, egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Dátum: 2024. márc 27. 07:05

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk