https://kolorline.hu/Két nagyi titkos receptjét is díjaztak

Két nagyi titkos receptjét is díjaztak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Két pályázót is jutalmaztak a recept és tálalási versenyen. Az első helyezett Matyasi Gáborné lett a vasárnapi ebéd főételeként is kiváló töltött csirkecombjával, a második helyezést pedig Vámosi Lászlóné mézes-csilis csirkeszárnya érte el, amely ár/érték arányban is és ízében is kiváló, ráadásul sokunknak kedvence.

– Mindkét ételt felvesszük a zónaétlapunkra, a csirkecomb november 30. és december 4-e között, a csirkeszárny pedig december 7-étől 11-éig rendelhető meg éttermünkből. Mindkét versenyző kap egy-egy 5000 Ft-os Ambrózia-utalványt is – árulta el Pelyhéné Koós Henrietta tulajdonos, aki a zsűrizésben is közreműködött.

Töltött csirkecomb (hozzávalók 4 személyre):
4 db egész csirkecomb
4 db zsemle
4 db tojás
1 db kisebb vöröshagyma, 10 szál snidling
1 szál petrezselyem gyökér
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
Só, bors ízlés szerint
1 evőkanál zsíradék
Néhány kisebb burgonya

Elkészítése: A csirkecombokat átvizsgáljuk, megtisztítjuk, a bőrét finoman felfejtjük. Megsózzuk.  A zsíradékban az apróra felvágott hagymát, snidlinget megfonnyasztjuk, ehhez tesszük a lereszelt petrezselyemgyökeret, kavargatva megpörköljük, majd a zöldjét is belekeverjük, lehűtjük.
A száraz zsemlét /de ne legyen régi/ vízbe áztatjuk /ne legyen túláztatva/, kinyomkodjuk.. A zsemlékhez adjuk a tojásokat, sót, borsot és a már megpárolt zöldségeket. Jól összedolgozzuk. A már előkészített csirkecombok bőre alá betöltjük.
Sütőedénybe tesszük, melyet nagyon vékonyan kizsírozunk, s mellé néhány db burgonyát illesztünk. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, miután a sütőedényt alufóliával lefedtük. Egy óra múlva levesszük a fóliát, a kisült lével meglocsoljuk, s tovább sütjük pirulásig.
Mivel bőséges a tölteléke, nem szükséges sok köret!
Van, amikor vékony szalonnaszeletből készített kakastaréjjal takarom be a fólia levétele után a combokat, mert esetleg kevés a lé az edényben, vagy túl sovány volt a comb. Így még szebben pirul, s pikánsabb az íze.
Ez savanyúsággal, savanykás befőttel, kompóttal finom.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki elkészíti!


Csilis-mézes csirkeszárny, zöldség ágyon és palacsinta torta

Vámosiné

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
Pác: ketchup, paprikakrém, 4-5 chili csepp, mustár, szójaszósz, méz, olíva olaj... ízlés szerint összekeverve úgy, hogy kb. 1 kávéscsészére való mennyiség legyen.
Zöldség ágy: 3 sárgarépa vékony hasábokra vágva, 2 alma negyedelve, 2 fej hagyma karikára vágva, 4-5 gerezd fokhagyma vékonyan felszelve, 2 zöldhagyma karikára vágva a zöldjével együtt, 20 dkg cikkekre vágott gomba, 1 kg burgonya hasábokra szelve. Ezeket egy kivajazott v. zsírozott tepsibe tenni, jól összekeverni vegetával és megborsozni, majd szépen elrendezni a tepsiben.

csirkeszárny

Elkészítés: Az enyhén lesózott csirkeszárnyakat előző este jól beleforgatni a pác 2/3-,ába, és sütésig egy lefedett jénai edényben hagyni a hűtőben.
Sütéskor ezeket szépen ráfektetni a zöldség ágyra, a tálban lévő maradékot is rálocsolni. Ráönteni kb. 2 dl sört, és hideg vajdarabkákkal megszórni. 200 fokos sütőben sütjük lefedve 40 percig. Majd levesszük a fedőt ( nekem ilyen tepsim van) vagy az alufóliát, rákenjük a maradék 1/3 szép piros pácot és még 15 percig sütjük (alsó+felső lángon) .

Palacsintatorta, kandírozott banánnal

Palacsintákat sütünk a megszokott módon kb. 15 darabot. Egy kis porcelán tálban Darált diót összekeverjük csomómentesre a lekvárral. Én szamóca lekvárt használtam. Egy másik kis edényben Nes cacaót kikevertem pár kanál tejföllel, hogy egy sűrű, kenhető csoki krém legyen belöle. A palacsintákat felváltva megkenni ezekkel és egymásra tenni. 10 dkg csokoládét vízgőz felett felolvasztani, és egy kis vajjal simára keverni, majd ráönteni a palacsintákra. Tejszínhabbal díszíteni.Jól behűteni. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Kandírozott banán: félbevágjuk hosszában a banánokat. Egy serpenyőben kis vajon barnacukrot kandírozunk. Egyszer átforgatjuk, hogy jól átjárja. Egy lapos jénai tálba szedjük és még forrón meglocsoljuk egy kis rummal.
Nálunk ez egy vissza-visszatérő kedvenc kaja.
Jó étvágyat!

banán

További híreink

Ezüstéremmel zárta a Magyar Kupát a VRCK

Dátum: 2025. márc 09. 12:57

A 2. helyen végzett a Magyar Kupában a Vegyész a szombaton délután rendezett döntőben a DVTK Arénában. Toronyai Miklós vezetőedző szerint a játékosok mindent megtettek a MÁV Előre SC ellen a pályán, és becsületesen helytálltak. Szitka Péter polgármester a mérkőzés végén 5 millió Ft-ról szóló támogatói táblát adott át a csapatnak méltó anyagi elismerésként Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében.

Rekordszámú nevező a tavasznyitó VIII. rejtvényfejtő versenyen

Dátum: 2025. márc 08. 18:43

Soha nem látott számú résztvevő fogadta el a kazincbarcikai Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub meghívását a Mezey István Művészeti Központban rendezett a VIII. rejtvényfejtő versenyre. Több korosztály tette próbára a tudását és észjárását az asztaloknál egyéni vagy páros szettben az önkormányzattal és a Barcika Art Kft.-vel együttműködésben szervezett kultúrprogramon.

Nyílt nap a KSK Delfin Vízisport Klubnál — Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tartott edzést

Dátum: 2025. márc 07. 20:04

Nyílt kapott tartott a KSK Delfin Vízisport Klub hétfőn. Az eseményt egy rendhagyó tréning zárta, ugyanis Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tartott edzést a gyerekeknek. A városvezetés emlékezetessé tette az olimpikon látogatását, így a sportoló a Színes hírességek sétányán ültetett egyik fa örökbefogadójává vált.

Gyémántdíjas Kazincbarcika — megduplázta Kolorcity a marketingelismerései számát

Dátum: 2025. márc 06. 15:27

Újabb gyémántokat söpört be Kazincbarcika az országos „Városmarketing Gyémántdíj” versenyen, amelyet a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete immár 10. éve hirdet meg. Városunk mostanáig összesen 10 gyémántdíjjal büszkélkedhetett, a szerda esti ünnepélyes átadón azonban megduplázta elismerései számát. Rendezvény-esemény kategóriában 4, marketingkommunikációs megoldások és tartalomgyártás kategóriában pedig 6 gyémántot nyert Kazincbarcika, valamint elhozta hazánk első sajtófigyelő vállalatának, az Observernek a különdíját is.

KolorTV élőben

Programajánló

Történelmi játszóház március 15-én

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk