https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 8.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 8.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 212 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 514 fő
elhunytak száma: 17 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Január 11-éig biztosan maradnak a korlátozó intézkedések országszerte

Január 11-éig országosan fennmaradnak a koronavírus-járvány elleni védekezés második hullámában meghozott védelmi intézkedések.

- Este 8-tól reggel 5-ig, csak munkavégzés, munkából hazajárás, kutyasétáltatás, vagy egyéb rendkívüli indokkal lehet az utcán tartózkodni. Arról, hogy a szentestére lesz-e kivételes szabály, december 21-én dönt a kormány.
- Marad a 65 év felettiek számára kijelölt idősáv, vagyis hétköznap 9 és 11 óra, illetve hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek az élelmiszerboltokban, drogériákban, patikákban, viszont ők a teljes nyitvatartási idő alatt is vásárolhatnak.
- Az üzleteknek, fodrászatoknak, kisipari szolgáltatóknak 19 órakor be kell zárniuk. Az éttermek, kávézók zárva maradnak, helyben fogyasztás nincs, viszont elvitelre vagy házhoz szállításra lehet kérni az ételt. Az üzemi étkezdék továbbra is nyitva tarthatnak. A szállodák csak üzleti célból fogadhatnak vendéget, turistákat nem.
- Tilos a gyülekezés és a rendezvények megtartása.
- Családi összejövetelen, magánrendezvényen legfeljebb 10 fő lehet, temetésen csak 50 ember vehet részt egyszerre. Esküvőkön csak a szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a szülők és a testvérek vehetnek részt, de lakodalmat nem tarthatnak.
- A sportmérkőzések a továbbiakban is csak zárt kapuk mögött tarthatók meg. Szabadtéren az amatőr tömegsport tilos, kizárólag egyéni sporttevékenységet lehet végezni.
- A szabadidős létesítmények, mint például az edzőtermek, mozik, színházak zárva maradnak.
- A középiskolákban a 8. osztály fölött, illetve a felsőoktatási intézményekben marad a digitális oktatás.
- A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák nyitva maradnak a 14 év alattiak számára.


Kazincbarcikán is maradnak a rendkívüli intézkedések

- Tilos a játszóterek látogatása, mivel az eszközök használata fokozott fertőzésveszélyt jelenthet. Kérjük, védjük meg gyermekeink egészségét és saját egészségünket!
- Kötelező a maszkviselés a város közigazgatási területén belül.
A 484/2020. kormányrendelet felhatalmazza a 10 ezer főnél nagyobb lakosságszámú települések vezetőit, hogy annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés még inkább hatékony lehessen, szabályozhassák a közterületen történő maszkviselést. Természetesen a helyi rendelkezések a központi szabályozást nem írhatják felül.
Városunkban a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. Annak érdekében, hogy a lakosság számára a lehető legegyértelműbb legyen, a hatóságok által pedig a legegyszerűben ellenőrizhető, így Kazincbarcika teljes közigazgatási területén kötelező maszkot viselni.
- Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken, így a Völgy parkban, a Jubileumi parkban, a Csónakázó-tónál, a Herbolyai-tavaknál a maszk viselése továbbra sem kötelező, mivel a központi szabályozás így rendelkezik.
- 6 éven aluli gyermekek számára a maszk viselése szintén nem kötelező.


Bár biztonságos, hatékony, európai és magyar engedéllyel rendelkező védőoltás jelenleg nincs, a kormányzat mégis elindította a lakossági regisztrációt a vakcina beadására.

Jelenleg még nincs az európai és magyar hatóságok által engedélyezett koronavírus vakcina, ennek ellenére a kormány a mai napon elindította a védőoltásra való online regisztrációt a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint vizsgálják az orosz oltóanyagot és annak dokumentációját, és hamarosan a kínai vakcina dokumentációja is megérkezik Magyarországra.
A regisztráció során a nevet, lakcímet, életkort, taj-számot és a kapcsolattartáshoz szükséges telefonszámot, e-mail-címet kell megadni. A kapcsolattartási adatok révén tudják majd tájékoztatni az érdeklődőket, mikor és hol tudnak élni az oltás lehetőségével.
Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni, hanem az oltási terv szerint, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók, a védekezésben résztvevők és a krónikus betegek. Aregisztráció nem jár kötelezettséggel, ha valaki meggondolja magát, tiszteletben tartják a döntését, a vakcinák közül azonban nem lehet majd választani.


Közeleg a karácsony, egyre többen tömörülnek az üzletekben. Fontos, hogy időben, a zsúfoltság elkerülésével intézzük a karácsonyi bevásárlást.

Alig több mint két hét múlva itt a karácsony, egyre nagyobb a vásárlási láz az üzletekben. A járvány, mint már ismeretes, leginkább a nagyforgalmú, közösségi terekben terjed. Nyilvánvaló, hogy szeretné mindenki a korábbi években megszokott módon tölteni az ünnepi készülődést, az advent időszakát, ebben az évben azonban kiemelten kell figyelnünk arra, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra ilyenkor is, kerüljük a tömeget. Ezért arra kérjük Önöket, hogy idén jóval hamarabb, időben, már a napokban kezdjék meg a karácsonyi bevásárlást, hogy az ünnep előtti napokon ne legyen zsúfoltság a bevásárló helyeken.


Csökkent az aktív fertőzöttek száma Kazincbarcikán. Viseljük továbbra is helyesen a maszkot, rendszeresen fertőtlenítsük azt, és tartsuk a másfél méteres távolságot!

December 8-ára csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Kazincbarcikán. Ez vélhetően a lakosság fegyelmezettségének, a közterületen és belső terekben kötelezővé tett maszkviselésnek lehet az eredménye. Kérjük Önöket, hogy továbbra is viseljenek maszkot, ahol csak lehet oly módon, hogy az a szájat és orrot eltakarja, a textil maszkokat rendszeresen, napi szinten fertőtlenítsék, és mindenhol szigorúan tartsák és tartassák be a másfél méteres védőtávolságot!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk