https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 11.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 11.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 203 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 584 fő
elhunytak száma: 17 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Új autót biztosít az önkormányzat a kazincbarcikai háziorvosi ügyelet számára.

Kazincbarcika Város Önkormányzata egy új Dacia Duster típusú terepjárót biztosít a kazincbarcikai háziorvosi ügyelet számára, ezzel segítve a szakemberek munkáját és az ügyelet biztonságos működését. Az önkormányzat a 2020-as költségvetésében 5 millió forintot különített el erre a célra. A feladatellátáshoz olyan járművet választottak, mellyel rossz út- és időjárási viszonyok közt is megbízhatóan lehet közlekedni, terepen és hegymenetben is használható, és minden orvosi felszerelés elfér benne.
Az ügyeleti rendszer a napi munkarenden kívül bekövetkező sürgősségi esetekben az egészségügyi ellátás folyamatos igénybevételének lehetőségét biztosítja. Ügyeleti ellátásra akkor van szüksége a betegnek, ha az azonnali orvosi segítség elmaradása esetén maradandó testi károsodást, súlyos állapotromlást, illetve tartós fájdalmat lenne kénytelen elszenvedni.
A kazincbarcikai feladatellátáshoz tartozó települések: Bánhorváthi, Berente, Kazincbarcika, Mályinka, Nagybarca, Tardona, Sajóivánka, Sajógalgóc, Vadna.


Leállította a kormány a pedagógusok tömeges tesztelését. Az NNK megkeresésére az önkormányzat tervezi a folytatást.

November 11-én Magyarország Kormánya bejelentette, hogy a járvány elleni hatékony védekezés érdekében heti rendszerességgel tesztelteti a pedagógusokat. Az ígéretek ellenére azonban az egyetemi hallgatók által végzett szűrés mindössze két hétig tartott.
Az eltelt két hetes tesztelési időszakot követően hirtelen, egy, az intézményeknek szóló levélben a kormány leállította a szűrési programot. Hogy miért? Erre egyértelmű, konkrét információ, központi kommunikáció nincs. 
Az oktatási intézmények dolgozói közül sokan elkeseredve vagy felháborodva fogadták a hírt, hogy az előzetes kormányzati ígéretek mégsem kerülnek megvalósításra.
Kazincbarcikán, a szociális szférában a bentlakásos intézmények munktársainak szűrése zajlik, a bölcsődei dolgozóké azonban leállt. 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ megkereste Kazincbarcika Város Önkormányzatát, hogy lehetőség szerint folyamatosan tesztelje az egészségügyi alapellátásban tevékenykedőket.
Az önkormányzat, amennyiben a városi költségvetés engedi, és a kormány az eddigi közel 100 millió forintos adóelvonás mellett további forrásokat nem vesz el, úgy tervezi a korábban saját forrásból és személyzettel megvalósított tesztelés folytatását.  


Idén szilveszterkor tilos a petárdák, tűzijátékok árusítása és használata. 

A koronavírus járvány második hullámában hozott védelmi intézkedések értelmében a kijárási, gyülekezési és rendezvénytartási tilalom miatt ebben az évben szilveszterkor tilos a petárdák és tűzijátékok, valamint egyéb pirotechnikai eszközök árusítása, vásárlása és használata.
Tilos a közterületen tartózkodás este 8 óra után, tilos a közterületen való gyülekezés, kültéri és beltéri rendezvények tartása.
Fellélegezhetnek ezáltal a kisállattartók, hiszen leginkább a háztartásokban élő kutyák váltak zaklatottá, zavarttá, ijedtté a szilveszteri tűzijáték és petárda hangja hallatán. 

Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Dátum: 2021. ápr 17. 07:40

2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.

Újra nyitnak a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái

Dátum: 2021. ápr 17. 07:37

A BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái 2021. április 19-től a megszokott nyitvatartási rend szerint újra fogadják ügyfeleinket, illetve ugyanezen időponttól a házhoz menő lomtalanítás megrendelése ismét elérhető.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 16.

Dátum: 2021. ápr 16. 18:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Újra nyitnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák – Kazincbarcika Város Önkormányzata minden intézményi dolgozónak FFP2-es maszkot biztosít!

Dátum: 2021. ápr 16. 15:30

Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusok, a munkatársak és a gyermekek fokozott védelme érdekében az intézményi dolgozóknak összesen 1000 db FFP2-es maszkot biztosít, emellett kézfertőtlenítőszerekkel is segíti a higiéniai szabályok szigorú betartását.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk