https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 11.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 11.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 203 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 584 fő
elhunytak száma: 17 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett.
Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Új autót biztosít az önkormányzat a kazincbarcikai háziorvosi ügyelet számára.

Kazincbarcika Város Önkormányzata egy új Dacia Duster típusú terepjárót biztosít a kazincbarcikai háziorvosi ügyelet számára, ezzel segítve a szakemberek munkáját és az ügyelet biztonságos működését. Az önkormányzat a 2020-as költségvetésében 5 millió forintot különített el erre a célra. A feladatellátáshoz olyan járművet választottak, mellyel rossz út- és időjárási viszonyok közt is megbízhatóan lehet közlekedni, terepen és hegymenetben is használható, és minden orvosi felszerelés elfér benne.
Az ügyeleti rendszer a napi munkarenden kívül bekövetkező sürgősségi esetekben az egészségügyi ellátás folyamatos igénybevételének lehetőségét biztosítja. Ügyeleti ellátásra akkor van szüksége a betegnek, ha az azonnali orvosi segítség elmaradása esetén maradandó testi károsodást, súlyos állapotromlást, illetve tartós fájdalmat lenne kénytelen elszenvedni.
A kazincbarcikai feladatellátáshoz tartozó települések: Bánhorváthi, Berente, Kazincbarcika, Mályinka, Nagybarca, Tardona, Sajóivánka, Sajógalgóc, Vadna.


Leállította a kormány a pedagógusok tömeges tesztelését. Az NNK megkeresésére az önkormányzat tervezi a folytatást.

November 11-én Magyarország Kormánya bejelentette, hogy a járvány elleni hatékony védekezés érdekében heti rendszerességgel tesztelteti a pedagógusokat. Az ígéretek ellenére azonban az egyetemi hallgatók által végzett szűrés mindössze két hétig tartott.
Az eltelt két hetes tesztelési időszakot követően hirtelen, egy, az intézményeknek szóló levélben a kormány leállította a szűrési programot. Hogy miért? Erre egyértelmű, konkrét információ, központi kommunikáció nincs. 
Az oktatási intézmények dolgozói közül sokan elkeseredve vagy felháborodva fogadták a hírt, hogy az előzetes kormányzati ígéretek mégsem kerülnek megvalósításra.
Kazincbarcikán, a szociális szférában a bentlakásos intézmények munktársainak szűrése zajlik, a bölcsődei dolgozóké azonban leállt. 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ megkereste Kazincbarcika Város Önkormányzatát, hogy lehetőség szerint folyamatosan tesztelje az egészségügyi alapellátásban tevékenykedőket.
Az önkormányzat, amennyiben a városi költségvetés engedi, és a kormány az eddigi közel 100 millió forintos adóelvonás mellett további forrásokat nem vesz el, úgy tervezi a korábban saját forrásból és személyzettel megvalósított tesztelés folytatását.  


Idén szilveszterkor tilos a petárdák, tűzijátékok árusítása és használata. 

A koronavírus járvány második hullámában hozott védelmi intézkedések értelmében a kijárási, gyülekezési és rendezvénytartási tilalom miatt ebben az évben szilveszterkor tilos a petárdák és tűzijátékok, valamint egyéb pirotechnikai eszközök árusítása, vásárlása és használata.
Tilos a közterületen tartózkodás este 8 óra után, tilos a közterületen való gyülekezés, kültéri és beltéri rendezvények tartása.
Fellélegezhetnek ezáltal a kisállattartók, hiszen leginkább a háztartásokban élő kutyák váltak zaklatottá, zavarttá, ijedtté a szilveszteri tűzijáték és petárda hangja hallatán. 

Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

Dátum: 2021. jan 27. 18:29

Új szolgáltatással bővült a NAV saját fejlesztésű, webes alkalmazása, az ONYA. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás ezentúl a háztartási munkát végzők bejelentésére is alkalmas, amivel tovább egyszerűsödik a háztartási munka adminisztrációja is.

Kolorcity Kazincbarcika SC - kezdődik a szezon

Dátum: 2021. jan 27. 12:18

Január 31-én indul a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es bajnokságának tavaszi szezonja. A Kolorcity Kazincbarcika csapata vasárnap, hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen kezdi meg az új szezont.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Dátum: 2021. jan 26. 16:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Félévet zártak az általános iskolák

Dátum: 2021. jan 26. 12:59

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorítások 2020 tavaszán az általános iskolákat is érintette, amely az idei tanévre is hatással volt, ennek ellenére sikeres félévet zárnak a kazincbarcikai általános iskolákban. A pandémia miatt a megszokottól eltérő módon történik a 2021/2022-es tanévre történő beiskolázási program is.

Szép jövőért Zsombinak!

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk