https://kolorline.hu/Csomagok a fedélnélkülieknek és a nagycsaládosoknak

Csomagok a fedélnélkülieknek és a nagycsaládosoknak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében idén is kaptak karácsonyi csomagot a fedél nélküliek, a nehéz anyagi helyzetben élő szépkorúak, valamint a nagycsaládosok. A csomagok főként tartós élelmiszereket tartalmaztak

A koronavírus-járvány miatt karácsony közeledtével rendhagyó módon, szabadtéren köszöntötte István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója a hajléktalanokat. A tartós élelmiszerekből, tisztálkodásiszerekből álló csomagokat december 11-én a KSzSzK Nappali Melegedője előtti területen kapták meg az ellátottak, ahol a nappali melegedőt igénybe vevők vették át az ajándékot.

Az ünnepek közeledtével a Nappali Melegedő helyiségeit ünnepi díszbe öltöztették az ellátottak, ezzel is készülve a Karácsonyra. A jótékonysági eseményt a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hozott szigorú jogszabályok betartásával, szűk körben tartották meg.

December 15-én, kedden az Idősek klubjának udvarán és a Herbolyai Szociális Blokk udvarán osztottak tartós élelmiszerekből álló csomagokat a rászoruló szépkorúaknak és nagycsaládosoknak. Szabóné Zsuponyó Ágnes, a KSzSzK igazgatóhelyettese kiemelte, hogy ebben az évben a rászoruló időseket is várták adományok kiosztásánál. Összesen 215 csomagot adtak át ezen a napon, amikben a gyerekeknek külön finomságokat is készítettek, így szörpöt, kekszet és szaloncukrot is tartalmaztak az ajándékok.

A koronavírus miatt a megszokottól eltérő módon szabad téren zajlottak a csomagok kiosztásai. A több gyermekes nagycsaládok a helyi civil szervezeteknek és vállalkozóknak köszönhetően utalványokat is kaptak, többek között egy helyi étterem 200 db kupont ajánlott fel, amiket meleg ételre tudnak beváltani a családok.

 

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk