https://kolorline.hu/Mert úgy szerette Isten a világot…

Mert úgy szerette Isten a világot…

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különleges Karácsony elé nézünk! A koronavírus otthonaikba zárt bennünket, biztosan nem tudjuk úgy ünnepelni majd a Karácsonyt, ahogyan megszoktuk. Valószínű az éjféli mise is elmarad... Különleges karácsony elé nézünk! Talán szomorúak vagyunk, hogy szerény lesz ez a Karácsony, de gondoljunk arra, hogy az idei fog legjobban hasonlítani Mária és József betlehemi karácsonyára, hiszen az Isten Fia a legszerényebb körülmények között érkezett erre a világra!

Egy istállóban, csendben, magányosan született meg. Az idei karácsony közelebb vihet az ünnep igazi jelentéséhez: nem a külső dolgok, a sok ajándék, a nagy vacsora teszi ünneppé az estét, hanem az, ha őszintén megnyitom a szívem a Szeretet előtt, Isten előtt, aki “Úgy szerette a világot - szeretett téged és engem - hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy aki hisz, el ne vesszen, és örök élete legyen!”

Csendben ünneplünk otthonainkban, a legszűkebb családdal, nem tudunk jönni-menni ezen a Karácsonyon. Pedig, jobb lenne. De miért ne lenne jó otthon is? Miért ne lehetne boldog az ünnep akkor, ha csendesebb, ha szeretteink körébe „zár” minket?

Most látjuk és tapasztaljuk, hogy a világ öröme, jóléte, biztonsága menyire múlandó, esendő. Egy egyszerű vírus mennyire meg tud állítani, mennyire meg tud változtatni mindent, mennyire félelemben tud tartani embereket. Hirtelen minden bizonytalanná vált, de egyvalami, egyvalaki azonban biztos: ez Jézus Krisztus, aki jön, és aki téged most is boldoggá akar tenni, igazán!

Jó hír, hogy az idei különleges, csendesebb karácsonyt senki sem veheti el tőlünk, semmilyen vírus, semmilyen korlátozó intézkedés! Senki nem akadályoz meg abban, hogy örülni, szeretni tudj, hogy igazán befogad Krisztust az életedbe! Jézus jön! Szent Jeromos a híres Bibliafordító életének nagy részét Betlehemben töltötte, egészen közel ahhoz a helyhez, ahol Jézus Krisztus született. Számára minden nap Karácsony volt, mert saját szemeivel láthatta a helyet, ahol az Ige testté lett. Ő mondta: „Jézus megszülethetne újból, akár százszor is, Betlehemben, ha egyszer sem tud megszületni a te szívedben!”  

Mi jót tud hozni idén ez a különös Karácsony? Jézus Krisztust egészen biztosan! Ő most is közénk jön, hogy lakást vegyen nálunk ezen a karácsonyon is! Eljön Jézus és a szíved ajtaján kopogtat: engedd be! Nyiss ajtót neki, hogy megszülessen benned, hogy megtapasztald az igazi örömet és az igazi békét! Azt az örömet, amit e világ nem tud megadni, amit nem lehet megvásárolni sehol.

Idén beléptem az 50-ik évembe. Ilyenkor Karácsonykor sok korábbi emlék jut eszembe. Mindig vártam a Karácsonyt, kezdetben a tárgyi ajándékért, de később már magáért a legnagyobb Ajándékért, Jézus Krisztusért. Ez akkor is így volt, amikor még nem döntöttem el, hogy pap leszek. Mi a családban és a közösségben soha nem a Télapót, vagy a Fenyőfát ünnepeltük, hanem Jézus Krisztust, aki emberré lett értem is! Eljött az én kis életembe is, és egy olyan örömöt és boldogságot hozott, amit azóta sem tudott senki és semmi magadni. Úgy éreztem, és azóta egyre inkább úgy érzem, hogy ekkora nagy szeretetre csak nagy szeretettel lehet válaszolni. Ezért lettem pap és szerzetes, és azért, hogy ennek a megtapasztalt örömnek a Forrását másokkal is megismertessem. Rendalapítónk, Bosco szent János mondta gyakran fiatal szerzetestársainak: “Isten minket másokért teremtett!” A szaléziak sok évvel ezelőtt ezért jöttek városunkba, hogy másokat, a legszegénybbeket és a leginkább rászorulókat segítsék, hogy Jézus Krisztussal megismertessék őket. Ezért vagyunk most is itt és ezt a missziót vállaljuk azzal a sokrétű munkával, amit az Isten Gondviselése folytán kapunk.

Kedves olvasó! Ezen a különleges Karácsonyon adj te is egy különleges választ Isten szeretetére: indulj el feléje, nyisd meg a szíved előtte. Mi szívesen segítünk! Templomaink, iskoláink és szívünk ajtaja mindig nyitva áll előtted. Nem fogod megbánni, ha igent mondasz! Jézus Krisztust befogadva boldogabb lesz az életed! Érdemes kipróbálni!

Kirner Antal Zoltán SDB

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk