https://kolorline.hu/Az Isten szeretete

Az Isten szeretete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.” 1János 4,9

Ismét karácsony ünnepére készülünk, születésnapra, az Úr Jézus Krisztus születésének napjára. Gondolatban ezekben a napokban is megállunk a betlehemi jászolbölcső előtt. Ott van az istálló, a csillag, ott van Mária és az Isten- gyermek, ott vannak a pásztorok, a napkeleti bölcsek. Talán megint melegség járja át szívünket, és egész valónkat, belerendülünk. Sokan érezzük és bizonyságot teszünk róla, hogy ott messze, annak idején, azon a régi éjszakán, valami rendkívüli, világra szóló dolog történt, amely számunkra fontos és tőlünk elválaszthatatlan.

Az ember ugyan mindent megtett, amivel megszomoríthatta Istent, a bűn elhatalmasodott a földön. Ennek ellenére Isten beváltotta ígéretet a legsötétebb időben felragyogott a szabadítás csillaga a betlehemi pusztában. Megszületett a megígért, aki elhagyta a menny dicsőségét, emberré lett érettünk. Emberré, de semmi köze nem volt a bűnhöz. Az Úr Jézus vállalta és beteljesítette feladatát, a megváltás szolgálatát.

A karácsony igazi értelmét csak akkor értjük meg, ha annak középpontjában Krisztus születése áll. Az Isten szeretetének fénye azon a betlehemi éjszakán véget vetett az emberiség sötétségének. Aki ezt tudja, az nemcsak a templomban örül ennek, hanem otthonában és családja körében is. Ahol megérzik és felfogják az emberek Istennek ezt a szeretetét, amelyet a karácsonyi eseményben kinyilvánított, ott az a szíveket is egymás iránti szeretetre hangolja. Az igazi szeretet ott kezdődik, ahol mellékessé lesz számomra az, hogy mit kaphatok, és az válik a fő kérdéssé, hogy mit adhatok én a másiknak. Ez a másik ember iránti szeretet a Krisztus szeretetének mértéke szerint. Az ilyen igazi szeretet akkor emelkedik a legmagasabbra, amikor eszköz akar lenni vagyis amikor azt a feladatot akarja betölteni a másik ember életében, hogy megsegítse őt is az örök szeretet megismerésére.

A karácsonykor megszületett Jézus példát mutatott az emberi világnak: az önzetlenségből, a következetességből, a határozottságból és a szeretetből. Minden tettében, mozdulatában ott volt és ott van az értünk való hite, bennünk való reménysége. Nagy kérdése lehet, a ma emberének ez elfogadjuk  e az ő kegyelmét, szeretetét? Merünk elég bátrak, és elszántak lenni, jót cselekedni? Ha igen, akkor eleget teszünk az ő akaratának: „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” János 13,35

Karácsony van, a tiszta szeretet testet öltésének az örömünnepe, megszületett Jézus, életünk egyedüli Megváltója.

Áldott Békés Ünnepeket Mindenkinek!

Kolumbán Gábor  

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk