https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 32 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 813 fő
elhunytak száma: 22 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A rendkívüli intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökken a koronavírus fertőzöttek száma Kazincbarcikán.

Kazincbarcikán az utóbbi hetekben a COVID-19 megbetegedések száma fokozatosan csökkenő tendenciát mutat és az idény jellegű megbetegedések (pl. a hasmenéssel, hányással járó fertőzések, légúti betegségek, influenza) is a megszokotthoz képest alacsonyabb mértékűek.  A városban érvényben lévő maszkviselési szabályok sokak számára okoznak kellemetlenséget, de a számokból is egyértelműen látszik, hogy a helyi hatékony védekezés megszervezésében az egyik legfontosabb szerepe ennek van.
A kötelező maszkviselésen túl az önkormányzat a saját fenntartású intézményeiben is mindent elkövet, hogy a lehető legnagyobb biztonságot teremtse meg: automata érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint az ügyfélszolgáltokon, a polgármesteri hivatalban kötelezővé tették a maszk viselését, ezzel is segítve a vírus elleni hatékony védekezést.
A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ idősellátó egységeiben, az egyházi és önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben minden pénteken délután megtörténik a csoportszobák és egyéb helyiségek teljes körű gépi és kézi fertőtlenítése, kiemelt figyelmet fordítanak a kéz- és cipőfertőtlenítésre, a napi többszöri hőmérőzésre, valamint a hozzátartozók beléptetésére.


A helyi egészségügyben dolgozók nagy része, akik igényelték, megkapták a koronavírus elleni védőoltás első adagját.

Az országos oltási protokoll és ütemterv szerint a napokban azon kazincbarcikai egészségügyi dolgozók nagy része, akik regisztráltak, megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. munkatársainak oltása az intézményben, szervezett keretek között zajlott, az egészségügyi alapellátásban dolgozó házi gyermekorvosok, háziorvosok, fogorvosok, védőnők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton jutottak hozzá a vakcinához. A második védőoltás időpontját minden érintett megkapta.
A Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozói szintén megkapták a megyei oltóponton a védőoltást.

Oltópont címe:
3526 Miskolc, Szentpéteri kapui u. 72-76., SKILL I. labor 2. emeletén található

Bejelentkezési időpont:
minden hétköznap 7:00 - 19:00

Telefonszáma:
06-30/123-0995 és 06-30/123-7011

Online elérhetőség:
oltasidopont@bazmkorhaz.hu

Info: koronavirus.gov.hu


A városi nevelési-oktatási intézményekben jelenleg nincs COVID-19 fertőzéssel érintett.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben jelenleg COVID-19 fertőzésben érintett személyről nem tudnak, minden óvodai csoport működik.
Az önkormányzati intézményekben a COVID 19-fertőzésen átesett munkatársak a gyógyulttá nyilvánítást követő egy héten keresztül még nem lépnek munkába a fokozott biztonság érdekében.
Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából továbbiakban is folytatódik az önkormányzati és egyházi fenntartású óvodák és bölcsődék hetente történő teljes intézményi fertőtlenítése.

Az egyházi fenntartású Eszterlánc és Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden óvodai csoport működik.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben és a Tompa Mihály Református Általános Iskolában szintén nem tudnak COVID-19 fertőzésben érintett személyről, az oktatás minden osztályban normál rend szerint működik.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 7. és 8. osztályaiban jelenléti oktatás zajlik.

A kazincbarcikai középiskolákban február 1-jéig biztosan folytatódik a digitális oktatás.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk