https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 15.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 32 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 813 fő
elhunytak száma: 22 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A rendkívüli intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökken a koronavírus fertőzöttek száma Kazincbarcikán.

Kazincbarcikán az utóbbi hetekben a COVID-19 megbetegedések száma fokozatosan csökkenő tendenciát mutat és az idény jellegű megbetegedések (pl. a hasmenéssel, hányással járó fertőzések, légúti betegségek, influenza) is a megszokotthoz képest alacsonyabb mértékűek.  A városban érvényben lévő maszkviselési szabályok sokak számára okoznak kellemetlenséget, de a számokból is egyértelműen látszik, hogy a helyi hatékony védekezés megszervezésében az egyik legfontosabb szerepe ennek van.
A kötelező maszkviselésen túl az önkormányzat a saját fenntartású intézményeiben is mindent elkövet, hogy a lehető legnagyobb biztonságot teremtse meg: automata érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint az ügyfélszolgáltokon, a polgármesteri hivatalban kötelezővé tették a maszk viselését, ezzel is segítve a vírus elleni hatékony védekezést.
A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ idősellátó egységeiben, az egyházi és önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben minden pénteken délután megtörténik a csoportszobák és egyéb helyiségek teljes körű gépi és kézi fertőtlenítése, kiemelt figyelmet fordítanak a kéz- és cipőfertőtlenítésre, a napi többszöri hőmérőzésre, valamint a hozzátartozók beléptetésére.


A helyi egészségügyben dolgozók nagy része, akik igényelték, megkapták a koronavírus elleni védőoltás első adagját.

Az országos oltási protokoll és ütemterv szerint a napokban azon kazincbarcikai egészségügyi dolgozók nagy része, akik regisztráltak, megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. munkatársainak oltása az intézményben, szervezett keretek között zajlott, az egészségügyi alapellátásban dolgozó házi gyermekorvosok, háziorvosok, fogorvosok, védőnők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton jutottak hozzá a vakcinához. A második védőoltás időpontját minden érintett megkapta.
A Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozói szintén megkapták a megyei oltóponton a védőoltást.

Oltópont címe:
3526 Miskolc, Szentpéteri kapui u. 72-76., SKILL I. labor 2. emeletén található

Bejelentkezési időpont:
minden hétköznap 7:00 - 19:00

Telefonszáma:
06-30/123-0995 és 06-30/123-7011

Online elérhetőség:
oltasidopont@bazmkorhaz.hu

Info: koronavirus.gov.hu


A városi nevelési-oktatási intézményekben jelenleg nincs COVID-19 fertőzéssel érintett.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben jelenleg COVID-19 fertőzésben érintett személyről nem tudnak, minden óvodai csoport működik.
Az önkormányzati intézményekben a COVID 19-fertőzésen átesett munkatársak a gyógyulttá nyilvánítást követő egy héten keresztül még nem lépnek munkába a fokozott biztonság érdekében.
Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából továbbiakban is folytatódik az önkormányzati és egyházi fenntartású óvodák és bölcsődék hetente történő teljes intézményi fertőtlenítése.

Az egyházi fenntartású Eszterlánc és Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden óvodai csoport működik.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben és a Tompa Mihály Református Általános Iskolában szintén nem tudnak COVID-19 fertőzésben érintett személyről, az oktatás minden osztályban normál rend szerint működik.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 7. és 8. osztályaiban jelenléti oktatás zajlik.

A kazincbarcikai középiskolákban február 1-jéig biztosan folytatódik a digitális oktatás.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Lakossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

Dátum: 2021. júl 29. 13:25

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2021. augusztus 4-én, szerdán szúnyoggyérítésre kerül sor városunkban.

Legvirágosabb úti cél – Szavazzon Kazincbarcikára!

Dátum: 2021. júl 29. 12:01

Kazincbarcika idén is elindult a „Virágos Magyarország” Legvirágosabb úti cél online versenyén a 30 000 főnél kisebb települések kategóriában. Már elindult a Facebook-oldalon a szavazás, amely augusztus 1-jén éjfélkor zárul. A legtöbb szavazást begyűjtő település oklevélben és tárgyjutalomban részesül, valamint a szavazók is részt vehetnek egy nyereményjátékban.

Adományozzunk helyben!

Dátum: 2021. júl 28. 14:27

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ feladatai közé tartozik a hátrányos helyzetű lakosság segítése. Az intézményegységek közül a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai keretében a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése érdekében igyekszik a lehetséges támogatásokhoz való hozzájutást biztosítani.

Péntekig ismét hőségriadó

Dátum: 2021. júl 28. 11:29

Péntek éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a legmagasabb fokú hőségriadót. Kánikula lesz a következő napokban, a délutáni csúcshőmérséklet sokfelé eléri, meghaladja a 35 fokot és az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést. 

KolorTV élőben

Programajánló

Páratlan páros

Mezey István Művészeti Központ udvara

Süsü a sárkány

Mezey István Művészeti Központ udvara

St. Martin-koncert

Szent Család Templom

Kolorfutás Night

Kolorcity

Kolor Kölyöktábor – Kézműves tábor II.

Gyermekek Háza – Kézművesház

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk