https://kolorline.hu/Központi felvételi – jó, ha tudod!

Központi felvételi – jó, ha tudod!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az általános iskolások számára a központi írásbeli vizsgát 2021. január 23-án, 10.00 órától tartják. Mivel az egészségügyi vészhelyzet továbbra is fennáll, különleges szabályok szerint tervezik megtartani a vizsgát. Az iskola kéri, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a szabályokat.

Az intézménybe való beléptetés 9.15-kor kezdődik. A belépés két helyen történik, a főbejáraton keresztül, illetve a parkolóból a kapun belépve, és az udvaron át a hátsó bejáraton keresztül. Az iskola előre meghatározta azt is, hogy ki hol írja a dolgozatot. A vizsga időtartama 45-45 perc, közötte 15 perc szünetet tartanak. Mind a matematika, mind az anyanyelvi feladatsort ugyanabban a teremben fogják megírni a tanulók.

A nyolcadikos felvételizők a tantermi beosztást az iskola honlapján, az oktatási azonosítójuk segítségével kérhetik le. A hetedik osztályba jelentkezők esetén, az iskola emailben értesít mindenkit arról, hogy hol kell belépnie és melyik terembe kell mennie. Az épületbe szülőket nem engednek be. Belépéskor kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata és a maszk helyes viselése. A vizsgázóknak belépés után azonnal a megadott terembe kell menniük, a csoportosulás elkerülése érdekében.

  • A vizsgázónál legyen:
  • Személyi vagy diákigazolvány
  • Maszk
  • Enni, innivaló
  • Íróeszközök: 3 db toll, ceruza (csak az ábrák elkészítéséhez használható)
    Figyelem: hibajavító használata tilos!

A vizsga alatt végig maszkot kell viselni. A feladatokat nem kötelező sorban megoldani. Minden teremben van falióra, a vizsgázók ott tudnak tájékozódni arról, mennyi idejük van még. A vizsga alatt – ha szükséges – ki lehet menni a mosdóba. Az étel, ital elfogyasztásának idejére a maszkot le szabad venni. Ha a vizsgázó befejezte a dolgozatot, és beadta a feladatlapot, a lehető legrövidebb időn belül a főbejáraton keresztül távoznia kell az épületből. Az iskola kéri a tanulókat, hogy a gimi előtt se várakozzanak egymásra.

Az eredményekről az intézmény 2021. február 6-áig az Oktatási Hivatal által megadott módon értesíti a felvételizőket. A felvételi vizsga eredményéről szóló értesítés (értékelő lap) átvehető a megtekintés napján (ezt a felvételi napján fogják ismertetni).

Ha betegség esetén nem vett részt a tanuló a felvételin, pótló felvételi vizsgára 2021. január 28-án, délután 2 órától van lehetőség. Fontos, hogy ezt előre jelezni kell, a kérvényt pedig legkésőbb 2021. január 26. 13.00-ig az iskolatitkar.szalezi@gmail.com címre kell elküldeni, mellékletben csatolva az orvosi igazolást is. Abban az esetben, ha COVID miatt mindkét alkalommal hiányzik a felvételiző, még egy vizsgalehetőségre van lehetősége, amit legkésőbb 2020. január 29-én 16.00-ig lehet megtenni. A kérelmet szintén az iskolatitkar.szalezi@gmail.com címre kell elküldeni, csatolva a betegségről vagy a karanténról szóló igazolást is.

 

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk