https://kolorline.hu/Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Tavaly tavasszal kezdte meg működését rudabányai telephelyén a Borsod Állatvédő Alapítvány. A beindításához szükséges alaptőkében Kazincbarcika Város Önkormányzata nagyban hozzájárult.  A menhely munkáját már több, mint 10 fő önkéntes segíti, akik azokat a kisebb kutyusokat és macskákat, akiket a telephelyen nem tudnak ellátni, a saját otthonukban veszik ideiglenes gondozásba. A megnyitástól számítva már több, mint 170 kutyát fogadtak örökbe a menhelyen keresztül. Az árva állatok viszonylag gyorsan gazdára találnak, átlagban kb. 1 hónapot töltenek az alapítvány gondozásában. Ez köszönhető annak, hogy a menhelyen dolgozók kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi médiákra, minden behozott állatról készítenek fotót és egy rövid leírást, amely a Borsod Állatvédő Alapítvány Facebook-oldalára kerül fel. Az ország minden részéről érkezik igény az örökbefogadásra.
Egyed Zsolt a Borsod Állatvédő Alapítvány önkéntese elmondta, minden esetben először megnézik, hogy a gazdajelölt és a kiválasztott eb között működik-e az életben a kémia. Lehetőség szerint az állatokat a gondozók szállítják el új otthonukba, ezáltal ellenőrzik, hogy megfelelő körülmények közé kerüljenek. A visszajelzések alapján ez a módszer jól működik, olyan még nem fordult elő, hogy örökbefogadott kutyát vissza kellett hozni a menhelyre gazdától.
A jövőbeni tervek közt szerepel a telephely bővítése, amely jelenleg 10 új kennellel egészül ki. Szeretnék, hogy a mentett kutyusoknak legyen egy kis mozgástere, ezért a nyáron egy kutyafuttató megvalósítása a cél a telephelyen. Az alapítvány köszöni a közreműködő önkormányzatoknak, magánszemélyeknek a sok segítséget, amellyel a telep folyamatosan bővülni és fejlődni tud.

 

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk