https://kolorline.hu/Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Bővítik a rudabányai állatmenhelyet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egyre népszerűbb a mentett állatok örökbefogadása hazánkban is, ezt bizonyítja a tavalyi évben megnyílt Borsod Állatvédő Alapítvány Rudabányai telephelye, ahová az ország minden részéről érkeznek örökbefogadók.

Tavaly tavasszal kezdte meg működését rudabányai telephelyén a Borsod Állatvédő Alapítvány. A beindításához szükséges alaptőkében Kazincbarcika Város Önkormányzata nagyban hozzájárult.  A menhely munkáját már több, mint 10 fő önkéntes segíti, akik azokat a kisebb kutyusokat és macskákat, akiket a telephelyen nem tudnak ellátni, a saját otthonukban veszik ideiglenes gondozásba. A megnyitástól számítva már több, mint 170 kutyát fogadtak örökbe a menhelyen keresztül. Az árva állatok viszonylag gyorsan gazdára találnak, átlagban kb. 1 hónapot töltenek az alapítvány gondozásában. Ez köszönhető annak, hogy a menhelyen dolgozók kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi médiákra, minden behozott állatról készítenek fotót és egy rövid leírást, amely a Borsod Állatvédő Alapítvány Facebook-oldalára kerül fel. Az ország minden részéről érkezik igény az örökbefogadásra.
Egyed Zsolt a Borsod Állatvédő Alapítvány önkéntese elmondta, minden esetben először megnézik, hogy a gazdajelölt és a kiválasztott eb között működik-e az életben a kémia. Lehetőség szerint az állatokat a gondozók szállítják el új otthonukba, ezáltal ellenőrzik, hogy megfelelő körülmények közé kerüljenek. A visszajelzések alapján ez a módszer jól működik, olyan még nem fordult elő, hogy örökbefogadott kutyát vissza kellett hozni a menhelyre gazdától.
A jövőbeni tervek közt szerepel a telephely bővítése, amely jelenleg 10 új kennellel egészül ki. Szeretnék, hogy a mentett kutyusoknak legyen egy kis mozgástere, ezért a nyáron egy kutyafuttató megvalósítása a cél a telephelyen. Az alapítvány köszöni a közreműködő önkormányzatoknak, magánszemélyeknek a sok segítséget, amellyel a telep folyamatosan bővülni és fejlődni tud.

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk