https://kolorline.hu/Az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban

Az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A napokban akár -20 Celsius-fokot is jósolnak a meteorológusok, ami életveszélyes is lehet a fedél nélkül élőkre. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Éjjeli Menedékhelye és Nappali Melegedője továbbra is segítséget nyújt a krízisidőszakban Kazincbarcikán.

November 1-jétől április 30-ig tart a krízisidőszak, amely minden évben komoly kihívást jelent a városi hajléktalan-ellátó intézményeknek. A téli időszak – még enyhe időjárás esetén is számos veszélyt rejt magában, ilyenkor plusz 15 ággyal bővül a férőhelyek száma, így 65 főnek biztosítanak szálláshelyet éjszakára. Jelenleg az Éjjeli Menedékhely kihasználtsága 90-95%-os. Azok a rászoruló hajléktalan, fedél nélkül, nem lakás célú épületekben élő emberek, akik igénybe szeretnék venni a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő intézményeinek ellátását, az intézményi egység címén tehetik meg a hét minden napján, ahol a megfelelő hőmérsékletű szállás mellett tisztálkodási lehetőséget, orvosi ellátást és élelmet is biztosítanak a rászorulóknak.
Ismételten elérhetővé vált az ellátottak számára a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében az egytálétel, emellett az élelmiszerbanktól kapnak pékárut, így egy-egy szelet kenyeret minden nap tudnak biztosítani a rászorulóknak.
Az újonnan jelentkező személyektől érvényes tüdőszűrő lelelet kérnek, emellett COVID-19 gyorstesztet és egy befogadó orvosi vizsgálatot végeznek. A pandémia miatt az intézményben is fokozottan ügyelnek a gondozók és az ellátottak védelmére.  Az intézményben jelenleg nincs Covid-19 fertőzésben érintett személy.

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk