https://kolorline.hu/Új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Új módszerrel próbálnak pénzt kicsalni a jóhiszemű idősektől idegenek. Mindenki ügyeljen idős rokonaira, ne váljanak áldozattá!

A közelmúltban több alkalommal is pénzt próbáltak meg kicsalni ismeretlenek gyanútlan hozzátartozóktól. A módszer szerint telefonon hívják fel az időseket, akiktől pénzt kérnek unokájuk, gyermekük helyzetére hivatkozva. Azt kérik, hogy bankkártyájuk adatait adják meg és az arról leemelt pénzzel, már rendezni is tudják az éppen aktuális bírságot, vagy az orvosi kezelés árát. A rendőrség ezért felhívja a figyelmet, hogy
- bankkártya adatait (az azon szereplő számsor, a biztonsági kód, internetes biztonsági kód) senki ne adja meg idegennek, bármire is hivatkozzon a telefonban!
- kérjen visszahívást a telefonálótól, addig pedig győződjön meg róla, hogy rokona valóban segítségre szorul, vagy éppen csalással próbálnak pénzt szerezni tőle! Ne döntsenek egyedül, minden esetben azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát!
- ha az unoka, a gyermek biztonságban van, azonnal hívják a rendőrséget és tegyenek bejelentést az esetről!
- kiemelten fontos, hogy idős hozzátartozóival mindenki, több alkalommal is beszéljen a csalási módszerekről! Készítsék fel őket arra, hogy ilyen esetben mi a teendő, legyen kialakított módszertana annak, ha egy idegen pénzt próbálna meg kérni a nagyszülőtől! A legfontosabb, hogy a család, a rokonok, a barátok sokat beszélgessenek a veszélyeztetett korosztállyal erről a jelenségről. Készítsék fel idős hozzátartozójukat arra, hogyha ilyen jellegű telefonhívást kapnak, mit tegyenek!

Bűncselekmény gyanúja esetén, vagy ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Forrás: poilce.hu

További híreink

Közlemény a megyei könyvtár zárvatartásáról

Dátum: 2021. márc 05. 12:06

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2021. március 8-tól szünetelteti minden szolgáltatását.

Rendkívüli hír – Szigorodnak a korlátozások

Dátum: 2021. márc 04. 16:05

A kormány döntése értelmében újabb szigorításokat vezetnek be az országban. Március 8-tól április 7-ig bezárják az óvodákat és az iskolákat, március 22-ig bezárnak az üzletek és minden szolgáltatás szünetel. Kazincbarcikán már március 5-től kötelező a közterületeken a maszkviselés.

Vonzónak találja több gyorséttermi lánc is Kazincbarcikát

Dátum: 2021. márc 04. 13:12

A tervek szerint egy gyorséttermi lánc települhet Kazincbarcikára. A napokban felkapott hír futótűzként terjedt a közösségi média oldalain. A gyorséttermi lánc által favorizált Móricz Zsigmond téri zöld területet Kazincbarcika Város Önkormányzata nem fogadta el helyszínnek, így a további egyeztetések eredményeként a Jószerencsét úti használaton kívüli nyilvános wc területén valósulhat meg a beruházás.

Hahó, könyvtár(s)ak – készüljetek!

Dátum: 2021. márc 03. 13:32

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdeti a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A fődíj – a tervek szerint – egy ingyenes nyári (olvasó)táborozás Bogácson.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk