https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 19.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 19.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 27 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 826 fő
elhunytak száma: 22 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


A példaértékű szabálykövetésnek és a szigorú helyi intézkedéseknek köszönhetően tovább csökkent a koronavírus fertőzöttek száma Kazincbarcikán

Mint arról a pénteki tájékoztatónkban is hírt adtunk, Kazincbarcikán az utóbbi hetekben a COVID-19 megbetegedések száma fokozatosan csökkenő tendenciát mutat és az idény jellegű megbetegedések (pl. a hasmenéssel, hányással járó fertőzések, légúti betegségek, influenza) is a megszokotthoz képest alacsonyabb mértékűek.  A városban érvényben lévő maszkviselési és az intézményekben elrendelt higiéniás szabályok sokak számára okoznak kellemetlenséget, de a számokból is egyértelműen látszik, hogy a helyi hatékony védekezés megszervezésében az egyik legfontosabb szerepe ezeknek van. Bármennyire is türelmetlenül várjuk a szabályok enyhítését, Európa-szerte azt láthatjuk, hogy a környező országokban tovább szigorítanak. Ausztriában a normál szájmaszk helyett az FFP2-es maszk viselését vezetik be, Szlovákiában folytatódik a hetek óta tartó egész napos, teljes kijárási tilalom, ott munkába is azok járhatnak, akiknek negatív teszteredményük van. Magyarországon a kormányzat egyelőre februárig 1-jéig hozott intézkedéseket, az azt követő időszak követendő szabályait még nem ismerjük.
Kiemelten fontos, hogy a higiéniás szabályokat továbbra is példaértékűen tartsuk be, vigyázzunk egymás egészségére, életére!


Felmérték a koronavírus elleni védőoltási igényeket a város szociális intézményeiben
A vakcina beadásának időpontja még bizonytalan

Elkészült a COVID-19 elleni oltásigények felmérése a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai, a bentlakásos idősellátó intézményeinek lakói és a hajléktalanellátásban résztvevők körében. Az említett érintettek összesen 60%-a , az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő minden munkatársa igényelte a vakcinát.
Kazincbarcika Város Önkormányzata a korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is biztosítja a forrást a hatékony védekezéshez a rendszeres fertőtlenítésre, a higiéniás szabályok betartására, a védőfelszerelések használatára. Az idősellátó intézmények dolgozói és ellátotti körében két hete végeztek a kazincbarcikai PCR-szűrőponton tesztelést, melynek eredménye minden esetben negatív lett. A KSZSZK dolgozói között jelenleg nincs COVID-19 fertőzésben érintett személy.
A felmérést követően az oltás beadásának időpontja egyelőre bizonytalan annak ellenére, hogy a központi irányítás kommunikációja szerint zajlik a szociális intézményekben dolgozók védőoltással való ellátása.


COVID-19 érintettség miatt az Eszterlánc Óvoda egyik csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Intézményi körkép

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben jelenleg COVID-19 fertőzésben érintett személyről nem tudnak, minden óvodai csoport működik.
Az önkormányzati intézményekben a COVID 19 fertőzésen átesett munkatársak a gyógyulttá nyilvánítást követő egy héten keresztül még nem lépnek munkába a fokozott biztonság érdekében.
Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából továbbiakban is folytatódik az önkormányzati és egyházi fenntartású bölcsődék és óvodák hetente történő teljes intézményi fertőtlenítése.

Az egyházi fenntartású Eszterlánc Óvodában 2 pedagógus egy óvodai csoport COVID-19 fertőzésben érintett, ezért az intézmény egy csoportjában január 22-éig rendkívüli szünetet rendeltek el.

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden óvodai csoport működik.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben 1 pedagógus teszteredményre vár, a Tompa Mihály Református Általános Iskolában nem tudnak COVID-19 fertőzésben érintett személyről, az oktatás minden osztályban normál rend szerint működik.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 7. és 8. osztályaiban jelenléti oktatás zajlik.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.

A kazincbarcikai középiskolákban, mint ahogyan országosan is, február 1-jéig biztosan folytatódik a digitális oktatás.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!


Január 23-án lesz a központi írásbeli felvételi a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban tartják az általános iskolások számára a központi írásbeli felvételi vizsgát 2021. január 23-án, 10.00 órától. A felvételire 250 diák jelentkezett, akik 10 fős csoportokban, a járványügyi szabályok szigorú betartásával vizsgázhatnak.
Az intézménybe 9.15-kor kezdődik a beléptetés két helyen: a főbejáraton keresztül, illetve a parkolóból a kapun belépve, és az udvaron át a hátsó bejáraton keresztül. Az előre meghatározott teremben a vizsga időtartama 45-45 perc, közötte 15 perc szünettel.
A nyolcadikos felvételizők a tantermi beosztást az iskola honlapján, az oktatási azonosítójuk segítségével kérhetik le. A hetedik osztályba jelentkezőket az iskola e-mail-ben értesíti a beléptetésről és a tantermi beosztásról. Az épületbe szülőket nem engednek be. Belépéskor kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő és a maszk használata. A csoportosulás elkerülése érdekében a vizsgázóknak belépés után azonnal a megadott terembe kell menniük.
A tanulóknál fontos, hogy legyen személyi- vagy diákigazolvány, maszk, vihetnek magukkal enni és innivalót, valamint 3 db tollat és ceruzát az ábrák elkészítéséhez. Hibajavító használata tilos!
A vizsga alatt végig maszkot kell viselni. Ha a vizsgázó befejezte a dolgozatot, és beadta a feladatlapot, a lehető legrövidebb időn belül a főbejáraton keresztül távoznia kell az épületből.
Az eredményekről az intézmény 2021. február 6-áig az Oktatási Hivatal által megadott módon értesíti a felvételizőket.
Ha betegség vagy karantén miatt nem vett részt a tanuló a felvételin, pótló felvételi vizsgára 2021. január 28-án, délután 14.00 órától van lehetőség. A pótfelvételi igényhez a kérvényt legkésőbb 2021. január 26. 13.00-ig az iskolatitkar.szalezi@gmail.com címre kell elküldeni, mellékletben csatolva az orvosi igazolással.
Abban az esetben, ha COVID-19 fertőzés miatt mindkét alkalommal hiányzik a felvételiző, még egy vizsgalehetőségre jelentkezhet legkésőbb 2021. január 29-én 16 óráig.


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

 

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk