https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 26.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén
igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 27 fő
a koronavírus-járvány második hullámában meggyógyult személyek száma: 847 fő
elhunytak száma: 25 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Több mint tíz hónapja jelent meg először igazolt formában a COVID-19 koronavírus Magyarországon. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban több mint 11 ezer elhunytat regisztráltak. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, hiszen a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. Jelenleg a védőoltás beadása lassú ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be,
vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Nincs választás, a Kormány döntése alapján bármilyen oltóanyaggal olthatják az idősellátó létesítményekben dolgozókat és ellátottakat. A kormányhivatal által végzett oltási igény felmérést követően új, nem vakcinaspecifikus védőoltás nyilatkozatot kell kitölteniük az érintetteknek

Mint arról korábbi tájékoztatónkban hírt adtunk, január elején a kormányhivatal megkeresésére elkészült a COVID-19 elleni oltásigények felmérése a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai, a bentlakásos idősellátó intézményeinek lakói és a hajléktalanellátásban résztvevők körében. Az említett érintettek összesen 60%-a, az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő minden munkatársa igényelte a vakcinát. A Kormány jelenlegi kommunikációja szerint zajlik az oltási folyamat, ennek ellenére a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ esetében továbbra sincs konkrét időpont kijelölve, mikor kaphatják meg a munkatársak és az ellátottak a vakcinát. Mindemellett a múlt hét végén jelzés érkezett az intézmény felé, hogy újra ki kell tölteni a már egyszer leadott nyilatkozatot, mert a hivatal által mellékelt levélben már „nem vakcinaspecifikus nyilatkozat” megfogalmazás szerepel. Tehát az új nyilatkozat alapján bármivel olthatják az időseket és a munkatársakat. Ez az információ lehetséges, hogy a korábbiakhoz képest az oltási hajlandóságot negatív irányba változtathatja.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a korábbi hónapokhoz hasonlóan továbbra is biztosítja a forrást a hatékony védekezéshez a rendszeres fertőtlenítésre, a higiéniás szabályok betartására, a védőfelszerelések használatára.


Folytatódik a „Minden napra egy maszk”! Minősítő tanúsítvánnyal rendelkező, fertőtleníthető szájmaszkokat kapnak az egészségügyi alapellátás, a rendvédelmi szervek és a mentőállomás dolgozói az önkormányzattól

A „Minden napra egy maszk!” akció keretében első körben a Védőnői Szolgálat munkatársai kaptak az önkormányzattól textil, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkokat. A hét minden napjára egy darabot. A napokban az egészségügyi alapellátás: háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és kollégáik, a Kazincbarcikai Mentőállomás, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság dolgozói körében folytatódik az akció.


Újabb támogatással segíti az önkormányzat az egészségügyi alapellátást

Az egészségügyi alapellátás munkatársai éppúgy fokozott veszélynek vannak kitéve az utóbbi hónapokban, mint a nagy létszámú egészségügyi intézmények, kórházak dolgozói, különösképpen a fogászati területen tevékenykedőket. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi fogorvosi rendelőbe, a helyben praktizáló orvosok és kollégáik számára mosó-és szárítógépet szerzett be, hogy a rendelési időben viselt ruházatot a dolgozóknak ne kelljen hazavinniük, hanem a helyszínen legyen mód a tisztításra, fertőtlenítésre, ezzel is csökkentve a lehetőséget, hogy a vírus a rendelőből az orvosok, asszisztensek és egyéb munkatársak otthonába kerüljenek a ruházatokon keresztül


A városi nevelési-oktatási intézményekben jelenleg nincs COVID-19 fertőzéssel érintett

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben jelenleg COVID-19 fertőzésben érintett személyről nem tudnak, minden óvodai csoport működik.
Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából minden héten megtörténik az önkormányzati és egyházi fenntartású óvodák és bölcsődék teljes intézményi fertőtlenítése.

Az egyházi fenntartású Eszterlánc és Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden óvodai csoport működik.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben és a Tompa Mihály Református Általános Iskolában szintén nem tudnak COVID-19 fertőzésben érintett személyről, az oktatás minden osztályban normál rend szerint működik.

A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 7. és 8. osztályaiban jelenléti oktatás zajlik. Január 23-án 235 diák részvételével rendben lezajlott a központi írásbeli felvételi.

A kazincbarcikai középiskolákban, mint ahogyan országosan is, február 1-jéig biztosan folytatódik a digitális oktatás.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

 

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk